Tüt: bereg selv raglan-sweater

På vej til en syet og strikket garderobe

7. februar 2018

Beregn selv raglan-sweater

Hej alle sammen!

Som sagt, teori. I det virkelige liv sker der dog stadig andre ting, der får mig til at sætte mig ned med min lommeregner. I dette særlige tilfælde, for eksempel garn, der var tilbage. Jeg afslørede denne mohair-blondertrøje, efter at den havde været i skabet i lang tid og ikke var blevet båret en gang. Det var det samme med min mor, jeg har også billeder på hendes harddisk af hendes nye stykke fra det gnidede garn, resterne ophidset! Krøllingen gik faktisk ret godt! Igen ville jeg ikke strikke garnet individuelt, hvorfor jeg også tilføjede en smuk skovgrøn ("Loden") fra Schachenmayr Regia-farvepalet. Jeg tænkte derefter lidt på tønde længde og nål størrelse, senere prøvede det ud, jeg var sikker: det skulle være smalle striber. Og jeg var allerede på det tidspunkt med lommeregneren og det Papir ankom. Og fordi det faktisk ikke er så svært, tænkte jeg, vil jeg skrive dig ned, hvordan jeg gjorde det.

Først kiggede jeg efter en godt passende sweater fra skabet (det er lettest her, hvis det også er en raglan-model, men behøver ikke nødvendigvis at være en strikket sweater) og foretog nogle målinger: armlængde (a) og kropslængde (b) hver armhulen, bredden på halsudskæringen (c), ærmernes bredde i armhulehøjden (d) såvel som ved manchetten (e) og kropsbredden (f). Derudover er raglanhældningens (g) længde. Og så regnede jeg ud, hvad jeg skulle gøre. Jeg ville starte ovenfra, så jeg beregnet størrelsen på halsudskæringen med min stingprøve, et enkelt sæt på tre er nok til at vide, hvor mange masker jeg har brug for at støbe for at opnå den ønskede halsudskæring.

Raglan-delen er da lidt mere kompliceret. Først skal du finde ud af, hvor mange sømme du vil udvide til hvor mange. I sidste ende ja fra (c) til (d) + (f), så groft sagt. Beregn dette derefter igen i sømme, og du ved allerede, hvor mange sømme der skal øges. Antallet skal kunne deles med otte, hvis du vil øge to masker på hver raglanhældning, så måske korriger noget. Størrelsen på raglanhældningen (g) kan også bruges til at beregne, hvor mange rækker stigningerne finder sted. For mig var det passende, at jeg øgede 8 masker i hver anden række og endte med at ankom, hvor jeg ville hen.

Opdelingen af ​​stingene i for-, bag- og ærmer er også en smule prøve og fejl. Du skal også gøre noget her. Antallet af sømme, du har brug for (d) minus stigningerne, så er du med en ærmekant. For- og bagdele kan også beregnes, jeg gjorde begge det samme. Phew, jeg tror ikke nogen forstår, hvad jeg skriver her. Men vi er allerede kommet over den komplicerede del! Til sidst strikkes raglan som beregnet, derefter lukkes ærmestingene og kroppen strikkes rundt i den ønskede længde. Jeg havde ikke en talje, fordi trøjen skulle passe løst. Til dette lavede jeg falske sidesømme ved at strikke en venstre sting på siderne. Dette skaber lidt mere form og ser også godt ud, selvom det kun kan gættes på billedet herunder, i virkeligheden er det lidt klarere. Efter faldet vendte jeg mig til ærmerne.

Naturligvis skal accepttestene også beregnes her. Jeg vidste, hvor mange masker jeg har i begyndelsen (d), og hvor jeg vil hen (e). Så her er en lille smule tre, og du ved allerede, hvor mange fald der skal være. Kombiner dette med armlængden (a), og så er det også klart, i hvilken rytme du taber dig. Hos mig kom det ud hver 8. runde. Tada! Det er det, og sweateren er blevet temmelig perfekt til al denne raking, ligesom jeg forestillede mig!

Jeg installerede også korte rækker i nakken, faktisk skulle det være lidt anderledes, jeg antager, at jeg begik en fejl. Heldigvis ser det ikke så forfærdeligt ud som jeg troede i starten, det var virkelig en slags bølge opad. Næste gang vil jeg hellere sætte vendepunkterne lige foran ærmerne for at gøre nakken lidt højere end den forreste halsudskæring. Men eksperimentet var det værd.

Lidt mere om min sweater, da det mere generelt var en raglan-sweater: Jeg snoede sokegarnet i to tråde i de smalle striber, de brede består af et sokegarn og to mohair. Mohairet var dobbelt sammenfiltret i den originale trøje, og selvom løsningen var let at håndtere: Jeg ville aldrig have adskilt de to tråde i mit liv get. Jeg bundet med en nålestørrelse på 4 mm, den skulle ikke være for løs til at forhindre filtning og pilling lidt. Derefter strikede jeg ærmerne kindt på det 3,5 mm sokunderrød, da dette endnu ikke er tilgængeligt, og jeg nægter at strikke ærmerne på dobbeltpindede nåle. Utrolig efter at have kendt sokken spekulerer på det. Jeg kan ikke se forskellen i nålstørrelse.

Faktisk strikede jeg kun det gode stykke i cirka en måned, hvilket forbløffer mig lige nu. Dette skyldes sandsynligvis, at de (for mine standarder) virkelig er tykke nåle.

Jeg håber, at jeg med min beskrivelse var i stand til at tilskynde nogen til at prøve det med deres egne beregninger. Eller måske bange jeg for nogen, jeg ved det ikke. Det hele lyder helt logisk i mit hoved, men det betyder ikke, at det fungerer det samme for andre. Så hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar eller e-mail til mig!

På MeMade onsdag linker jeg indlægget til alle de andre godt klædte kvinder. Du kan også finde projektet hos Ravelry.

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: