Rejsehjem special: tur til “fædrelandet” (i einbeck, tyskland)


family4travel

Normalt er der udflugttips til Schaumburg og det omkringliggende område på fredage. Der er dog gode grunde til, at jeg klassificerer vores tur til Einbeck i det sydlige Niedersachsen i kategorien "hjemrejse": Ikke seværdighederne i den smukke bindingsværksby var i fokus for os, men rejsen ind i bedstefar fortid. En dag viste min far mig og drengene, hvor han kom fra. Spændende og meget velegnet til kopiering!

Det hele startede med, at Janis skrev et essay om køer. Han skrev, at de giver mælk, at de spiser græs, og at de for det meste er sort / hvid plettet. Men webstedet var endnu ikke fuldt. ”Hvad kunne jeg ellers skrive?” Spurgte han mig. "Hm," sagde jeg. ”Skriv bare … hvordan en ko føles. Tungen, for eksempel, hvordan føles en ko-tunge? ”Janis så på mig stumt. ”Hvordan skulle jeg vide det?” Spurgte han forvirrende. Det var, da jeg indså, hvor forskellig mine drenges barndom er på dette punkt. Da min bedstemor stadig levede, gik vi ofte til den lille landsby i hendes hjem, hvor hun boede på gården, som min fars yngre bror havde overtaget. Jeg ved med hvilket tryk en kalv klemmer fingeren, hvis du ikke er forsigtig, og hvor fluffy blød fjerne af små gæs er. Jeg kender følelsen af ​​tærskning af korn, skrabning af en friskklippet stubb ved anklerne, lugten af ​​ensilage og hø og den ubeskrivelige fornøjelse ved at bygge et halmslot bag kornet. Det hele er fremmed for mine drenge. Min bedstemor døde et år før Janis blev født, og siden hendes begravelse har der aldrig været grund til at besøge gården igen.

Jeg siger det til min far. ”Lad os bare gå dertil,” siger han. ”Er overhovedet ikke et problem.” Og så vi benytter den næste mulighed en ”bedstefarsdag”. Turen tager halvanden time. Endelig igen for omfattende diskussioner. Vi bor i samme hus, men i hverdagen er der ikke tid nok til sådan noget. Bedstefar fortæller om tidligere. Drengene i bagsæderne bar deres ører. Jeg forbløffet også. Jeg troede, jeg vidste godt om min fars karriere. Men når han fortæller historien på én gang, lærer jeg en masse nye ting.

Mange af husene er pænt restaureret. (Mange af de gamle huse er pænt restaureret.)

I Einbeck parkerer vi i en sidegade og tager vej til frokost hos bedstefarens yndlingsgrækere. "Det var her, Neustädter Kirche var," siger han og peger på et sted, der nu huser en bygning fra 1960’erne. Den hellige bygning blev revet i 1963 på grund af forfald. Ved siden af ​​var busstoppestedet, hvor landsbørnene stod af, da de gik på gymnasiet. ”Og bag væggen var der altid vores reb klar til at forvise,” siger bedstefar og henviser til traditionen for vejforretningen med nygifte brude og brudgomere. Da børn holdt dem op med et reb trukket på tværs af gaden, købte bruden og brudgommen sig slik eller et par mønter. Praktisk set, hvis du sidder der næsten direkte ved kilden.

Bedstefar viser os Einbeck – her Det Gamle Rådhus på torvet. (Bedstefar viser os sin hjemby: det gamle rådhus i Einbeck.)

Efter måltidet går vi gennem markedspladsen. Jeg kan huske mørke julemarkeder og en tur til legetøjsbutikken med min bedstemor. På den anden side har jeg tydeligvis aldrig lagt mærke til Det Gamle Rådhus med de sjove tårne. Drengene løber rundt i springvandene. Bedstefar viser os huset, hvor han lærte i slutningen af ​​tresserne. "Og her har jeg altid parkeret min knallert," siger han og peger i skyggen af ​​Marktkirche. "du havde en knallert? ”overrasker Janis, og respekten for hans bedstefar vokser spontant. Se på. Det vidste jeg heller ikke.

Lidt skævt … men meget charmerende: husene i Tiedexer Straße, et af de største lukkede bindingsværks tog i Tyskland. (Lidt skæve men charmerende så: bindingsværkshuse i Tiedexer Strasse i Einbeck stammer alle tilbage til 1500-tallet.)

Vi går langs Tiedexer Straße, der er bygget på basis af bindingsværkshuse fra 1500-tallet. Husene, der havde en bryggeret, kan genkendes af en stor buegang, hvorigennem bryggeskovlen kunne bæres ind og ud, fortæller bedstefar. ”Det er næsten alt! Så meget øl! ”Børnene er imponeret. Naturligvis har bedstefar også en masse Schwank fra sin ungdom på lager, hvor Einbecker-bryggeriet og deres produkter spiller en stor rolle, men heldigvis fortæller han ikke i dag.

Føles så som en ko tunge. (Så sådan føles en ko tunge.)

Historisk set har byen mellem Göttingen, Hildesheim og Harz altid været centrum for de omkringliggende landsbyer. Mange er nu inkorporeret som landsbyer, skønt de stadig visuelt er som uafhængige samlinger af gårde og boliger med, klart markeret af landbrug. Vi tager mod en af ​​disse gårde: huset hvor bedstefar voksede op. Meget ser stadig nøjagtigt ud som det plejede at gøre. Drengene gør entusiastisk bekendtskab med kalve og kugler over halmballerne (som i dag er store og runde og ikke længere egner sig godt til opførelse af halmslotte). Du kan give køerne et lille skud. Men når de er klar over, hvor karakteristiske deres tunger er, flincher de sig og begrænser sig til at servere snack i rennen. De lærer forskellen mellem majsskræning og sukkerroe, undersøger juret på de mest kraftfulde mælkekøer, og når de begynder at malkes, har de hundrede spørgsmål om plantens teknik. "Det er sååå seje," råber silas, når jeg passerer, inden han klatrer til kornmarken med min fætter for at makulere.

Når friskmalet sojabønnemåltid løber gennem fingrene, er dette en meget speciel følelse, som hvert gårdebarn kender. (Janis tester, hvordan sojagryn gryn føles.)

Efter fodring og malkning er gjort, kører vi hjem. ”Det var virkelig en dejlig tur,” dømmer Janis, og alle er enige. Børnene var dyrene og hele processen på gården umiskendelig højdepunkt. Jeg blev fascineret af turen som en rejse ind i barndommen – og især som en rejse ind i min fars fortid. Det er fantastisk og så oplysende at udforske, så at sige, direkte på objektet den levede historie for en person, som du faktisk synes, du kender godt. Jeg er glad for at have benyttet denne lejlighed, så længe min far stadig er godt nok til at gå rundt for at vise os alt selv.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: