Død og pigen iv

Medarbejdere: Randy Taraborrelli, Elisabeth Veit, Roland Barthes og andre.

Jackie skulle optræde i et Chanel-kostume, synes jeg (men du skal være meget god til det grunde hvis du gør det anderledes!). Du kan også bruge dette sidste foto i Central Park (med Maurice Tempelsman) som en rollemodel til at tage på bænken, trenchcoat, parykk (fordi hår gik ud gennem kemo), solbriller og Hermès hovedtørklæde.

Under alle omstændigheder skal det arbejde hårdt. Jeg kan forestille mig, at deres hele døde, børnene, godt, embryoet og de to døde babyer ikke er så tunge, men de døde mænd, Jack, Bobby, Telis (?? Ari ??), der gør en temmelig flot vægt hvad. så hvordan kan jeg sige, at disse døde mennesker skulle trække dem bagud som en trækkraft. Eller en Volga-bådmand. Jeg kan ikke gøre det lettere for dig. I det mindste vejer ikke blodet på det lyserøde kostume for tungt, og et helt stykke Jacks kranium mangler alligevel. Skuespillerinden skulle trække den (tilsluttede?) Døde bag sig med vanskeligheder og derfor blive mere og mere åndeløs, når hun taler, gispe indtil hun på et tidspunkt skal afslutte monologen, fordi hun ikke længere kan. Afhængig af din tilstand og daglige tilstand, vil det være tidligere og derefter senere. Og så er monologen ud og ud.

Men du vil bestemt gøre noget helt andet.

Så jeg markerer mig som min talje, som jeg ikke understreger. Jeg bærer uhindret kløver >Tillykke med fødselsdagen, hr. Præsident, der skete noget! Den flyver, den flyver ud, bestemt, selvom krumme og jordagtige, kødfulde hofter, bryster, skuldre, allerede ved grænsen for formtab, bare syet i kjolen, men dybest set: ikke at holde, men uden virkelig at holde at kunne holde uden det, der giver det formen. Så en person, der presserende har brug for tøj, endnu mere presserende end jeg, der trods alt er tøj! Vil uundgåeligt og hurtigt flyve væk. Marilyn. Håret kommer ikke ud i live, det kan jeg se. I den voldsomme brise, der altid opstår, når man stræber efter en ny social værdi, blev den revet væk, fløj op og væk, for evigt. Marilyn. Du er ved den første naturlige fødsel, jeg mener fødslen af ​​selve det naturlige, ja af naturen, og så er det væk så hurtigt. Du kan se på naturen i timevis, men hvis den er brudt – væk med den! Kan ikke gøre noget. I mig kan du snarere se fødslen af ​​det kunstige, som skjuler naturen så smart, at naturen snart forsvandt, og med det livet som om de to aldrig havde været noget naturligt. Du ser, effekten er den samme, uanset om kunst eller natur fødes. De ødelægger, hvis du rører ved dem, hvis du tør dine fingre med dem. Hold dig altid væk! Natur og kunst stiger ofte fra deres steder med en forbløffende hastighed, og da vi har bragt dem ud af balance, her på deres Vip-sving, den ene op, derefter den anden ned, og vice versa, så du er på denne sving det altid selv, der falder nogenlunde til jorden. Vær ikke en berømthed, vær ærlig. Selvom det kunne berige dit liv, hvis du var en af ​​dem, er det bedre at holde sig til dine tanker. I det mindste ser du dem ikke, men du har brug for dem, de kan ikke eksistere uden dig! Vi vips allerede. Hvis naturen går, går livet også, sagde jeg det allerede, fordi de begge er en, hvis ikke altid er enige med hinanden, for eksempel bør disse bryster nu virkelig beslutte, om de vil forenes med de tilhørende hofter eller ej. Og så skulle ansigtet og benene også passe ind, det er lidt krævende, men vi rige mennesker kan spørge os om det. Vi kan spørge alt om os, fordi vi allerede har det. Ja, det kunstige behøver ikke at skjule sin kunstighed, det kan være som det er. Men når naturen kommer i spil, selvom den konstant, hvis ikke kunstnerisk, stakkels Marilyn spiller, så bliver den alvorlig! Når spillet kommer, vil det være død alvorligt, tro mig. På University of Life kan du få det, og graden af ​​uafhængighed, materialet, kødet nedenunder, låser sig ud og søger desperat efter nøglen, ja, det var tilfældet med Marilyn. Jeg har aldrig låst mig inde og bestemt ikke imod sejr om kunstigheden. Den fattige kvinde kastede nøglen ud af vinduet, som om det ikke var nok til at miste nøglen, så den ikke kommer til. Det var ikke helt med sig selv. Jeg besluttede, hvad og hvem og hvor jeg ville være. Nå. Kødet bukker under, og det bukker særlig hurtigt efter, når det kommer fra forstæderne. Kødet hælder bogstaveligt talt ud af forstæderne, det møder os, hvis vi tager en tur til kysten, men det løber altid forbi os, hele strømmen løber til kiosken for at købe billeder fra os, selvom vi gør stående lige foran dem, i kød og blod, men nej, vi står aldrig, hvor mængden er. Nå, kødet følger ikke altid uskadt, men mest. Hvem er interesseret i det udover andet kød? Det savner os for det meste og må desværre hurtigt genkende sine grænser, hvis det ikke længere går i bukserne fra sidste år. min grænse er lavet af kugle og uld, og den forbliver der. Marilyns grænse var hendes kød. De fattigste. Lyset flygter os, det flyver os væk. Det var lyset. Hun var den flygtning, der er væk, når den stadig er der. Der føles fornemmelser i ham, men det er bare for sjov. De forstår ikke det, disse kvinder. Ejeren af ​​den frie verden siger hurtigt farvel til dem: Jeg har virkelig tanke om at skade dig, hvis du ikke stopper. Hans lille bror fortæller dem, at han selvfølgelig bare lidt senere først kommer på andenpladsen. Du lader ham kun gå anden. Men det hører hun ikke mere, Marilyn, fordi hun er for forhastet til at skulle skade sig selv meget hurtigere. Det venter os med sin falskhed, det onde lys, dyppet på lærred, for evigheden, som er den mest flygtige af alle, fordi det ikke har en begyndelse eller en ende, og det er heller ikke mere flygtigt end det lys, der kaster folk på lærredet og sulte ihjel der, ikke underligt, at noget er smitsomt, og min mand ville efterligne det: sulte på den udstrakte arm, og hvis vi ville tage noget fra denne bakke, var det ikke en. Det var væk. Alt, hvad vi lægger på det, falder øjeblikkeligt i intet. Ser du. Marilyn var en af ​​dem. Du når frem til det, der er intet. Kun dette hår har modstået, jeg kan ikke få det ud af mit hoved, jeg kan ikke få det på mit hoved. Ja, effekten er med mig præcis den samme. Du kan heller ikke nå frem til mig, jeg er ikke kød, jeg er hans cover, jeg er kjolen! Min silhuet ændrer sig aldrig. Jeg er uforanderlig. Og jo mindre du kan gøre det, gribe fat, jo klarere er jeg der, men der er ikke noget lys med mig. Jeg sendte den væk. I hele lynet med lynet, uden noget privatliv, er jeg fuldstændig privat, idet jeg er helt offentlig, og den ene ting tager ikke noget væk fra den anden. Jeg kan have en sort enke, jeg kan være sort og vippe et slør over mit ansigt, jeg kan være frisk faldet sne ved siden af ​​Pablo Casals eller Isaac Stern, jeg kan ryste på hovedet og udvide mine øjne i forbløffelse, min yndlingspose, mig kan trække vejret blidt og kvitre som en førsteklassing på det første spørgsmål i hendes liv, hvor sengen af ​​Abraham Lincoln kom til, fordi jeg vil sige det lige her, jeg havde gjort det i lang tid, men på trods af alt: intet er taget væk fra mig. Min mand kan dø, min svoger kan dø, tyve tusinde, hundrede tusinde andre mennesker kan dø i junglen? Ja, også i junglen er jeg ligeglad med hvor, hvem bekymrer sig, under ingen omstændigheder tages intet væk fra mig, fordi jeg har låst alt i mit tøj og mig selv. Jeg er og er ikke. Jeg er sådan en vampyr også. Jeg er død, men jeg vil aldrig dø. Folkets ønsker, ja, også dem af mig, vejes omkring mig, jeg er skibet på disse bølger, men alt er låst og syet ind. Ægte uld. Rigtig vilje! En høj grad af materiel uafhængighed, nej, endnu ikke, så meget senere. At være enkel, ja, bare at være, og også at blive holdt, er det ikke muligt. Skal fortælle det til Marilyn. Hun vil bare blive holdt, hun venter bare på det. Hun venter på en dejlig ejer. Det er ikke muligt. Du kan ikke ønske at miste dig selv, så en anden kan hente dig og holde dig. Alt, hvad der følger, er telefonopkald, vældende frygt, telefonopkald, ryster lemmer, telefonopkald, indsættelse af stikket, telefonopkald og tagning af forskellige forbudte stoffer. Nå, Jack og jeg gjorde det i år, årtier, men det gjorde os ikke ondt. Meget meget indtaget og meget lidt tilbage. Sådan gør du det. Heldigvis Dr. Jacobson forblev tavs ved retssagen. Jeg havde indkaldt ham, vores ubekymrede krovært, for at tie om hans menu til alle undtagen os, vores stamgæster. Tak, doktor Jacobson, for at du holder dig til det. Ikke som denne Dr. Død, der fortsætter med at tale om sig selv. Men når alt kommer til alt, er døden nødt til at røre reklametromlen for sig selv, hvem ellers ville tage den frivilligt? Stakkars Marilyn, jeg kan kun sige, at hun ville vende tilbage til livet igen, af alle ting med min Jack! Og for det forlod hun også sin arbejdsplads, filmstedet, hvor tingene ikke længere kunne gå fremad, kun i cirkler og simpelthen forlade! Hun må have været skør. Blev fyret, der er intet. Disciplin er alt, ja, jeg har det, vi har alle det i denne familie. Jeg er, hvordan kan jeg sige: solid. Jeg er mit eget møbel. Jeg overlever forskelligt, fordi jeg er kød og blod og på samme tid ikke. Jeg er lavet af og kjolen, frakken, afslappet look, mest bukser. Jeg er tøj. Jeg er forskellige former for tøj. Ja. Du har også brug for lyset, du har brug for det, så du kan se mig i mit tøj og se detaljerne om tøjet. Ikke så Marilyn. Lyset behøver ingen detaljer i sin udstrålende krans, søstjerne jeg hilser dig. Ingen hellig Mary der for at hjælpe. Det hjælper ikke kvinder. Hun kan lide mænd. Som alle mennesker. Mig også. Dog står jeg på mig selv, så jeg ser større ud, selvom jeg ikke er nøjagtig lille, står på mig som en sulten grib og river stykker kød ud af mig, så mængden kan se, at jeg også er kød. Det tror de virkelig! Nej, de tror ikke på det. Stadig: Jeg leverede et godt antal, ikke? Der er noget, der forbliver, og jeg ved det ikke. På en eller anden måde irriterer det mig som en chip under min hud, under min lysstribede strandtrøje. Men denne gang er det heller ikke nyttigt. Det er en frygtelig smerte at udtrykke en følelse af, at alle kan se, tro mig. Hallo? Nogen derhjemme? Jeg siger dig, Ethel konkluderer fra mig og min opførsel, som ikke inkluderer en invitation til hende, som grundigt irriterer hende, så Ethel siger på grund af mig, ja, på grund af mig, og derefter til Joan: Har du nogen idé under hvilket pres denne pige nu hvor hun lige har mistet et barn igen? Jeg siger, at denne pige er på medicin eller noget. Så det var, hvad hun sagde, kærtegnet mig, trøstet mig, men jeg ser det slet ikke, noget i den retning, og hun sagde om mig. Men det er altid de andre: ikke helvede. Du er noget. Intet andet. Selvfølgelig er jeg færdig, intet spørgsmål. Intet mere at forbedre, intet at forværre. Vi er alle under pres, intet spørgsmål, men jeg skal ikke klemmes. Du kan skubbe og skubbe, intet kommer ud, ikke engang vand. Jeg vil være alene, jeg vil fortælle dig hemmeligheden: kom aldrig sammen! Jeg vil gerne gå til mig selv for at trøste mig selv, men der er ingen der. Der er ikke engang hår som Marilyns. Det gik ud for længe siden på grund af den forbandede kræft. Er det ikke underligt. Der er ikke engang noget hår tilbage, der kan gå ud. Hvis jeg var en krop, ville jeg blive overrasket. Jeg vinker min hånd foran mit ansigt: Hej, nogen derhjemme? Men jeg ser bare på mig selv. Hvorfor skulle jeg ikke se på mig selv? De andre gør det også. Nej. Ingen derhjemme. Ikke engang mit hår. Kære himmel, se på det! Ikke engang mit hår er derhjemme. Helt ubeboelig! Jeg er endnu en gang midt i en renovering. Jeg har allerede valgt gardinerne. De er så store, at ingen længere vil bede om mit hår. Ja. Sådan gør vi det. Intet spørgsmål om det.

Døden og pigen IV © 2002 Elfriede Jelinek

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: