Wollzeitmama: hæklet billedramme

Hækling, scrapbog og andet kunsthåndværk

sider

Tirsdag den 8. marts 2016

Hæklet billedramme

Denne idé havde været i mit hoved i lang tid, nu har jeg endelig implementeret den. Kan du huske de fotos, jeg tog i sommer lavet af en vens babybump? Jeg har altid ønsket at fremhæve en af ​​dem – med en hæklet billedramme. nu Det var min kæreste fødselsdag, og jeg svingede hurtigt hæklen. Dette er virkelig meget hurtigt. Et eller andet sted havde jeg set et foto af lignende billedrammer og fandt skallemønsteret meget pænt. Desværre var der ingen manual, men efter præcis "Foto undersøgelse" og en lille prøve har åbnet op for mig, hvordan det skal fungere.

Sådan lavede jeg den hæklede billedramme:

Häkelrahmen

garn: Bomuldsgarn Sandy (fra Online) i lysegrønt
nål: 3,0
mønster: Skallemønster

Tip: Det er bedst at prøve det grundlæggende mønster med et kort prøvestykke og bestemme, hvor lang din skalgrænse vil være. På denne måde betyder det ikke noget, hvilken tråd og hvilken nålestørrelse du bruger.

mønster:
Tag kædestingkæden op med 5 delbare tal lm + 1 drejech.
1. række: sc
2. række: HStb
RUND 3: (Blåmuslinger :) * pass 2 m, 7 fm i næste m, pass 2 m, gentag km * – fra * til *

Ved hjælp af teststykket bestemmer du, hvor mange skaller du skal hækle pr. Side og beregner i overensstemmelse hermed, hvor mange sømme du skal tage for kædestingkæden.
For mig resulterede dette i 6 skaller (eller 40 fx) pr. Langside og 4 skaller (eller 25 fK) pr. Kortside til et foto i formatet 13×18, så i alt 130 lm + 1 lm.

Jeg startede midt på en lang side, fordi jeg stadig ikke vidste nøjagtigt, hvordan hjørnerne ville se ud.
1. række: 19 fm for 1. halvdel af 1. langside, 3 fm i næste st til 1. hjørne; 24 fm, 3 fm i næste st til 2. hjørne; 39 fm, 3 fm i næste st til 3. hjørne; 24 fm, 3 fm i næste st til 4. hjørne, 20 fm; tæt med km
2. række: hst (1 hst pr. St), i hvert hjørne 3 hst
Række 3: Skallemønster: * pass 2 m, 7 fm i næste m, pass 2 m, gentag km * – fra * til *; Hækl 10 st i hvert hjørne (i stedet for 7)

Foto support

Som billedholder lavede jeg en papramme, i dimensionerne på billedet eller sådan, at papen er dækket af hæklemmen. Rammen er i to dele: en ramme med en bredde på ca. 1 cm (dvs. den indre del er udskåret) og en bagvæg med de samme udvendige dimensioner. Begge dele er på 3 sider limet sammen med klæbebånd. Den 4. side forbliver åben, så du kan glide ind og ændre billedet her.
Når paprammen er klar, skal du bare sætte hæklemmen på den, indsætte fotoet, færdig!

Jeg vedhæftede ikke en særlig ophæng, fordi du simpelthen kan lægge den hæklede kant over en søm i væggen.

Så jeg ønsker dig en dejlig Creadienstag med en masse hæklet kærlighed,
din uldmor

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: