Guide: langdistancerejse med småbørn og babyer, Julia Malchow

Myten om, at så snart der er børn, du kun kan tage på selvkørselferie på en gård eller på Østersøen har altid bekymret mig. Da jeg startede med vores 10 måneder gamle Levi på vores eventyr på den transsibirske jernbane, hørte jeg de samme kommentarer igen og igen – "uansvarligt" eller "du kan ikke forvente, at en baby gør det", sagde det; i bedste fald bare "modig". Men jeg ville ikke tro det hele – og faktum er, at jeg havde ret. Emnet for langdistancerejser er med At have børn dør ikke i lang tid – du er bare nødt til at overveje og gøre det anderledes.

Siden Levi og Jari blev født, har jeg ikke stoppet med at turnere eksotiske hjørner i verden og opdage dem sammen. Hvad jeg stoppede med at gøre, er at ønske at komme fra A til B superhurtigt eller lade de små ting holde mig i gang. Vores ture som familie er lige så lærerige for mig som for mine sønner, og derfor har jeg sammenfattet mine vigtigste ”lektioner” for dig her:

Valg af rejsedestination

En af hovedårsagerne til at rejse til udlandet med småbørn stigmatiseret som uansvarligt, den muligvis utilstrækkelige sundhedspleje på destinationen er. Og ja, et øjeblik troede jeg, at jeg var en frygtelig korpsmor, da jeg skyndte mig med Levi til et sibirsk hospital, der var mere som et faldet lager. Selvom alt gik godt, og jeg stadig ikke ønsker at antage det værste på forhånd, er det naturligvis vigtigt at afveje risikoen i mållandet.

Er der malaria? Hvad er hospitalets standard? Hvor hurtigt kan hjælpe være der? Alle vigtige spørgsmål, der kan hjælpe dig med at vælge din rejsedestination. Vidste du, at der ikke er spor af malaria i Arusha National Park i Tanzania, fordi området er for højt til myggen? Og Bangkok har nogle af de mest moderne hospitaler i verden. Ganske ofte skjuler vidunderlige fordomme børnevenlige destinationer.

Langdistanceflyvningen

Det ville være dejligt, hvis alle vores eksotiske drømmedestinationer kunne nås inden for de få timers flyvetid, der falder nøjagtigt sammen med de smås sengetid. I sidste ende er imidlertid langdistanceflyvninger normalt mere anstrengende for forældre end for børn. Her er mine bedste tip:

  • Book natflyvning
  • insistere på en gangway
  • Bær i stedet for klapvogne
  • Pakk din egen mad og snacks, hvis du ikke kan lægge barnet ned og derfor ikke kan folde tabellen under måltiderne
  • Pak legetøj til underholdning
  • ikke svar på irriterede kommentarer fra andre passagerer

Et slående argument for at flyve langt med små børn er, at for det første billetterne til de små er meget billigere, og for det andet er ture også mulige uden for skoleferien – enten til den ideelle rejsetid eller uden for sæsonen til de bedste priser.

På rejsepladsen

Heldigvis har småbørn kun brug for en plejeperson for at føle sig godt. Når mor og far er glade, er barnet også lykkeligt. Det betyder, at langdistanseturen med barnet er afslappet, så længe forældrene kan slappe af. Book et dejligt, børnevenligt hotel, der inviterer dig til at slappe af. Undgå stressende tidsplaner og foretrækker at tilbringe et par dage på samme sted. Giv nok tid til pauser og regelmæssige måltider. Gå ikke ned i nye eventyr hver dag, men tag dig tid til at fordøje og undertiden ikke gøre noget. Det lærte jeg i Sibirien – skønheden ved ikke at gøre noget.

Den smukkeste ting Rejser med Ud over mit eget perspektiv ser mine børn imidlertid også de nye steder gennem mine søners øjne og forandringer. Derudover udfører de små ofte sociale mirakler – du kan lide børn overalt, og det er meget lettere at kontakte værtskulturen, hvis de små går foran.

Rejse på lang afstand med småbørn og babyer lyder muligvis som en stor risiko i starten, og hvem vil løbe et trættende organisatorisk maraton, før de endda starter? I sandhed er det meget simpelt, og forskellen er ikke så stor.

For mere inspiration kan du se på tilbudet på uforglemmelige rejser – der er alt fra familievenlige hoteller til rejseruter specielt designet til familier til Afrika, Sydamerika og Asien!

Her finder du ideer til uforglemmelige ture med børn og min individuelle rejsecoaching

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: