Rap og salzheimer – s


Rap og Salzheimer’s

En smart fyr med smarte tekster, en smuk stemme og en syg strøm; en blanding mellem Max Herre og Kool Savas – og alligevel stadig ydmyg: Det er det Chefket, kildevæld Şevket Dirican. "Saltheimer’s" (han spiser for meget salt, for ofte). Vi mødtes med ham i Burgeramt, en burger joint i Berlin-Friedrichshain og talte med ham om kritik og klichéer i musikgrenen, hans aktuelle projekter og hans kærlighed til hans familie.

Kritisk og ironisk på samme tid: Setninger som "Jeg spiser svinekød, men kun når det er omskåret", viser mig, at du er temmelig afslappet når du beskæftiger sig med klisjeer. Det er stadig et meget skævt billede af tyske tyrker?

Ikke længere. Jeg befriede mig fra det emne med mit album »Identitäter". Det var en form for befrielse for mig for at adskille mig selv fra dette emne. Du er altid mærket som "Turk." Jeg er træt af at blive reduceret til min baggrund, fordi jeg har meget interessant at sige. Jeg vil lave kunst. Forestil dig en kunstner med tyske forældre, der bliver spurgt om hans barnemænd. Jeg kan ikke, og jeg vil ikke repræsentere en gruppe mennesker, et land eller et flag. Hvem skal jeg tale for? Jeg taler kun for mig selv. Måske gør jeg det sværere ved mig selv ved at gøre dette, fordi mange mennesker har brug for denne generalisering, men det generer mig ikke rigtig. Jeg er bare Chefket!

I sangen "Made in Germany" kritiserer du blandt andet Tysklands våbeneksport. I øjeblikket eksporteres tyske våben til udlandet igen. Kan du forestille dig, at du laver noget album uden politiske udsagn? Eller er politiske udsagn for vigtige for dig?

Politiske udsagn er så vigtige for mig, at jeg ikke ville stoppe med at give dem, selvom et album uden en besked ville sælge bedre. Jeg tror bare, at der er vigtige emner, som jeg kan øge mit publikum opmærksomhed omkring. Og jeg lærer noget selv undervejs. Men jeg skriver ikke essays om våbeneksport. For mig handler det om de følelser, som hver person har. Det har at gøre med magtesløshed i lyset af ting, som du ikke kan ændre, eller at du tror, ​​du ikke kan ændre dig. Mange musikere er bange for at konfrontere deres fans med svære spørgsmål, fordi de måske skræmmer dem væk. Jeg har ikke denne frygt.

For eksempel, hvis Tyskland producerede en chokoladestang, der var giftige og dræbte mennesker, ville alle sige: "Hej, du kan ikke gøre det, det dræber folk!" Men med våben er det anderledes. Begrundelsesopgaverne legitimerer ikke noget. Det hele er meget mærkeligt. Nogle gange spørger jeg mig selv, om jeg er for dum, eller om de andre er – jeg har ikke en anelse. Hvordan kan nogen bruges til våbeneksport? Selv et enkelt våben er et for mange.

På din første live-koncert er din mor en af ​​de mennesker, der lytter. Hvordan påvirker din familie dig?

De har en stærk indflydelse på mig. Min mor fortæller mig ikke, hvad jeg skal skrive om, selvfølgelig. Men min opvækst, den måde, vi behandlede hinanden på, formede mig alt sammen. Da mine forældre bor i Tyrkiet, ser vi ikke alle andre meget ofte. Mine søstre overraskede mig og fik min mor flyvet ind. Jeg vidste ikke noget om det, og så stod hun pludselig ved lydkontrol ved siden af ​​mig. For sin alder er hun stak ud. Masallah! Familie er den vigtigste ting.

Du vil fremlægge EP, hvor du prøver gamle tyrkiske folkesange. Musikere kan lide Yasin Bey aka Mos Def og Action Bronson så har gjort det. Kan du fortælle os lidt om det kommende projekt?

Virkelig, Action Bronson også? Ideen kom til mig, da jeg boede i Montreal.
Min værelseskammerat spurgte mig, om jeg kunne lide tyrkisk, psykedelisk rock, og jeg kunne godt lide den: Selvfølgelig, læg den på. Det var originale optagelser af Barış Manço og Erkin Koray det lød virkelig fantastisk, så jeg kopierede dem direkte. Jeg vidste allerede et par ting ved Åh nej, Madlib‘S bror. Han har samplet mange forskellige ting, inklusive en sang af Selda Bağcan. Det er sjovt at genfortolke de gamle sange. EP kommer sandsynligvis ud efter det næste album.

Dine fem yndlingsmusikere?

Jeg vil ikke navngive nogen navne og bringe dem ned på mit niveau, men jeg kan virkelig godt lide Bill Withers. Generelt kan jeg godt lide en masse ting fra fortiden: Al Green, Miles Davis, Bob Marley, Jamiroquai, og Sort Uhuru, sammen med andre. Pablo Moses hvilket også er en enorm inspiration. Jeg plejede at lytte til albummet »Revolutionær drøm«Meget. Fyren er bare fantastisk. Han ligner denne skøre morder, men har en blød stemme.

Dine fem yndlingsspor?

Related Posts

 • Starbuck anmeldelse

  Starbuck anmeldelse Starbuck – detaljeret gennemgang Donor kaldes en far Problematisk synes jeg, at donor David omtales i hele filmen som en far. Fra…

 • Familie og job er enige

  Job og familie Her er nogle tip til jobsøgere og ansatte. Hvad skal man overveje, når man leder efter et job? Hvordan nyder du jobbet? Og hvordan forener…

 • Gutgemacht: hvad sker der med os (og hvad er der ikke)

  family4travel #gutgemacht: Hvad sker der med os (og hvad er der ikke) Séverine af Mor på klipperne finder ud af, at der i hendes hverdagslige familieliv…

 • Blog – anton – s hele verden

  Anton’s hele verden En rejseblog til mobile familier Seneste artikler Dagtur til Cape of Good Hope Fra Cape Town kan Cape of Good Hope opdages godt under…

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: