Roadtrip Norge – de bedste ruter at følge!


I bil gennem Norge – køreture til efterkommere

en Biltur gennem Norge i bil, Motorcykel eller RV er den perfekte måde at lære det smukke skandinaviske land at kende. Mine rejseskildringer fra Norge skulle svare på vigtige spørgsmål og give mange nyttige tip til en ferie i det fjerne nord. Til min rejseblog Köln-format har jeg de seneste år de bedste og mest spektakulære bilture gennem Norge planlagt om sommeren og var oppe nogle af de smukkeste gader i verden gå! En road trip førte mig i 2015 op til Nordkapp og videre: til det østligste punkt i Norge!

Dette er nogle af de smukkeste veje i Norge:

På alle disse veje, der hører til de nationale turistveje, oplevede jeg uforglemmelige øjeblikke! I løbet af denne tid blev naturligvis skabt en masse oplevelseshistorier om kørsel i Norge, som jeg delvis delte med dig.

For at få et bedre overblik opsummerer jeg her alle mine oplevelser og rejsetips, færger, overnatninger og / eller bilture i Norge sammen og fortælle jer mine nøjagtige ruter, som jeg kørte. Her vil du (gradvist) den perfekte Norge road trip til efterkommere!

Roadtrip Norge – Roadtrips to Descend

Før du ser på ruterne, er det vigtigt at vide, hvordan jeg rejste, og hvorfor jeg rejste sådan! Norge er ofte undervurderet i størrelse og længde, og du kan altid bruge mere tid på en tur til Norge, end det er tilgængeligt. I mit tilfælde var tingene temmelig klare: hver road trip vil være en solo-tur. En rejse alene, en rejse uden at børnene frigør deres hoveder, slukker hverdagen og kun fokuserer på landskabet, vejen og mig. At føle det betyder ‘tid uden ende’ – men kun i en uge højst.

 • rejse uden børn
 • Oplev de smukkeste veje i Norge
 • at se så meget som muligt
 • Jeg havde en uge hver til det

Men det betød:

 • Det er ikke muligt at rejse i bil på grund af tidsbegrænsninger
 • Jeg sov på et andet hotel hver aften
 • leve en uge ud af kufferten
 • kør en masse biler

Men det er præcis, hvad jeg ønskede at gøre. Mine følgende ruteforslag til efterkommere er kun til din inspiration og selvfølgelig fornyelige, hvis du har mere tid til banen. Jeg vil nævne i jewiligen-rute beskrivelserne, på hvilke steder jeg gerne ville have brugt mere tid, og hvorfor.

Roadtrip Norge – Hvordan rejste jeg??

Da jeg kun var i stand til at tage en road trip i knap en uge, var der tydeligvis ikke tid til at køre til Norge i bil. Fra Köln til Bergen ville jeg have brug for mere end 20 timer, og mens Norge bare er fra Bergen med hver kilometer endnu smukkere. Så jeg fløj til Norge og tilbage og brugte en lejebil derfra, eller hver af mine køretøjer leveret af Mercedes-Benz.

+ Road Trip Norge – den perfekte rute +

Nyttige tip til en tur til Norge i bil

Lufthavne Norge og indenrigsflyselskaber

De mange lufthavne i Norge gør det nemt for os rejsende at tilbringe ferier i Norge. Et veludviklet netværk af norske lufthavne gør det nemt at få adgang til enhver strategisk vigtig og fjern beliggenhed i landet, selvom omkørslen ofte fører gennem hovedstaden Oslo. Så jeg klarede alle tre roadtrips med fly fra det skandinaviske flyselskab SAS, hvis afgang lufthavn Düsseldorf er meget let for mig at nå. Derfra er det enten via Oslo eller København til destinationen. På min sidste road trip, der starter højt nord for det nordlige Norge i Tromsø, er jeg endda nødt til at skifte tog to gange hver vej. Men selvfølgelig tilbyder andre flyselskaber også fly til Norge, herunder Norwegian eller Wideroe. Disse tre forbinder også byer i Norge.

Indtil videre viste det sig, at flyselskabet SAS var ganske pålideligt, selvom min kuffert ikke straks ankom til destinationen på den første tur på grund af en forsinkelse i afgangen i Düsseldorf og skulle leveres igen. Norge strækker sig fra syd til nord over en længde på over 1700 kilometer.

  flyselskabet W >Overnatning i Norge – hyggelige hoteller & den universelle ret

På mine vejture gennem Norge har jeg altid boet på hoteller eller enkle, men hyggelige hytter. Jeg vil sige, at jeg har kendt en meget god blanding af forskellige typer indkvartering fra budget til luksus og fra stilfuldt til originalt norsk. Der var spektakulære boliger med direkte udsigt over fjorden eller små værelser ved et lille vandfald. Selv hvis jeg rejser ‘kun’ med en bil gennem Norge, er bobilchaufførerne sandsynligvis ikke så store og forbliver som i Norge. Everyman’s ret tillader enhver at bo der og sove, hvor de vil. Denne ret tillader utroligt spektakulære pladser – hvis du er tidligt nok og skal være fantastisk, hvis du har tid nok.

Norge med bil – indenrigsfærger i Norge

At køre en færge i Norge kan sammenlignes med at køre i en taxa i Tyskland. Helt normal og faktisk ukompliceret – men i rushtiden er alle også travlt. Hvis du vil rejse i bil gennem Norge eller bobilen, skal du ikke have et problem med færgerne i Norge. Mens de fleste turister fra Tyskland bestemt ankommer med de store færger hovedsagelig fra Kiel, er de små både meget vigtige, så snart du når fjordene.

Afhængig af sæsonen og rejseplanen behøver man generelt ikke at købe færgebilletter på forhånd. De norske færger kører flere gange om dagen, så når den ene båd er fuld, kommer den næste normalt snart. Men det kan ske, at du bliver fanget af en ugunstig rejseplanlægning eller en forsinkelse på banen i kort tid, fordi den sidste færge lige er væk. Mens højsæsonbilletter kan være knappe ved følsomme kryds, er det ikke et problem at oversætte i lavsæsonen. Kun med en færgetur til Lofoten – i et af Hurtigrutens store skibe – skal du foretage en reservation, hvis du skal køre med bilen til færgen. Jeg må med glæde indrømme, at udsigten til ikke at komme på båden i slutningen af ​​dagen var temmelig stressende. Det tog et par færgeture for at lære den nødvendige laksitet. Den nævnte færgetur til Lofoten med en af ​​postbådene fra Bodø viste sig senere at være en af ​​de værste bådture i mit liv på grund af de tunge bølger. Men det kan bare ske, men det er sjældent.

Priserne for den lille Fjord-færge varierer fra skib til skib og afhænger af antallet af passagerer, længden på dit køretøj og selvfølgelig varigheden af ​​krydset. Nogle færger er så korte, at du ikke behøver at forlade bilen, med andre er du nødt til at komme ud og skal – fordi udsigten fra færgerne er til dels spektakulær!

De fleste forbindelser koster mellem NOK 67 og NOK 165, ca. 8,00 € til 20,00 €. På en sådan road trip, der kan være en smule penge falsk. Så inkluderer definitivt færgeomkostninger. Selvom jeg havde fundet mulige Fährverbindungspläne ved afgang, men i sidste ende var de så forvirrende, at jeg bare kørte afsted. Har altid arbejdet.

Oplysninger om Færgeforbindelser i Norge:

 • Tidsplaner for Hurtigruten og reservation færge
 • en oversigt over de indenlandske færger i Norge
 • De, der ikke har fundet færgen derop, finder dem helt sikkert her på Torghatten nord
 • Reserver dine færger eller leje tidligt mellem Geiranger – Hellesylt, Gudvangen – Kaupanger og Lauvvik – Lysebotn

Leveomkostninger Norge

Leveomkostningerne i Norge er betydeligt højere end i Tyskland, men det er også muligt at rejse billigt i Norge. Nogle gode besparingstips leveres af turistkontoret. Og så banale som mange måske lyder, de giver endnu mere mening, når du har behandlet de norske priser og vaner. Øl kan for eksempel kun sælges på bestemte tidspunkter i supermarkeder, og selv da er priserne ret høje, lovligt må der ikke sælges alkohol på hverdage efter kl. 20.00. Ikke før nogle helligdage. Så det er klogt, hvem planlægger forude.

 • 10 besparelsestips til Norgesferien fra Visit Norway
 • Så dyrt er Norge virkelig af Timo alias bror Leichtfuss

Norge kort – offline kort til road trip

Når jeg foretager en road trip, kører jeg stort set ikke længere uden Navi. På de sidste vejture havde mine forskellige køretøjer en integreret Comand Online, men ellers ville jeg bruge et eksternt navigationsapparat, selvom vejene i Norge ofte rydder vejen. Hotelsøgningen på den sene aften kan være meget irriterende, så jeg kan bare indtaste adressen, og bilen fører mig til destinationen.

Derudover er det ikke så let at få et godt Norge-kort. Guiderne dækker ikke nødvendigvis det ensomme nord for Norge. Efter mine vejture gennem Norge har jeg selvfølgelig stadig nogle Norges kort og en rejseguide til dig.

 • Nationale turistveje
 • Dumont rejseguide

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: