Mama-blog af tina kaiser: en klap har aldrig skadet nogen … – du kan slå dit barn

af Tina Kaiser 11. maj 2017 kl. 13:15.

Hvor mange gange har jeg hørt denne sætning for nylig. Først for nylig, da en fotograf ville vide, hvordan jeg havde det med Liv. Og da jeg ikke hører til fraktionen "Schönwetter-Mutter", svarede jeg meget direkte, at Liv i øjeblikket er en lille oprørsøster, og at vi har travlt med at forhindre hende i at bide og klemme.

Hvad hun gør nu og da, når hun er frustreret, men ikke kan formulere sig på samme tid. Vi siger derefter et strengt NEJ og prøver at tage hende ud af situationen. Fører det til succes, og er det uddannelsesmæssigt værdifuldt? Jeg ved ikke, forhåbentlig vil jeg vide mere om et par uger eller måneder …

Rådgivningen fra den (børnløse) fotograf var ganske enkel: ”Ærligt talt, en klap skadede ikke nogen. Sådan voksede vi op, og jeg led ikke nogen skade! ”Det var, da jeg ikke længere vidste, hvordan jeg skulle reagere på det og blot ændrede emnet hurtigt. Fordi ærligt talt: Jeg havde Jeg har simpelthen ikke behandlet dette emne indtil nu. Kan du klappe dit barn? Eller endda læg det over dit knæ?

Pludselig var der et spørgsmål, som jeg aldrig havde tænkt på, men som er meget kontroversielt. Så der er en "A pat har aldrig skadet nogen" fraktion. Eller bare gruppen af ​​dem, hvor en ikke-voldelig opdragelse er en højeste prioritet. I det store og hele kan det hele sammenlignes med, når en sympatisør af de grønne møder en AfD-tilhænger: uanset hvor længe du diskuterer, vil du aldrig på en Nævner kommer.

Imidlertid synes "pro-slap" -gruppen at være ret godt repræsenteret på Facebook på de forskellige moderwebsteder. Her er bare to eksempler på, hvad kommentarer kan lide mest om dette emne get have:

Aha. Og nu? Ærligt – jeg var ikke nødt til at tænke i lang tid, bare lytte til min magefølelse. Nej! I mine øjne er det ikke okay at slå hans barn, klappe ham eller slå ham. Og det er ikke okay at lægge dit barn over dit knæ. Jeg skal heller ikke "slå ned", som jeg har hørt det tidligere.

Hvad jeg skal gøre er at finde en klar pædagogisk linje, implementere den korrekt og lære at håndtere et barn, der også har sin egen mening og ikke er en perfekt fungerende maskine. Og den vigtigste ting: Jeg skal være en rollemodel for mit barn. Og rollemodeller løser problemer med retorisk snarere end fysisk overlegenhed. Aggression skaber aggression. Vold skaber vold. Og den værste vold er stærkere og svagere. Mit job som mor er at vise mit barn, hvordan man forbliver selvsikker i vanskelige situationer, og hvordan man kan skabe fred.

baggrund

Jeg vil ikke lære mit barn, at fysisk ydmygelse fører til succes. Hvordan skal børn lære at verbalt løse konflikter, hvis de får et andet eksempel? Derudover er det at slå i mine øjne altid et tegn på hjælpeløshed og svaghed. Og også overvældet. Det er ikke for ingenting, at psykologer anbefaler at tage en pause, når du bemærker, at du mister kontrollen og finder dig selv i færd med at glide din hånd.

Der er selvfølgelig situationer, hvor forældre mister deres nerve. Kun det gør en forskel, om du undskylder for din opførsel bagefter og klassificerer den som forkert, eller om du generelt taler for slag i opdragelsen. Ifølge en undersøgelse fra 2015 ser 90 procent af forældrene en ikke-voldelig opdragelse som ideel, men 48 procent betragter mindre fysiske straffe som en klap i ansigtet, ifølge Child Protection Association. Og disse 48 procent glider ikke bare ved hånden, men fordi de også klassificerer deres tilgang som legitim og effektiv.
En klap i ansigtet er alt andet end legitim: Forældre, der giver deres børn en klap eller en klap i ansigtet, er endda strafbare i henhold til § 233 i straffeloven (straffeloven) – handlingen betragtes simpelthen som legemsbeskadigelse.

Uanset loven skal vi som samfund nu være langt nok til, at sådanne uddannelsesmetoder er en saga af fortiden. Vold og aggression – som civiliserede, oplyste mennesker, vi skulle kende nu, har aldrig løst et problem. Og dette gælder ikke kun for den store politiske ramme, men også for den lille familie mikrokosmos.

Næste gang nogen anbefaler klappen, der "aldrig har skadet nogen", vil jeg ikke længere ændre emnet. For hvis du forlader denne mening ukommenteret, er det i sidste ende en slags stiltiende accept kombineret med legitimiteten til at skade en lille, forsvarsløs person. Og det kan aldrig være løsningen.

STJERNET ANBEFALINGER TIL DIG

Få alle nyhederne om dine stjerner med det samme ved at følge dem!

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: