Trollstigen – en roadtrip på norges smukkeste veje


Trollstigen – En biltur på Norges smukkeste veje

den Trollstigen i Norge fikserede mig, siden jeg først opdagede ham på et foto. Så meget, at det kun var to uger senere, jeg skulle til fjorde og fjorde for at køre over netop denne vej! Og mens du i Norge, hvorfor ikke starte så mange spektakulære veje som muligt på den givne tid? At opsuge landskabet, men også bare nyde friheden til at køre igen.

Og så fra min faste idé – hurtigere end nogensinde har drømt – en håndsmester, durchgeplanter, en uges roadtrip på de norske turistruter! Men jeg kørte også på mange andre veje, der ikke har denne officielle status, men er ikke mindre betagende!

Efterhånden vil jeg gerne introducere dig til Norges turistruter. Siden sommeren 2012 har i alt 18 gader opnået denne specielle status delvis gennem massive strukturændringer. Hvad adskiller hende? Ekstremt specielle køreoplevelser og meget moderne og stilfulde synspunkter!

Det starter her i bloggen til Trollstigen, der faktisk kun er en del af Turistrute Geiranger-Trollstigen er. Jeg synes, denne gade er et særskilt bidrag værd.

Trollstigen – den smukkeste gade i verden?

Trollstigen overvejes Norges mest dramatiske pasvej! Han vil med glæde også som den farligste Sidstnævnte er et superlativ, der tidligere var sandt, men som jeg nu synes er lidt drømmende. Men hvad der er helt sikkert: den såkaldte Troll-stige er sandsynligvis den mest fotograferede gade i Norge. Ikke mindst på grund af det spektakulære udsigtspunkt!

Trollstigen består af elleve hårnålsdrejninger, som slanger op til en højde af 852 meter over havets overflade og den ved en hældning på 9%. Serpentinerne er kun overkommelige et par måneder om året og fører forbi vandfald, stejle skråninger og afslører – i det mindste passageren – et blik på Romsdals utrolige vidde og de op til 1760 meter høje bjerge! En lille, meget smal naturstenbro fører over det mægtige vandfald Stigvossen.

Tidligere må Trollstigen have været lidt anderledes og farligere. Men på grund af det høje antal turister, blev ikke kun vejen udvidet i årenes løb og dermed brugt, men også, fangstmængderne. Pisterne var bedre sikret mod skrig og lavine, de smalle kurver virkede. Udsigtspunktet oven på Trollstigen var fuldstændigt designet og blev således til et højdepunkt i sig selv. Hvis mange turister gerne vil bevare det gamle Trollstigen.

Men frem for alt er han nu sikker og erstatter de gamle synspunkter, der tidligere kun skulle klatre over farlige stier. Det gør det tilgængeligt for folk, der ikke kan gå godt. Og spændingen ved at se ned er nu der for alle.

Hvor er Trollstigen?

Trollstigen ligger midt i Romsdal, ca. 90 kilometer fra Geiranger, havnen for mange krydstogtskibe. På min road trip, efter en overnatning i Geiranger, tog jeg færgen fra Eidsdal til Linge og nærmede mig derfor Trollstigen fra syd. Hårnålen bøjes, jeg kørte således først ned ad bakke.

Screenshot Google Maps

Hvilken oplevelse at køre Trollstigen?

Nå, min mangel på retning af retning, skyldes det, at da jeg ankom Trollstigen var jeg helt overrasket over at køre ham ned! Jeg havde på en eller anden måde automatisk antaget, at han ville bringe mig op fra syd. Så jeg lod looket pege til højre og kørte videre. Det var klart fra starten, at jeg ikke bare ville gå op og ned her. Øverst var det stadig tåget, men ved den første drejning trak han sig ned og pludselig vendte til venstre fra afgrunden, jeg så et kæmpe vandfald foran mig springe ned ad skråningerne! Jeg koncentrerede mig om vejen og prøvede at absorbere så mange indtryk som muligt.

Men udsigten over det gigantiske vandfald, den lille bro, de busser, der skubber op ad vejen, tågen og et par Zipfel-gader, er ganske enkelt ubeskrivelig! Jeg har kørt op og ned et par gange og prøvet hårdt at altid tage et øjeblik, når de påståede busser allerede var højt oppe og forlod luften foran mig, hvis det var muligt. Fordi jeg indrømmer åbent, at køreglæden er dæmpet, hvis bilen foran dig trækker mig 20 km / t op eller ned ad bjerget.

Hvilket bringer os til et vigtigt punkt:

Hvad forventer du af en tur på Trollstigen?

Jeg tror, ​​det er her for at skelne mellem to typer biler eller motorcyklister. De, der kører her udelukkende for at have det sjovt at køre, og dem, der vil nyde udsigten.

Størstedelen af ​​turisterne, tror jeg, handler om udsigten og oplevelsen af ​​at gå op eller ned her. Efter de 11 bøjninger kører du lige og det siger sig selv, at du nyder udsigten, mens du kører eller kører svingene meget langsomt for at tage et billede. Især da der kun er to muligheder på hele ruten til at stoppe og komme ud. Og du får ikke nødvendigvis nye venner. Selvom Trollstigen er lukket for biler med trailer, men store campister og busser må køre her.

Tværtimod planlægger mindretallet af mennesker, der rejser på denne rute EKSTRA for Trollstigen en tur til Norge, eller er så køre-vanvittige, at de krummer ruten op og ned flere gange. De fleste passagerer viser sandsynligvis også en fugl.

Men jeg var sådan en fyr! Derfor var jeg i Norge, og ja, jeg kunne have tilbragt hele dagen der for at finde det perfekte øjeblik at hurtigt hoppe op eller ned på én gang. At lære at tage den optimale sti gennem svingene. Og jeg ville have gjort det, hvis jeg ikke skulle køre et par timer mere.

Men mine forventninger til Trollstigen var uhyrlige og så jeg var næsten lidt skuffet, da jeg allerede var nede i dalen efter mine første par sving og en meget langsom tur takket være frontmanden.

Selvfølgelig havde jeg gåsehud ved første øjekast alligevel! Det kunne ikke have været det. Og så kørte jeg straks op igen. Jeg overhalede cyklister, en tandemcykel, en fodgænger i Batman T-shirt og, ja, i sidste ende, bilister, der tager billeder.

Og med hver tur blev banen større. Men selvom jeg kunne vente så længe nede, fordi ingen var bag mig, havde jeg næsten altid en bil foran mig. Hvad angår udkigspunktet er der masser af tid. Det er det værd!

Mine tip til Trollstigen:

Hvad der er logisk, har jeg skruet fast. Selvfølgelig er det ekstremt overfyldt ved middagstid her på Trollstigen. Jeg ankom mellem 11 og 12 om eftermiddagen, fordi jeg måtte klatre op til Dalsnibba før, og det var i den anden retning. Derfor er mit råd: vær så tidligt som muligt på Trollstigen! Eller så sent som muligt. Da det alligevel er meget lyst i sommermånederne, kan du let kl. 22.30 i det lyse drev. Så du savner coacherne.

Hvis jeg skulle køre til Trollstigen igen, ville jeg faktisk flytte en overnatning lige her. Fordi kun et par hundrede meter fra den verdensberømte vej væk, er der en typisk norsk campingplads, hvor jeg gik videre på min rejse, campingpladsen & Guest House. Og som det er i Norge, behøver du ikke nødvendigvis at sove i et telt, men kan også leje en behagelig kabine. Og er bare et hop fra den verdensberømte gade.

Så der er masser af tid til at tage fotos og film og også tage en omvej til Trollveggen. Dette er den højeste med over 1000 meter, lodret overhængende klippeflade i Europa! Desværre havde jeg ikke tid mere.

Hvis du ‘bare’ passerer gennem Trollstigen, har du tid nok til udsigtspunktet! Synligheden ændres af vejret eller tågen hvert minut, og du kan se bilerne nedenfor. Der er en restaurant, masser af parkeringspladser og en utrolig stor souvenirbutik. En tur op eller ned, havde jeg brug for i cirka 5-7 minutter.

Min tur blev understøttet af Visit Norway, Innovation Norway, Fjord Norway og Mercedes Benz!

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: