Tøjkalenderen, fru Ding Dongs liv

Det er slutningen af ​​juli, og du har brug for en ny badedragt. Du går i den valgte butik ved en udetemperatur på 30 grader og tænker: “WTF ?!” – i brun og grå: vinterfrakker, tweedbukser, fleecejakker. Du ser dig omkring sved og opdager 3 kedelige badedragt i det fjerne hjørne. I butik nr. 2 og butik 3 er det det samme syn. Intet glæder, markeringen er dårlig, du forlader frustreret.
Har du nogensinde følt det på samme måde??

Desværre har vi længe siden taget farvel til forår, sommer, efterår og vinter. "Fast fashion" er mottoet. Og så denne ildevarslende “overgangssæson” med tøjvarer, der i virkeligheden ikke giver mening (korte ærmer, jakker, ulvede jakker, pullovere i kombination med dunveste… listen er uendelig). Jeg ser kun disse røde butiksvindermærkater overalt, som straks annoncerer salget i midtsæsonen kort efter et salg.

Jeg har allerede nævnt det nok her: Jeg hader at handle. Det har altid været sådan og vil sandsynligvis forblive det for evigt. Men jeg hader det endnu mere, når jeg faktisk har brug for noget, så jeg bliver komfortabel i butikkerne og der nøjagtigt der intet som jeg kan lide, og det opfylder mine krav.

Det slider mig helt ud. Og det var derfor, jeg gik ind i mig selv og skrev ned mine observationer, gjorde en smule research, spurgte og hældte dem i papir. Jeg vil ikke kalde på meningsløs shopping her, jeg vil undgå frustration. Derfor er der nu – trommerull – tøjkalenderen!

januar
Den første forårsmode vises, de vintervarer, der endnu ikke er solgt, ender i salgshjørnet

Februar / marts
Endnu mere forårsmode, i årets trendfarver formuleret af designerne (permanente trendfarver er turkis, lysegrøn, koral og jordbærrød, meget pastel …) Stofferne koordineres også til overgangen (bomuld, silke, polyester). Enhver, der har besluttet at købe en luftig linnebluse om sommeren, skal gøre det nu. (Eller har du nogensinde set en linnedbluse i butikkerne i august?)

April / maj
I begyndelsen af ​​april er der en høj sommerstemning i butikkerne. Nu er der alt, der er kortærmet, inklusive et stort udvalg af badetøj. Sommerkjoler, lette stoffer og ja – de første gode tilbud i forårsmode.

Juni / juli
Den sidste levering af sommermode kommer ind, før alt ender i sommersalget (SSV annonceres faktisk altid i den sidste uge af juli). Butikkerne rydder deres lagre til den indkommende efterårsmode. Stofferne bliver lidt tykkere og farverne mørkere.

august
De første broderivarer ramte butikkerne, ligesom tøj fremstillet af mere robuste stoffer (læderjakker!)

september
Denne måned tilbyder det bredeste udvalg af efterårsmode. I det mindste er det sådan, det altid føles for mig. Gale er der allerede studs og chokoladelus fra september …

oktober
Hurra, vintermode er her. Joggingdragter, tykke trøjer, skisporttøj. Det bedste tidspunkt at fylde din vintergarderobe op. Åh, og hvad der smitter over er denne underlige Black Friday shopping, så undgå EKZ især i slutningen af ​​oktober.

I november / december
Endnu mere vintertøj, denne gang med et strejf af luksus. Sikker på – Julen er lige rundt om hjørnet. Fløjl, cashmere og masser af blingbling til nytårsaften. Efter jul falder priserne.


Det er ikke let at huske alt dette og klart, nogle gange tænder tendenserne også imellem, men generelt er det sandsynligvis tilfældet. Da jeg tænker meget nøje på, hvad jeg har brug for til at supplere min garderobe, kan jeg se nærmere på den baseret på listen og læne mig tilbage og slappe af resten af ​​tiden.

Hvad mangler der på listen? Hvad bemærkede du i butikkerne?

15 tanker om “Tøjkalenderen”

Tak for oversigten – det er fantastisk.

Jeg hader også shopping, så jeg kan bruge det til at planlægge bedre, når jeg har brug for noget.

For mig et absolut no-go-område til shopping: dagene mellem jul og nytår eller her i BW Drei-König – priserne er måske faldet, men byen er lige så tyk som en pind, fordi alle har tid og penge at bruge. Mit kontor er på en adgangsvej til parkeringspladsen i Karstadt, så de står i kø i så lange linjer på sådanne dage, foretrækker at stjæle benzin og levetid snarere end at komme med (god!) Offentlig transport, fordi de vil spare på parkeringsafgifter. skøre!

stort JA! Hvad der sker mellem jul og nytår er ikke længere normalt

Det er praktisk, at det, du har i sæsonen, altid er til salg… ;-) Seriøst synes jeg denne sæsonopblæsning er lidt kedelig. I de gode gamle dage var der et salg to gange om året til faste tider. Det var på en eller anden måde mere forudsigeligt.

Jeg køber stadig det meste af brugte ting, men hvis du hader at købe sådan, er det heller ikke den bedste løsning, fordi det er så tidskrævende og nogle gange endnu mere kaotisk. Du leder normalt efter specifikke ting, så jeg synes, at det er en god mulighed at bestille online. Der giver du i den butik, du vælger, gul sokkestørrelse. 39 en og er god.

Online butikker er faktisk et alternativ, men på en eller anden måde tænker jeg aldrig på det. Jeg er på en eller anden måde for doven til at klikke sammen, hente pakken, prøve den og sende den tilbage, hvis den ikke passer: D
Jeg foretrækker at slentre rundt i butikkerne, jeg ved ikke hvorfor. Men jeg har ikke en anelse om onlinebutikker / -mærker, og jeg vil ikke støtte Amazon eller Zalando.

Godt set :-)
Jeg kan heller ikke lide at shoppe efter tøj og har været en katalog af kataloger i over 28 år. Men det er også tilfældet, at vinterkatalogerne kommer i juli og sommerkataloget allerede i januar februar. Der er dog også særlige problemer imellem, hvor tøjet er i sæsonen.
Skulle det stadig brænde, og en del ikke kan findes, raser jeg igennem www :-)

Har du et par tip til "minimalistisk katalogkøb" klar? : D Jeg ved ikke engang, hvor jeg skal se, og hvilken størrelse osv.

Efter så mange år begynder det stadig med O og slutter med O :-)
Hvad angår størrelse, ændrer der intet for mig, det er altid det samme og med det
Kataloget passer altid til 99%.
Ja, og det forbliver minimalistisk, fordi du kun bestiller, når der er brug for noget :-)
Som tip hmm…. ingen idé om, du kender din størrelse, er der ikke noget problem at finde noget :-D

men størrelserne er altid nøjagtigt som specificeret?
For når jeg bestiller ting og skal sende dem tilbage, er det ikke minimalistisk for mig: D fordi jeg er for doven

Boar. Jeg synes, at shopping er noget virkelig kaustisk. Jeg har i øjeblikket bukser. Rigtige bukser. Men jeg ved heller ikke, hvor jeg ville være i stand til at købe en. Hvis det er forbi … så har jeg et problem. For i det grønne nederdel går jeg sandsynligvis ikke længere gade.

Hvad jeg kan tænke på om kalenderen – er mere en mødre ting – sko til børn. Du køber efterårssko om sommeren, vintersko i sensommeren og sandaler i slutningen af ​​februar. Der er sportssko i den sidste sommerferie og den første skoleuge. Jeg har aldrig det hele. Jeg kan kun foretage denne fremsynede shopping med en utrolig mængde energi. Det tager nogle gange meget styrke ud af mig, så nogle gange ”hører” jeg det, selvom jeg ikke kan lide det. Tilbyder jmd mig nu fodboldsko i størrelse 34? Jeg tager det. Selvfølgelig, jeg har ingen idé om, hvorvidt nogen af ​​drengene kan lide at spille fodbold – men det vigtigste er, at jeg ikke behøver at købe dem, når alle allerede er faldet for den aktuelle mode.

Intet reducerede livet og så …

Jeg havde også kun gode jeans, og det var helt problemet med vask.
Med børn ville jeg – tror jeg – handle og tage det, der kommer og opbevare det. Der vokser allerede nogen derinde. Og til tøj generelt købte jeg kun brugte som mor (hvis muligt), fordi alt altid bliver snavset, og jeg ville have netværk med andre forældre, så der arrangeres en swap-fest to gange om året (sommer og vinter). Er normalt med børnetøj alligevel, eller?
På en eller anden måde skulle det etableres bedre som voksen, men måske kommer det.

Det er også super let at købe brugte tøj til børnetøj. Jeg køber kun noget nyt nu og da, f.eks. Tights eller når jeg virkelig har lyst til at gøre noget, fordi jeg synes det er så smukt, og vi har absolut brug for det. Men dette holdes inden for grænser. Nogle gange køber jeg store ting, og de føder en vens barn, og vi får det igen.

Det er dumt og virkelig irriterende – de fleste giver væk nye børnetøj (jeg vil kun have det meget sjældent), og det er næppe muligt at forsvare sig mod det. Alt skal altid være sød og sød – kun vi ønsker ikke nye ting.

Jeg køber i øjeblikket for mig via www – jeg kender størrelserne og i øjeblikket bruger jeg alt, hvad der sparer tid, selvom jeg støtter virksomheder, som jeg ikke rigtig kan lide. Men specielle tider, særlige omstændigheder – det kan være anderledes.

Jeg køber for det meste ikke-sæsonbestemte, klassiske ting, som jeg kombinerer – jeg er temmelig uafhængig af sæsonen (bortset fra min vinterjakke).

Madness! Kære fru Dingdong, hvor lang tid tog det dig at finde ud af det? Jeg bliver lidt svimmel bare ved at tænke på shoppinghells.
Men – phew – jeg skulle have nok for tiden, så jeg muligvis har brug for et par bukser næste sommer.

Jeg plejede at arbejde i detailhandelen i et halvt år, så du kan høre meget. Resten er en blanding af forskning i professionelle foreninger, i stilbøger og undersøgelse af den evige cyklus af meningsløse kvindeblademner; D Der er altid den samme ting i det: D

Jeg svinger altid mellem shoppingoverbelastning og shopping-Yippiyayeah-tilstand. Sidstnævnte forekommer i små, velkendte, velassorterede butikker, førstnævnte i store indkøbscentre og supermarkeder. (Ja, jeg synes undertiden, at købmandsforretningen er for ætsende, fordi der er for meget valg.) Det hjælper bestemt med at vide nøjagtigt, hvad du vil, og at få netop det ud af butikken. Jeg kan virkelig godt lide at gå en tur ("Lad os se, hvad vi kunne bruge …") slet ikke – Efter min mening indikerer det for mange penge og tid, eller at der ikke er noget bedre at gøre med det. : D

Kære hilsen,
Philipp

Jeg kan godt lide at slentre uden penge bruger eller føler, at jeg spilder min tid. Sandsynligvis fordi jeg kan lide at se andre mennesker og vil gerne røre ved tingene. Jeg ved ikke nøjagtigt hvorfor, men jeg elsker at gå rundt og se på tingene: D

Efterlad en kommentar Annuller svar

Fru DingDong elsker at tale om fremtiden, minimalisme, post-vækst, kunst, superhelte-tegneserier, romaner og science fiction-film.
mere?

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: