Interview med Kathrin Stahl: fotos er kærlighedsbreve til dine børn

Interview med Kathrin Stahl: Fotos er kærlighedsbreve til dine børn

Børne- og bryllupsfotograf Kathrin Stahl siger: ”Tid med børn er nu tid. Mange små og store "nu" der passerer alt for hurtigt. "Fotografen fra Hamborg ønsker at fange nøjagtigt dette" nu "for sine klienter i autentiske og livlige fotos. Hvordan hun gør det, fortæller hun os i et interview i dag. Moren til tre store børn fortæller om sin vej til fotografering og hendes kærlighed til familiebilleder.

Kære Kathrin. Hvilke tre ord beskriver dig bedst?

Livslyst, sol, børn griner

Hvornår fotograferer du, og hvor vigtigt er fotografering for dig?

Mine første fotos blev taget som barn med et gammelt kamera fra min far. Men blot væltning var ikke. Det var vigtigt for ham, at jeg straks forstod betydningen af ​​dybdeskarphed og tilbragte timer med mig for at vise mig, hvad der fungerer, hvornår og hvordan. Derefter var jeg klar til lange ture, som jeg tilbragte med at fotografere blomster, marker og stensten. Vi udviklede os i vores eget mørkerum. Hvilket eventyr.

Siden da har fotografering været en del af mit liv og er en meget vigtig del af min dag. Når jeg ser smukke ting, must Jeg tager bare billeder af dem. Det kan være morgensolen på min kaffekrus eller et stykke melon, som min søn lige har bidt med. Sådanne fotos fortæller mig og os på mange år, endda historien om dette ene øjeblik. Og så er der selvfølgelig de vidunderlige fotosessioner for mine store kunder, som jeg elsker så meget. (Hvad "det" refererer til, kan du vælge nu.)

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil? Og hvordan fandt du den stil??

Min stil er først og fremmest dokumentar. Jeg "fandt" ikke denne stil, men den kom mig på en eller anden måde, fordi den passer mig så meget: Jeg er overbevist om, at ægte, uopdagede øjeblikke i fotografering senere fremkalder de smukkeste minder.
Forestil dig: I mange år åbner dit barn en fotobog, hvor fotos fortæller historien om en normal dag hjemme – eller under en tur. Al den kærlighed, den kan kaste sig ud i: Er det ikke vidunderligt? Denne helt naturlige familiefotografering kaldes life.story, fordi billederne fortæller noget om dit virkelige liv, som det er.

Men: Jeg elsker også at tage billeder af børn foran skærmen.
Igen, ønsker ikke at vise, hvad der er indstillet. Denne form for fotografering kalder jeg its.me: Forældrene skal hendes barn genkende på fotos. Hvorfor har vi brug for et foragtet Kinderlachen – nøgleord "anthill"? – hvis den virkelige, der kommer fra hjertet, men er meget pænere.

Og så er der de stille billeder, der berører mit hjerte (og heldigvis mine foreldres), især: hvile, drømme, lukke øjnene. Det gør mig altid glad, når et barn giver mig den tillid.

Især med dine børns portrætter "its.me" og dine reportager "life.story" kan du lide at skyde i sort / hvid. Hvorfor bestemmer du altid her for denne type billedredigering?

Af forskellige grunde. Den første er, at jeg elsker sort / hvide fotos, lige når lyset er rigtigt. Sort / hvide fotos kan have en særlig dybde.

På its.me bevæger jeg mig det kunstneriske, at billederne får gennem samspillet mellem sløring, belysning og sort / hvid.
I mit analoge kamera er dens.me-skyder udelukkende sort og hvid. Jeg redigerer de digitale fotos bagefter i en høj kontrast sort / hvid.

I life.story er det som regel de meget nære øjeblikke, hvor jeg beslutter mig for sort / hvid: når den lille datter ser dybt ind i sin fars øjne, bør ingen farverig dukkeplade i baggrunden distrahere hende. Og en farverig bogomslag ikke fra intimiteten i et læseøjeblik.

Når mamma kærligt holder hendes babys hoved i hænderne, mens hendes storesøster og far sidder lidt kedeligt ved siden af, ønsker billedet at fortælle historien om det specielle familieøjeblik. Hvilken farve T-shirts havde, er ikke vigtig.

Når familien løber rundt på engen sammen, skal seeren mærke joie de vivre, der springer ud fra fotos og ikke distraheres af de grønne enge.

Og med dine life.style-billeder kan det være farverigt?

Åh, det kan også være farverigt i en livshistorie. Men det skal passe til familiens historie og øjeblikket.

For eksempel når solen fremkalder vidunderligt lys.

Og når jeg bliver mødt af en sød familie om morgenen i meget smukke matchende farvepyjamas og så alt passer til indretningen, er der lidt grund til at arbejde i sort / hvid …


…. undtagen måske for en lidt kærlig gestus


Livsstil sessioner er meget forskellige. Dette er omhyggeligt udformede optagelser designet med forældre, der handler om et emne, som barnet eller børnene elsker mest på det tidspunkt. For eksempel en teselskab med de små venner. På forhånd designer jeg et sammenhængende lys- og farvekoncept om emnet. På teselskabet havde vi pastelfarver og blødt dagslys. Farven var en del af ideen.

Selvfølgelig kan livsstil også undertiden være en historie i sort / hvid. For eksempel med en ung pige, der elsker gamle franske film. Åh, nu når jeg fortæller om det, vil jeg gerne gøre det med det samme. Vil nogen?

Hvis du kunne starte igen med dit fotografering, hvad ville du gøre anderledes end dagens perspektiv?

Jeg ville forvise fra mit liv de forfærdelige filtre, jeg smækkede over billederne i begyndelsen af ​​min fotografikarriere – og fra hele verden.

Mange af vores læsere er unge mødre. Det er undertiden meget vanskeligt at finde tid til fotograferingens elskede hobby. Hvordan klarer du at integrere fotografering i hverdagen? Har du tre tip til os som tredobbelt mor??

Det hjalp mig med at besvare spørgsmålet selv: Hvad vil jeg med mit fotografering? Hvad vil være værdifuldt for mig og mine børn som en hukommelse? Dette giver et godt fokus på det grundlæggende og forhindrer os i at lave 50 fotos om dagen, som måske bare sidder på vores harddisk.

Det er også dejligt at komme med et lille projekt selv.

Hvad med "365-projekt – et foto om dagen"? Søg et betydningsfuldt øjeblik hver dag. En frisk flok blomster, pausebrødet, som du har lavet med kærlighed til dit barn i dag, et nyt legetøj i dit barns lille hånd, solen, der skinner gennem træerne, mens du ligger sammen på søen … Det fantastiske ved sådan Et projekt er, at det i al trængsel hjælper os med at opfatte de smukke ting, vi oplever med vores børn. Hvis dit barn allerede er større, kan du lade det hjælpe med "at finde øjeblikke". I slutningen af ​​året opretter du en lille bog med disse 365 øjeblikke.

Vigtigt: Kameraet skal være praktisk. Hvis jeg skal grave ud af en taske, før jeg kan tage et billede, vil det være for tidskrævende. Her er dog det bedste kamera altid det, der ligger lige i nærheden. Det kunne bare være telefonen.

Lige så vanskelig som at integrere fotografering i hverdagen, synes jeg det er lige så meget at fotografere på ferie, at familien stadig nyder det. Måske ved du også, at det ikke altid er befordrende for familiestemning, når kun én person fotograferer, og de andre enten ikke har noget ønske om at blive fotograferet, eller de ikke ønsker at vente til lyset er perfekt … En lille kammerat kan hjælpe : Min yngste søn og jeg kom med et projekt for et par år siden, der forbinder hele vores familie. På det tidspunkt bragte jeg ham en lille trådnøs mand fra MoMA Design Store i New York: Adam har rejst med os på næsten hver ferie lige siden, og hele familien leder efter passende steder, hvor Adam kan blive behagelig. Selv en tur gennem Rom for en 12-årig bærelig.

Hvorfor er det så vigtigt at fotografisk dokumentere den kaotiske og stink-normale hverdag i familien??

Mine børn er allerede større, og fra dette perspektiv kan jeg sige: Årene er gået alt for hurtigt, og jeg savner denne kaotiske småbørns hverdag. Jeg ville bruge en masse penge på at have en fotohistorie, der viser vores hverdag, som den var dengang. Det er grunden til, at de dyrebare øjeblikkers forbigående driver mig så meget. I mine familierapporter fortæller jeg familier om alle de små øjeblikke, der synes så naturlige for os som forældre, og det vil betyde så meget for vores børn senere.

Det er som regel tilfældet, at vi i vores løb gennem hverdagen ikke engang lægger mærke til, hvor meget vigtige ting der er i små bevægelser: hvor meget ømhed ved berøring, hvor meget kærlighed ved tørring af Kullertränchen, hvor meget dedikation for vores børn, der spiller fodbold i haven , En øm forandring, når man læser højt, går for ofte utilsigtet. Alt dette indeholder en rapport for evigheden. Er ikke så forbløffende?

Men der er en anden grund til, at mødre, der gerne tager billeder, skal behandle sig selv og deres familie fra tid til anden med en familierapport.
Medmindre du ikke ved, at du kunne tænke, mens du gennemser fotoalbummerne, at du faktisk ikke var på ferie, ja, at du ikke fejrede nogen fødselsdage, ingen jul. Og på udflugter om eftermiddagen eller i weekenderne var familien uden dig alligevel på vejen … I en fotoreportage er du garanteret at komme over alle.

Hvad er det bedste ved at bo med børn?

Grine, læse højt, udforske verden sammen, ledsage deres opvækst og give dem en masse kærlighed undervejs.

Du siger også: "Fotos er kærlighedsbreve til dine børn, som de åbner igen og igen om mange år.". Hvad er denne særlige værdi af fotos??

Der er et foto fra en af ​​vores familiedage, der er tæt på mit hjerte: Det viser min mand og søn gå gennem skoven, hånd i hånd. Der er så meget i det: nærhed, ømhed og "Jeg viser dig verden". Alt, hvad vores søn vil kunne genkende senere. (Og hvem ved hvad andet.)

Mange fotos har denne meddelelse om nærhed og kærlighed, hvor vi pakker vores børn ind, så de begynder godt ind i livet. Kærlighedserklæringer skjult på fotos siger ofte mere end tusind ord.

Tak for interviewet kære Kathrin!
Tak, kære Caro!

Familiefotograf Kathrin Stahl har en rejseudstilling med fantastiske børnebilleder. På hendes hjemmeside finder du altid ud af det aktuelle udstillingssted. Og selvfølgelig skal du følge Kathrin på facebook og instagram for at lære mere om hendes seneste arbejde og projekter.

Kahtrin Steel, november 2017
Interview: Carolin Bartel
Billeder: Kathrin Stahl
Forsidefoto: Annie Rohse

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: