Gennemgang – om natten, når alt sover

Hallooo =)
for nylig vil jeg også gerne gennemgå børnebøger, da jeg selv er underviser i en Kita Jeg leder altid efter smukke børnebøger !! Så i dag bragte jeg min 2. anmeldelse af en børnebog =)

Jeg modtog bogen som en gennemgangskopi, men som altid er min mening uafhængig.

Om natten når alt sover.
forfatter: Britta Teckentrup
Udgiver: Prestel
Udgivet: 2016/02/29
Sideantal: 56
pris: € 12,99 (indbundet)
ISBN: 978-3-7913-7245-7
Genre: børnebog
Aldersanbefaling fra udgiveren: fra 3 år

i "Om natten når alt sover. " en lille pige går ud på en rejse i sine drømme. Sammen med en løve flyver de over havet i en varmluftsballon, kører en båd, krydser en skov og møder nogle dyr.

Bogen er robust og af meget god kvalitet. Papiret er lidt tykkere, hvilket gør det lidt mere beskyttet mod nysgerrige børns hænder end nogle andre bøger.

Illustrationerne er virkelig en drøm og stir fantasien! Farverne er temmelig mørke, hvilket passer perfekt til historien rundt om natten. De fremstår rolige og mystiske, og i slutningen ændrer de sig til farverige billeder, når barnet vågner langsomt. Dette gør kontrasten mellem nat og dag meget klar.
Ingen kitschy motiver eller komisk stil! Men virkelig smukt tegnet illustrationer, som det burde være! Gennem disse illustrationer har bogen en meget afslappende og behagelig effekt på mig. Selv som voksen!
Illustrationer er gode, fordi de fortæller en historie. Selv uden en voksen kan et barn se på bogen og se en historie. Historien om en lille pige og hendes løve, der oplever meget og møder andre dyr. ‘

Teksten kan let læses for barnet, fordi den er kompatibel med billederne. Sætningerne er korte og rimende, hvilket er meget velegnet til børn. Sprogligt synes jeg bogen er rigtig god!
Det er let at forstå, men tilbyder mange taleimpulser, som især er egnet til sprogudvikling.
Sammen kan barnet og den voksne tage på rejse. Der er også sider uden tekst, som kan stimulere folk til at tale og dermed barnet giver chancen for at fortælle, hvad der sker der.

Men bogen tager tid, den skal ikke engang læses hurtigt i mellem. En passende atmosfære, dvs. et roligt og afslappet miljø, hjælper med at være i stand til at forstå denne bog fuldt ud. Det er en stille historie, og tiden bør også gives tiden til bogen.

Jeg synes, at gennem dette emne og implementeringen er denne bog fantastisk som en sengetidshistorie. Sandsynligvis også for børn, der måske er lidt ængstelige om aftenen og ikke ønsker at sove. Barnet i bogen lærer, at de kan opleve mange eventyr i drømme om natten og ikke behøver at være bange. Dette kan tilskynde et barn til at se frem til drømme og opleve eventyr som barnet og løven.

Konklusion:
Jeg kan kun anbefale denne bog til alle. Fantastiske illustrationer gør denne bog til en vidunderlig børnebog! Denne bog kan også overbevise tematisk! En lille diamant blandt børnebøgerne!

(Cover af Prestel)
Jeg modtog bogen som en gennemgangskopi

Om Sinah
Jeg er Sinah, 27 år og lærer af erhverv. Jeg foretrækker at læse, der er sammenkoblet på min sofa med en kop te (okay, mest kaffe). Jeg er en absolut Harry Potter fan, jeg elsker at rejse og tage billeder. Hvis jeg ikke blogger, vil jeg gerne tage en tur rundt i verden og drømme om alle de bøger, jeg stadig vil læse. og der er mange!!

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: