Pubertet: mor, du er så flov!


Mor, du er så flov!

Under min første graviditet har min mand og jeg tænkt meget på, hvordan vi ønsker at være som forældre. Hver af os så frem til bestemte ting, andre var bange. Vi smirkede kun om hinandens bekymringer.

Min mand har for nylig mestret sin største angstssituation på julemarkedet. Han havde spekuleret på, hvad han skulle gøre som vegetar, hvis barnet ønsker en pølse, og han er nødt til at kontrollere temperaturen på pølsen.

Ukædet af Claudia Herrmann

Min største bekymring er de ildelugtende joggesko, der hober sig op i gangen, når sønnen går i puberteten. For mig som astmatiker er bronchierne allerede bundet sammen med tanken om det … Bogen "Fuldt uberørt" åbner på side et med denne angstssituation. Brrr! Jeg vidste ikke, når jeg læste, om jeg skulle grine eller græde …

Historierne om to teenagere er selvfølgelig virkelig sjove. Men på samme tid er de også brutalt bange! Når Claudia Herrmann skriver om, hvordan børnene i deres værelser hver producerer forskellige kaos, forskellige musik og forskellige lugte, bliver jeg vanvittig af bekymring. Vi mangler bestemt et værelse! Skal vi forlade den elskede gamle lejlighed for at overleve vores børns pubertet? Tunge ting!

Min mand har læst bogen i et stykke tid og fandt den meget morsom. Jeg blev lidt overrasket, fordi manden fra Claudia Herrmann kommer på bogen temmelig dårlig måde. Han viser sig hovedsageligt for at være a) bekymre sig for, at sønnen kan blive homoseksuel eller b) opgive sin kones Amazon-ordrer. Han deltager hovedsageligt i livet for sine børn, for så vidt hans kone tilstår for ham om aftenen foran tv’et, hvor dårligt sønnen er i skolen. Yawn.

Beklager, men jeg er for meget efter middelalderen, da jeg let kunne springe den kendsgerning over. Ikke sjovt. Især ikke fordi begge forældre arbejder på fuld tid. Det fanger mig, at kun mor bliver irriteret over lektier, skolereferencer og drikkekasser. Naturligvis bliver Hr. Herrmann også også overstrømmende rost for det faktum, at han nedlægger sig for at lytte til mammas bekymringer om aftenen. huh?

Ukædet: Claudia Herrmann skriver om hendes børns pubertet

Efter alt. På side 239 handler det om moderrollen og den evige dikotomi mellem job og børn. Men rolig ikke. Det vil ikke være for dybtgående. Når alt kommer til alt, skal hvert familiemedlem tilberede deres egen middag under hensyntagen til de forskellige lide og ikke lide. Ikke engang ægtefællerne kan blive enige om en fælles domstol. Men rolig ikke: Fru Herrmann kan godt lide at lave 4 forskellige retter, som hun hurtigt forsikrer.

Ja, det er jeg. Og for streng. Jeg ved det! Men i modsætning til hvad titlen lover (hvordan jeg overlevede mine børns pubertet), skriver fru Herrmann mere om, hvordan hun passivt har udholdt puberteten hos sine børn. Denne bog er slapstick. Intet mere. Måske en forlegen gave.

Efter at have læst, er jeg sikker på en ting: Du tåler ikke dine egne børns pubertet.

Bogen Voll ungechillt af Claudia Herrmann er udgivet af rohwolt og koster 9,99 €. Vi takker udgiveren for at have leveret en gratis prøveversion.

Lisa Figas

Lisa Figas er mor til to små børn og arbejder deltid som projektleder. Hun taler om familielivets oplevelser og tænker på det samfund, som vi integrerer vores afkom i. Derudover er Lisa bekymret for bøger omkring emnet forældre og skriver regelmæssigt anmeldelser her på HausHofKind.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: