Levende familiebilleder på stranden – tip fra birgit döring

Levende familiebilleder på stranden – Birgit Döring afslører i interviewet de rigtige tip

I dag sammen med Birgit Döring vil vi gerne introducere dig for en fotograf, der har mødt Carolin regelmæssigt i Rostock i årevis. Hun fotograferede venner og naboer igen og igen. Da Birgit fotografisk ledsagede brylluppet med en god ven i en hel dag, benyttede Carolin muligheden for at bede Birgit om et interview. Fordi Birgit ikke kun fotograferer bryllupper. Hun er også en entusiastisk familiefotograf. Birgit elsker at bo sammen med sin mand og to døtre på Østersøen og elsker også at bruge stranden som et fotografisk sted til deres familieoptagelser.

Hej Birgit. Tak for at du tog dig tid til os. Kan du fortælle os lidt om dig og dit arbejde? Hvordan kom du til fotografering??

Fotografering har været med mig i lang tid og i mange år var "bare" min hobby. Denne lidenskab startede med mit første kamera, en Lomo, der ledsagede mig overalt. Under mine studier købte jeg det første spejlreflekskamera og behandlede emnet mere alvorligt. Uden internet (som stadig var i sin spædbarn) og analog på negativ eller diasfilm blev prøvet meget og testet, har jeg udvekslet med ligesindede, i alle mulige fotosgenre prøvet, læst meget og lært mere og mere om det.

Indgangen til den professionelt udøvede fotografering for mig var ikke bryllupsfotograferingen, fordi jeg oprindeligt havde for stor respekt. Efter fødslen af ​​mine børn (jeg har to døtre) ændrede mine fotografiske interesser sig. Jeg ville holde fast i mit private liv med børnene, dokumentere deres opvækst og huske smukke billeder.

Én ting er blevet meget klar gennem årene: mit "fotograferingstema" er mennesker. Dette er helt klart mine yndlingsmotiver. Så begyndte det med familiefotografering.

Familier og bryllupper i reportagestil er nu mit hovedfokus i frilansarbejdet som fotograf. Af den enkle grund: Jeg elsker at fange øjeblikke, der er uset. Børn har en tendens til at pleje mindre om kameraet, og et bryllup handler om brudeparet og ikke om fotografen. Perfekt …

Som familiefotograf laver du autentiske, levende og ægte familiebilleder. Giv du instruktioner til familierne, eller arbejder du mere dokumentar? Beskriv din måde at arbejde lidt nærmere på!

Mit hjerte banker for rapporten, så jeg foretrækker den dokumentariske tilgang. Men jeg er ikke restriktiv eller fanget i definitioner, men reagerer snarere intuitivt og individuelt overfor familierne.

Spørg dig selv: Hvad vil jeg huske senere? Hvad er indlysende i dag og vil blive uigenkaldeligt vedtaget i morgen? Hvilke vaner og ritualer har vi, og elsker vi sammen som familie? Hvad gør vores datter, vores søn så speciel i dag?

Vi bestemmer sammen, hvor og hvornår den bedste tid til fotos er. Det hjælper enormt, når alle er udhvilede og komfortable i velkendte eller elskede omgivelser. Derfor kommer jeg hjem til familierne, eller vi mødes på deres foretrukne sted udendørs. Mit mål er ikke at blive opfattet som en fremmed, men også at blive fortrolig med børnene. Jeg giver ikke direkte instruktioner, det er heller ikke nødvendigt. Nogle gange fører jeg ind i en situation og endda rydder noget til side. Men i sidste ende giver jeg meget plads og tid til fælles aktiviteter, som jeg ledsager med kameraet uden aktivt at gribe ind.

Er der en familieoptagelse, som du især har husket? Og hvorfor? Var det så sjovt, så absurd eller endda trist?

Åh, der er mange, som jeg meget gerne vil huske. Men en ting vil altid være noget specielt for mig: min første familieoptagelse, som jeg fotograferede til de modige tots. Mange dedikerede fotografer er organiseret i denne forening, der fotograferer familier med et alvorligt sygt barn på frivillig basis og tillader dem smukke billeder som en påmindelse om en ikke så nem tid.

Min modige lille dreng var en lille pige, som jeg lærte at kende sammen med hendes forældre, lillesøsteren og bedstefaren i haven en sommerlig varm dag. Et par måneder senere skrev moren til mig, at dette var de sidste billeder, der for evigt vil minde familien om deres lille engel. Et af disse billeder pryder mindesmagten og hænger nu på væggen i stuen. Dette er meget tæt, og selvom mødet var kort, forbliver det altid i særlig hukommelse. Så trist som det er, har det imponerende vist mig, hvor vigtigt det er at skabe varige minder.

Du kan lide at fotografere familier på stranden. Vi elsker disse naturlige billeder. Men ud fra vores egen erfaring ved vi også, at det ikke er så nemt at tage fotos ved havet. Der er for det meste stærk vind, lys sol og mange andre mennesker – helst alt sammen. Har du nogle tip til os??

Stå tidligt op ;-). Faktisk er dette den bedste måde at få disse smukke lysbilleder om sommeren. For det første er lyset ikke så hårdt, og stranden er temmelig tom bortset fra et par tidlige stigere. For familier med små børn er dette ofte uproblematisk, da musene normalt alligevel er tidligt oppe.

Ellers kan jeg også godt lide at mødes om aftenen til billederne på stranden. Især her igen på grund af lyset.

Ved frokosttid prøver jeg at undgå stranden på solrige dage. Solen er så høj, at grimme dråbe skygger vises i ansigterne, og mange er blot blændede. Det lyse sand reflekterer kraftigt og klemmer automatisk øjnene, hvad der sjældent ser godt ud. For ikke at nævne, at utallige badende befolker stranden. I sidste ende er det virkeligheden og ikke et iscenesat baggrund. På vejret har vi ingen indflydelse, og det ændrer sig hurtigt ved kysten.

Jeg er heldig nok til at bo meget tæt på stranden, så det kan ske, at jeg koordinerer tiden meget hurtigt med familierne (hvis de er fleksible i løbet af dagen) på baggrund af det aktuelle vejr på stedet.

Og vinden? Det er en del af det! Jeg elsker denne dramatiske stemning, når vinden frisker op, skyerne sprækker og mit hår er uopvævet. Når børnene griner og løber mod vinden, gemmer de sig bag Mama for at få vejret. Når far tager sine kære i deres arme, så de ikke flyver væk. Og havet brøler så højt, at brændingen ikke får dig til at forstå et ord. Alt er magtfuldt og levende.

Men selv de rolige dage er smukke, når kun en let brise blæser, og alt på en eller anden måde virker flydende og afslappet. Hvis man tillader det, overføres havets stemninger til en, og især børn er meget modtagelige for det. Mit job er derefter kun at trykke på triggeren i det rigtige øjeblik …

Mange af os forestiller os, at du som fotograf har et velassorteret fotoalbum af din egen familie. Birgit, for at være ærlig – er det tilfældet eller er du træt efter en foto-rig arbejdsuge nogle gange for fotograferet, og så foretrækker du at forlade kameraet privat?

Jein – Jeg har bestemt et meget velassorteret digitalt fotoarkiv med private billeder af min familie. De rigtige fotoalbummer er dog stadig på min huskeliste. Siden 2004 fotograferer jeg digitalt, og mit mål er at oprette årbøger som en familiekronik. Imidlertid er timingen for implementeringen stadig helt åben … Og ellers er passionen for fotografering stadig meget stor, både professionelt og personligt. Træt? Nej, tværtimod, jeg er ofte nødt til at tage mig selv tilbage for ikke at irritere mine omgivelser. Så kameraet forbliver i lommen.

Men hun er altid der.

Hvad inspirerer dig til at tage kameraet i hånden? Moments? Lys? Beliggenhed?

Det er let at svare på: bestemt øjeblikke! Det afslappede udtryk ved at lytte til musik med hovedtelefoner, når intet og ingen kan forstyrre dig. Overraskelsen, når du pakker ud fødselsdagsgaver. Det kærlige look, den blide gestus, den bløde berøring. Nøstens jubel efter en strejke mens han bowlede. Når bedsteforældrene skype med deres barnebarn i det fjerne New Zealand. Små og store øjeblikke, flygtige øjeblikke, som jeg synes er vigtige.

Hvis en situation resulterer i smukt eller interessant lys – så meget desto bedre! Selvfølgelig leder jeg efter lyset i den form, der synes bedst for mig.

Fotografering maler med lys, uden at jeg ikke får noget billede.

Det rigtige øjeblik i det rigtige lys – perfekt! Placeringen giver konteksten, rammer, forklarer eller komplementerer. Alt i alt prøver jeg selvfølgelig at overveje alle faktorer, men for mig er øjeblikket oprindeligt inspirerende.

Du har to teenagedøtre. Kan pigerne tage billeder af dig? Hvad synes du om fotografering af ældre børn??

Nej, de to kan desværre ikke længere lide at tage billeder af mig, i det mindste ikke i mellem i de små øjeblikke i hverdagen. Nogle gange irriterer det mig, nogle gange synes jeg det er synd. Men jeg respekterer det. Dette er dybest set vigtigt, uanset hvilken alder børnene er.

For ældre børn kan du også argumentere roligt og forklare, hvorfor vi finder det vigtigt at tage billeder. Ved planlagte fotoshoots hjælper det med at annoncere dem i god tid (helst i kalenderen!) Og til at overveje børnenes ønsker. Præciserer hvad der er planlagt og med hvilket mål. Lad hende måske udvikle ideer selv. Klip rammen af, men giv dem nok spillerum. Og ikke tving hende til en rolle!

Jeg har ikke et universalmiddel, men et tip, der kan hjælpe dig med at overleve den fotofobe teenagers kortere tid end livet: At udvikle fototraditioner er lettere at fange. Til fødselsdage og helligdage som påske og jul tages der generelt mange billeder samt udflugter og fælles helligdage. Bortset fra din egen fødselsdag, behøver barnet ikke at være i centrum af fotointeressen og accepterer derefter det ene eller det andet foto af sig selv som en påmindelse om den dag.

Vi har to solide fotomuligheder om året som tradition: et familiefoto med os alle (kamera på stativet og fotograferet med selvudløseren) til julekortet og påsken et foto af vores døtre til påskehilsenerne. Og selvom vi normalt ikke har lyst til det, er tiden for kort og faktisk og alligevel … Det er så dejligt at se på de gamle billeder fra de forgangne ​​år igen og igen!

Én ting synes jeg er meget vigtig: Lad børnene sige noget i udvalget. Slet også billeder, hvis de beder dig, og bede om tilladelse, hvis du vil vise billederne på internettet.

Kan du så se dig selv på billederne? Ofte ser det ud til, at vi fotograferer mødre ikke fandt sted i vores børns barndom. Har du et tip til os mødre, da vi ofte skaber billedet?

Desværre er jeg sjældent på billederne, hvilket jeg synes er en skam. Men jeg kan ikke vende tilbage til tiden og fra denne oplevelse opfordre kun alle de fotograferende forældre til at sætte sig selv foran linsen.

Forklar kameraet til din partner, eller indstil det selv, at kun udløseren skal trykkes. Bruger et stativ og selvudgivelsen af ​​kameraet – på Internettet er der vidunderlige projekter, der kan tilskynde og inspirere. Et fantastisk eksempel på et sådant projekt er "Self Portraits of Motherhood" – en sammenslutning af kvinder, der regelmæssigt fotograferer sig selv med deres børn. Eller lad dig ledsages af en fotograf og tage familiebilleder hvert år.

Og frem for alt: smid din perfektionisme over bord! Dine børn er ikke interesseret i, hvorvidt hårgrænsen skal males op eller et par pund for meget på hoften. Det tager ikke iscenesatte "alle smilende godt i kameraet" -billeder for at huske den vidunderlige kaotiske første gang med babyen. Men lad os tage billeder af dig, kæle sammen med det lille bundt, lege med virvelvinden, hjælpe skolebørn med dit hjemmearbejde eller forberede dit måltid sammen. Billederne af dig med dine børn er skatte, der bliver mere og mere værdifulde med tiden. Fordi det ikke er muligt at indhente det.

Hvad er det bedste ved dit job som familiefotograf??

Hver gang jeg møder så utroligt dejlige mennesker og tager så meget glæde og lykke for mig personligt.

Vi takker dig meget for samtalen kære Birgit!

Se Birgits nye hjemmeside. Der finder du et fantastisk galleri med endnu mere inspirerende familiebilleder ved havet. Og følg hende på facebook og instagram, hvis du vil se Birgits seneste arbejde og projekter.

Birgit Döring, juni 2017
Interview: Carolin Bartel
Fotos: Birgit Döring Photography

Related Posts

 • Kræftig krampeanfald: en truende, men normalt uskadelig spøgelse

  Febrile krampe: en truende, men normalt ufarlig spøgelse Annoncering, da teksten indeholder (frivillige og ubetalte) links Forældres lykke og sorg: At få…

 • Mor og søn

  Mor og søn 1. Drengens katastrofe Jeg er hans bog Drengens katastrofe pædagogen Frank Beuster henviser til et fænomen, som mange forældre måske kender…

 • Mor-efter-mødre med børn opdager verden

  FORSIDE Ferie er den bedste tid på året. Også til enlige mødre og fædre til børn eller unge. Forudsat at du kender dine behov og tør vende dem til…

 • Børns rettigheder, børns børn e

  navigation Børnebørn og børns rettigheder Børn har rettigheder! De blev skrevet for 25 år siden af ​​FN og mange lande har underskrevet dem. Verdens…

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: