Uudslukkelig længsel-gange-voksne-at–

”Hvis du vil, kunne du også gerne have et par timer til dig, så tager vi børnene i tide!” Da min svigermor udtalte denne sætning højt under aftensmaden, mistænkte hun sandsynligvis kun vagt, hvilke bånd hun ville binde mig til sprængte. Børn gratis. Kun tid til min mand og mig alene. Dørene til mit indre fængsel blev åbnet, lugten af ​​frihed var allerede i luften. Og alligevel var der noget andet. En følelse, der giver mig et stort toilet i det næste uforstyrrede øjeblik? i halsen og bragte tårer i mine øjne. Det var viden om, hvor endda der var børn uden øjeblikke.

Det var ikke anderledes i fortiden. Da vi stadig boede i vores gamle hjem, tæt på vores slægtninge, og Mini og Maxi tilbragte tid sammen med deres bedsteforældre hver lørdag. Min mand og jeg havde regelmæssigt ti timer til os. Tid, som vi altid brugte anderledes. Nogle gange gik vi på en lang tur til en sø, andre dage rodede vi bare rundt i sofaen derhjemme, eller vi brugte den tomme bagbænk til at købe nogle større ting fra IKEA.

Du kan organisere, gå eller slappe af meget på ti timer. Og alligevel var disse ti timer altid for korte for mig.

”Skat, du er altid i et særligt dårligt humør efter børnefri lørdag. Vi havde lige tid til os selv! "

Min mand havde svært ved at udholde den irritabilitet, jeg viste på søndage. Jeg indrømmer, at jeg ikke især kunne lide min tilstand. Desværre gjorde det ikke noget bedre, fordi følelserne var der, og jeg kunne bare ikke trykke på knappen for godt humør.

Selvfølgelig var det paradoksalt. Især da der er så mange forældre eller enlige forældre til små børn, som ikke har lov til at nyde denne luksus ved regelmæssig bedsteforældrepleje. Børnefrie weekender er undtagelsen snarere end reglen.

”Kan du ikke bare lide at tilbringe tid med mig?” Spurgte min mand derefter.

Ja, jeg kunne nyde den børnefrie tilstand. Men kun op til et bestemt tidspunkt. Da det var sent på eftermiddagen, sneg sig langsomt tanken om at hente børnene tilbage i forgrunden. Klokken halv syv måtte vi være tilbage hos mine svigerforældre, så det blev aftalt. Så vi var altid nødt til at holde øje med uret, uanset hvad vi gjorde op til den dag. Vi blev frelst fra udgangen, men fængselscellen klikkede som altid i låsen.

For mig føltes det som en smertefuld klap i ansigtet hver gang.

Vi kunne ikke afslutte runden af ​​vores populære brætspil, vi kunne ikke tilbringe ti minutter mere i udsmykningsafdelingen i møbelbutikken, vi kunne ikke se en anden episode af vores yndlingsserie – børnene ventede på os og vores forældre til deres egen ende af dagen, deres frihed.

Mini og Maxi gjorde det heller ikke lettere for mig: ”Jeg vil ikke gå hjem !! Nej, jeg tager ikke mine sko på! ”Og så at bringe slyngende, nagende og hylende børn i seng gav mig resten. Naturligvis reagerer børn i den alder på deres bedsteforældre efter en dejlig dag, men for mig var det ekstra stress.

Men selv barnefrie aftener blev ude af linje, da min svigermor tog sig af børnene derhjemme, og vi gik ud med venner, efterlod mig med en mild eftersmag. Da jeg kom hjem, havde jeg ikke længere bekymret mig for knasende børn, de sov allerede. Men disse aftener var også begrænsede. På et tidspunkt var filmen forbi, maden blev spist eller den sidste bowlingrulle rullet mod kegelfigurerne.

”Kunne vi ikke tage en drink?” Spurgte jeg ofte min mand langsomt. ”Nej, mine forældre er allerede trætte og vil hjem,” svarede han. Han havde ret. Og jeg havde ikke længere ret til ubegrænset, børnefri sjov. Sådan er det med børn. Mit sind vidste det, men mit hjerte kunne ikke forstå det.

Efter flytningen hjemsøgte denne længsel efter mig ikke længere. Der var ingen her ved havet, der regelmæssigt kunne fjerne børnene fra os i weekenden, så det var ude af spørgsmålet for mig at tænke over det. Det var bare det, at vi ikke længere havde tid til os selv som et par, og det er det. Det fungerede utroligt godt.

Indtil i weekenden, hvor mine svigerforældre kom på besøg hos os og min mands mor gjorde os det uimodståelige tilbud. Børn gratis. Et par timer bare for mig og min mand. Det var som at gå gennem himlen og bakken på samme tid.

Når jeg får mulighed for at tilbringe tid uden mine børn igen, bemærker jeg stadig den umættelige længsel efter børnløse tidspunkter. Længer efter mit fuldstændigt selvbestemte liv, ikke kun på de tidspunkter, hvor børnehaven er åben, eller at babysitteren har tid.

Beklager moderskab? I disse øjeblikke mere end nogensinde.

Men betyder det at opgive parchenzeit med min mand, bare fordi jeg er bange for at føle mig følelsesladet bagefter? Ingen måde! Som en meget følsom person finder jeg alt ekstremt, men også de vidunderlige øjeblikke.

Så min mand og jeg tilbragte tre vidunderlige timer for to på bowlingbanen, i den historiske gamle bydel og med en varm drink i det eneste te-rum langt og bredt, der havde åbnet sine døre på søndage. Og alligevel forbliver det sådan: der er ingen tid for mig, hvor glæde og sorg er så tæt på hinanden som den børnefri tid til to.

Vide af erfaring Jeg, at alle faser ikke varer evigt. Og derfor har jeg tillid til, at tiden kommer igen, hvor jeg fuldstændigt selvbestemmeligt kan tackle min dag og mine aktiviteter, som jeg kunne lide det. Senest når børnene er flyttet ud.

14 tanker om ”Umættelig længsel efter børnefri tid”

Joey siger:

Hej Christine,
nu er jeg nødt til at gå ud af læsernes række igen, fordi: denne artikel har lige fået mig til at grine. Alt dette er naturligvis slet ikke sjovt, men … Jeg havde også børnefri i går, fra middag til aften, og nød tiden meget og følte, at jeg var i stand til at fylde op. Tænkte jeg. For i dag bemærkede jeg mig desværre meget ubehageligt – gennem irritabilitet, klager og utålmodighed over for børnene og generel manglende evne til at udholde eller skjule eksterne stimuli. Jeg spekulerede faktisk meget over det, for det var allerede tænkt og håbet, at børnefri tid med min bedste ven ville gøre mig mere afbalanceret og glad i et stykke tid, og at det bagefter ville være lettere for mig i det mindste et stykke tid og sjovere. Noget irriterede mig over, at det ikke var tilfældet i dag … indtil jeg læste noget lignende om dig! Så det virker ikke så mærkeligt (og takknemmeligt), men det ligger på en eller anden måde i tingens natur.
I morgen er hverdagen igen, alt vil jævnes igen :)
Mange hilsner
Joey

Christine siger:

tak for din feedback :)
Ja, nogle gange er det svært at genkende en forbindelse overhovedet. Det var lidt af et chok for mig på det tidspunkt, hvor min mand (efter mange søndage) på et tidspunkt fortalte mig, at jeg altid var i dårligt humør efter de børnefrie dage. Ellers ville jeg sandsynligvis aldrig have indset dette (eller kun ved en tilfældighed og meget senere, når jeg tænker over det)!
Jeg ønsker Dem en god start på den nye uge (og i går tænkte jeg det samme om den nye hverdag ;-)).
Med venlig hilsen
Christine

Lea siger:

Jeg følte ligesom Joey, at jeg var opdelt. Jeg havde i lang tid bemærket, at jeg f.eks. føles især udmattende. Men det har en helt anden grund, fordi vi ikke har børn her på lørdage eller søndage, vi har kun rigtige familie weekender her (for det meste), som jeg virkelig ser frem til på fredage.
Og nogle gange eftermiddagen, som jeg har alene med at sutte, selvom han er sammen med børnepasningen indtil kl. Det er stadig et par timer, før manden kommer hjem, eller (som det normalt er tilfældet en gang, undertiden to gange om ugen) ikke kommer hjem, før kærlighed går i seng.
Det er underligt, hvordan tankerne og følelserne spiller sådan her …

Hjertelig hilsen (som altid)

Christine siger:

Nogle gange skøre – så alt som altid ;-)
Jeg tænker på dig (som altid) …

Claude siger:

Utroligt, hvordan jeg finder mig selv i mange af dine blogs … – det er virkelig ikke afslappende, det fungerer kun virkelig for mig, når der i det mindste er endnu en nat derimellem – som derefter bruges godt til at vende tilbage til det gamle liv med venner og fejr dykning – og endda tømmermænd næste dag er ren LUKSUS, fordi intet barn vil have noget, og jeg nyder bare min frihed. min mand er altid forbløffet over min energi på disse sjældne dage, uden meget søvn … – men uden de to "tredjepartskunder" er batteriet meget mere robust … Jeg ser frem til at læse mere fra dig – har inhaleret alle dine bidrag i kort tid … hold det op! :-)

Christine siger:

Det er forbløffende, hvilken energi der pludselig frigives, som ellers næppe er tilgængelig i hverdagens morliv, ikke??
Jeg er glad for at du finder dig selv i så mange af mine blogindlæg og ønsker dig en afslappet inhalation ;-)
Føl dig velkommen her …

Schokominza siger:

Huhu, det var svært for mig at læse dette, fordi jeg er ret misundelig. ^^ Vi vil gerne kigge efter en babysitter snart, men så spiser du kun 2-3 timer om aftenen, fordi det ville være dyrt nok. Imidlertid kommer du også tilpas med situationen – fx går jeg ofte gået alene, og det gjorde min mand også; vi gør ting, men ikke længere sammen som et par, men hver for sig eller som en familie.

Christine siger:

tak for at du skrev til mig! Ja, nogle gange er jeg misundelig på min gamle situation, da vi havde støtte på ugentlig basis. I mellemtiden var vi også nødt til at stole på betalte babysittere, og du har helt ret: Så ville det helt sikkert være en aften fra tid til anden, hvor du betalte en masse (babysitter OG spise ude eller gå i biografen, …).
Løsningen, at alle gør noget for sig selv, synes jeg er god, det er sådan, vi uundgåeligt håndterer det nu, men det erstatter naturligvis ikke parchenzeit, hvilket også er vigtigt. Men at tilbringe tid sammen i sofaen om aftenen, når børnene er i sengen, er mindst lige så rart for os :)
Mange hilsner!

Marie siger:

Puh .. hvilken hård tekst. Jeg ønsker, at du måske lærer fra tid til anden at tage et andet perspektiv. I alle de situationer, du beskriver, har jeg altid en fornemmelse af, at det ikke betyder noget hvad en Øjeblik (!), Han har ingen chance for en god udvikling fra starten, fordi du ser ham gennem de samme briller for evigt ..j

Christine siger:

Jeg vil allerede sige, at jeg kan erkende værdien af ​​et smukt øjeblik, og at det også bringer mig meget! Dog er han (alt for) ofte dækket af melankolien ved snart at være om igen. Det er ikke let for mig med ændringen af ​​perspektiv, det har faktisk været en proces i mange år. Jeg takker stadig meget for dine gode ønsker!

Sabine siger:

Kære Christine,
Jeg kan forstå, hvad du skriver meget godt. Jeg er skilt og har været en enlig, meget følsom mor i over 5 år. Hver to weekender Jeg har "børnefri", fordi mine to Madels er sammen med min ex-mand. Og for mig er denne børnefri tid altid dækket af den samtidige længsel efter dem. Det er så paradoksalt: Jeg længes så meget efter disse weekender, tiden for mig selv, resten. Og så er weekenden her, børnene er væk – og jeg bliver trist, fordi jeg pludselig er så alene. På den ene side er jeg totalt revet med at nyde og oplade min tid, men på den anden side ikke at synke ned i længselende følelser. Meget vanskeligt …
Mange hilsner!

astr >siger:

Kære Christine, jeg læser din blog meget ofte og synes den er fantastisk.
Jeg har forladt et indlæg et par gange og stiller dig et eksistentielt spørgsmål. Jeg finder absolut ingen ledetråde eller lignende spørgsmål på Internettet.
Jeg er meget følsom og kan ikke identificere mig med 100% moderrollen, og jeg er enlig forælder. Nu har jeg en partner i nogen tid, en vidunderlig person, men der er en betydelig aldersforskel mellem os. Men det betyder ikke noget her. Nu er det sådan, at jeg hver 2-3 uger opgiver min søn i 24 timer og 2-3 gange om året i 48 timer til bedstemor, bedstefar eller hans venner. Han er entusiastisk, når det kommer til hans venner, men når han er hos bedstemor eller bedstefar, grummer han først, men bagefter fandt han altid tiden stor.
Nu er det sådan, at jeg ikke kan forestille mig at integrere min søn i forholdet. Især fordi jeg personligt ikke kunne lide det … Jeg har brug for en weekend til mig hver 2-3 uge !! Jeg finder fred med min partner, jeg kan tænke anderledes og trække styrke ud af det.
Min familie begynder nu at arbejde imod det. De tror, ​​at jeg skubber min søn væk for at forfølge mine egoistiske behov. Jeg besluttede at blive mor, så jeg må tage ansvar for det. Min søn siges at lide meget. Når jeg spørger ham, siger han ja mor, jeg savner dig, men jeg ved det du henter mig også igen Og jeg ved det hvor du er, og jeg er glad for, at du har det sjovt? har ….
Jeg ved det, fordi jeg føler, at min søn ikke lider … Selvfølgelig vil han gerne have mig døgnet rundt, og selvfølgelig vil han gerne have mig for sig selv, og selvfølgelig savner han mig også ….
Men du kan faktisk se det under #push off?
Hvor mange gange er det okay for en enlig forælder at forlade deres barn hos bedstemor eller bedstefar?
Er det faktisk farligt for barnet??
Skader jeg mit barn på lang sigt fra et psykologisk synspunkt? Eller hjælper jeg ham endda, fordi han lærer at opbygge tillid og løsrive sig fra mig?

Jeg holder denne diskussion for tredje gang med min familie, og nu rådes jeg virkelig til at lede efter en anden partner, der muligvis også kan påtage sig en farrolle… Jeg har ingen idé om, at alt inden i mig er tilbageholdende med at opgive den fritid, jeg har brug for har brug for ….

Christine siger:

Hej kære Astrid,

det er godt, at du kommer ind igen!
Vi var begge allerede i kontakt med hensyn til dit dilemma, og derfor vil jeg meget gerne se dig, hvis den ene eller den anden læser stadig havde råd til dig.
Jeg vil meget gerne have, at din familie ligger mere bag dig, og at du alle sammen trækker sammen. Det lyder stadig meget udmattende!
Hold ørerne op og stol på din intuition!
Christine

Jessica siger:

Jeg stødte på din blog via hashtaggen #regrettingmotherhood. Selv havde jeg oprindeligt problemer med min morrolle, inklusive rædselfødsel, PND osv., Jeg er også mere en følsom person og sørger for, at jeg har tid nok til mig selv, så jeg kan forstå, hvad du gør i en vis grad skriv i denne blog.

Så ubehageligt som det er, må jeg reflektere, at dit perspektiv allerede er lidt forkert. Du beskriver tiden med dine børn som et "fængsel". Og ikke kun det, denne negative tankegang går så langt, at du ikke engang bruger pauser til at slappe af 100% og glæde dig over livet, men du torturerer dig også med det faktum, at du snart bliver nødt til at gå tilbage til "fængsel". Og hvis DET er så deprimerende for dig, hvordan skal du kun opleve det, når du faktisk "skal" tilbringe tid med dem?

Med al min forståelse af at fortryde moderrollen, må jeg spørge mig selv, om du måske ikke har haft godt af at i det mindste tilpasse din holdning så meget som muligt, så at tilbringe tid med dine børn også er noget, du nyder kan (om end anderledes end tid uden børnene) i stedet for noget, som du næsten synes at være bange for.

Det er tydeligt, at det kan være nervepirrende og til tider kedeligt at tilbringe tid med børn, men hvad er så dårligt ved det? Ja, så er du irriteret, irriteret eller keder dig. Det er normalt. Dette er tilfældet med alle forældre. Selv ikke-meget følsom. Du kan udholde dette godt, selv med tynd hud. Jeg ved det det fordi jeg gør det hver dag.

Og hvis det er så svært som dig, er der teknikker som mindfulness, meditation, neurolinguistic programmering og mange andre nyttige metoder, der gør det lettere at komme igennem, men frem for alt at genfortolke visse situationer og forhindre dig i visse følelser og sindstilstand straks negativt, hvilket ofte ser ud til at være det egentlige problem. Det lyder altid for mig, som om du aldrig har prøvet nogen af ​​disse, og i stedet bliver du mere og mere involveret i din frygt og høj følsomhed. Det kan ikke være en god ting. Jeg kan kun sige igen: hvis du får panik, når du tænker på tid (alene) med dine egne børn, går der noget galt. Jeg kan kun ønske, at du formår at ændre dit perspektiv på det. For dig og dine børn.

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: