Børstning af dine tænder med småbarnet – (k) et drama

Små børn har normalt ikke lyst til at børste tænderne. Vores pige drejede for eksempel oprindeligt sit hoved væk, åbner ikke munden eller sagde nogle gange "Nej!" Min tandlæge er på den hårde måde: væk til hovedlåsen og lad den skrige. Når døren er vid åben mund ifølge ham kan tænderne børstes meget bedre. Tandpleje er naturligvis vigtig, men jeg vil ikke forkæle vores datters sjov med det resten af ​​hendes liv. Hvis jeg bliver ved med at tvinge mit barn til at gøre det, hvordan skal de nogensinde børste tænderne? Jeg er (som altid) for blide metoder.

Korrekt tandpleje

Hvor ofte man skal rengøre?

Hvor længe?

Som tommelfingerregel: ca. 10 sekunder pr. Tand.

Hvilken tandbørste?

Der er fingerbørster til de allerførste bid, der ikke skader den følsomme mund. Der er også specielle børnetandbørster med et lille hoved og bløde børstehår.

Med tandpasta?

Tandpastaer skal bruges fra gennembrudet af den første mælketand. (se også "Vær forsigtig! Fra den første tand").

Op til 2-årsalderen: rengør kun med vand efter morgenmaden, med fluorholdig tandpasta inden du går i seng (brug fluorfri tandpasta uden fluor).

Fra en alder af 2: 2 gange om dagen med tandpasta

Hvor meget tandpasta?

Vores pige sugede undertiden tandpastaen af ​​børsten, før hun endda rørte ved tænderne. For de små er det nok at skubbe tandbørsten hen over rørets åbning, ifølge min tandlæge. Så er den mængde, der kan sluges, ikke så stor. For større børn er en del af ærter lige perfekt.

Tip til konfliktfri børstning

Rengøring sammen

Vores pige vil altid gøre, hvad jeg gør. Jeg drager fordel af sådanne ubehagelige ting som at klæde mig eller børste tænderne. Når jeg begynder at sætte min jakke på eller børste mine tænder med stor glæde, vil hun normalt være med.

Samme tandbørste

Vores pige skænkede altid misundeligt på min elektriske tandbørste, da vi stod sammen ved vasken. Jeg købte hurtigt en normal tandbørste og skrubbede skiftevis mine tænder og deres tænder (min med min børste og hendes med hendes).

For øvrigt er elektriske tandbørster også velegnet til børn under tre år. Forudsætning: børstning af dine tænder overvåges.

Børst hinandens tænder

Prinsesse børste tænder – en effektiv motivator!

Det er det absolutte hit hos os. Mens jeg børster hendes tænder, kan hun skrubbe min. Hvis jeg bider på tandbørsten eller laver ansigter, griner den knust, og jeg kan børste den let.

marionet

Vores pige fik hånddukker til jul, som hun elsker frem for alt andet. Hvis der er en børstestrejke, kan prinsessen hurtigt løse det ved at bede vores pige om at børste tænderne. Du adlyder hende, til Prinsesse ville tilsyneladende gøre noget.

Sing

Jeg har ikke prøvet det selv, men jeg har ofte læst det som et forslag. På Eltern.de er der for eksempel adskillige tandtrim, der kan synges til kendte melodier – der er noget for enhver (musik) smag.

ritual

Skift bleer, børstning af tænder, lægning af den elskede bamse i sengen med et godt natkys og marchering i soveværelset – sådan ser vores aftenprogram ud. Regelmæssige ritualer gør hverdagen lettere, så børstning af dine tænder ofte ikke længere drages i tvivl.

tillæg

Jeg fandt en fantastisk artikel på windelfrei.de om emnet “Børstning af dine tænder, når lille barn let løst ”og vil gerne citere en kommentar:

”Forældre lægger ofte meget mere værdi på deres barns fysiske end på deres mentale helbred. Når det kommer til børstning af dine tænder, betyder det, at forældre kun ser de (potentielle) negative virkninger af at børste deres tænder, men ikke de negative virkninger af at "bare holde fast og gøre". Hvor åbenlyst og traumatisk skal det være at blive trykket ned og holdt to gange om dagen for at børste dine tænder? Tvinge din mund åben og sidder noget fast? " (fra Bettinazweinull)

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: