Psykisk belastning: det hjælper mod mor-dauerbelastung! Moms blog, den praktiske familie blog!


Psykisk belastning: Dette hjælper mod moderstammen!

Psykisk belastning? Ikke med mig!

Har du nogensinde hørt om "Mental Load"? Udtrykket betyder lige så meget som mental stress og bruges i øjeblikket hovedsageligt til Usynlig, permanent mental stress og permanent udmattelse at beskrive mange mødre, der kæmper med. Psykisk belastning beskriver følelsen af ​​ikke at være i stand til at slukke, fordi indre opgaveliste permanent overfyldt – kombineret med trykket, nødt til at arbejde, så hele familiekonstruktionen ikke falder sammen. Jeg kender også den følelse, men har formået at gøre det nu hamster hjul at flygte. Hvordan det fungerede, og hvilket generelt & praktiske tip Jeg hjalp dig, jeg siger det i dag.

Mental Load: Hvad er det egentlig?

Laura fra bloggen heuteistmusik.de har det i hende -> Blogindlæg om mental belastning ret godt i et nøddeskal:

”Det er altid mig, der skal få tingene til at rulle. Jeg er nødt til at delegere, jeg må skubbe vores projekter fremad. Jeg må skubbe til, at vi omsider tager os af skatten, sælger den gamle barneseng, sorterer vores dokumenter eller planlægger en ferie. Hvis jeg ikke holder ni bolde i luften på samme tid, står for job, børn, børnepasning, skole, husholdning, aftaler, fritid, sundhed og gaver, men ingen er interesseret, så har jeg salaten her. "

Kom til at vide det? Uanset hvad, det var meget lig for omkring 4 år siden! Da jeg indså det, besluttede jeg at ændre noget!

Mental belastning: Problem opdaget, problem forbudt?

Jeg er ikke rigtig irriteret over problemer, men leder efter løsninger. Sådan gjorde jeg det for omkring 4 år siden. Jeg tænkte over, hvad der fik mig ganske konkret ladet og undrer mig over, hvorfor jeg faktisk ejer det meste ansvar set med mig, hvor min mand også er ansvarlig for 50% af vores familie.

Var jeg kontrolfreak? Årsagerne til mine overdrevne krav

I eftertid kan jeg kun forklare det hele på følgende måde: Efter vores datter blev født for næsten 14 år siden, må der have været en slags autopilot i mit hoved taget kontrol og meget af det ansvar lige revet! Det forekommer mig som min moderinstinkt i kombination med sociale forventninger i min underbevidsthed det førte mig til en Familie manager muteret, hvilket jeg faktisk ikke ønskede at være i denne form. Det var temmelig svært på det tidspunkt, min kære høje forventninger og det var ikke let for mig at tage ansvar (-> Det startede med udvælgelsen af ​​børnetøj …). Men jeg var virkelig foran børnene afslappet person … på en eller anden måde skør!

Okay, måske så dramatisk som det lyder, måske var det ikke, men det var allerede en underlig situation, hvor jeg pludselig, i det mindste ubevidst, fra andre mennesker eller mødre om tilstanden i mit husholdning, kvaliteten af ​​mine børns tidlige musikalske uddannelse og Definer instagram-brugbarheden af ​​min kage. Resultatet: Jeg blev mere og mere utilfreds dag for dag, fordi du ikke kan vinde denne 24/7 mødre kamp. I det mindste ikke uden at være alene. Og bestemt ikke, når jobbet tilføjer en anden byggeplads.

min tilgang var derfor relativt pragmatisk: "Hvis jeg alligevel ikke kan vinde, kan jeg straks stoppe med at prøve!" Fra nu af forsøgte jeg ikke at følge med resten af ​​verden, men i stedet sørget for at være glad igen. Når du selv er glad, udstråler du det, og resten af ​​familien drager automatisk fordel. I det mindste var det min teori.

7 trin fra den mentale belastningsfælde

Nu kan du undre dig over, hvordan jeg fik det, denne Mødre-rotte at flygte gradvist. Det har jeg 7 tip skrevet ned, som virkelig hjalp mig personligt, og som jeg derfor kan anbefale:

  1. Tal om de ting, der generer dig! Resten af ​​familien kan ikke læse dine tanker. Skriv ned, hvad der tynger dig konkret, og se sammen efter alternative løsninger!
  2. Lær at give ansvar og udholde det "ufuldkomne"! Stop med at rive alt ved dig. Du se >Hvad andre mener, er ikke dit problem! (-> Uanset hvad du gør, er der altid nogen, der ikke kan lide det!)
  3. Tag dine behov alvorligt! Det har intet at gøre med egoisme, hvis du tager dig tid til dig. Til hobbyer, for en pause med din partner, til korte ture med dine veninder eller bare for at sove godt. Du behøver ikke at arbejde konstant!
  4. Organiser dig selv bedre! At have en god organisation hjælper dig med at udnytte din tid bedre! Hvordan kan det se ud i detaljer? For eksempel:

Konkrete ideer til en bedre familieorganisation & mindre stress

  • Synkroniser din Smartphone-kalender med din partner og indtast ALLE aftaler øjeblikkeligt for at rydde hovedet og stadig ikke glemme aftaler.
  • anvendelser Månedlige eller ugentlige købsplaner-> Her er min gratis printskabelon i kombination med Medbring app som en fælles indkøbsliste!
  • Sikker din adgangskoder i en app (f.eks. Enpass), så du ikke konstant skal søge eller anmode om dem igen!
  • Ryd din lejlighed konsekvent – det gør det lettere at holde orden meget enormt! -> Her er min erfaringsrapport!
  • Tænk på en Støtte i husholdningen hvis du føler dette problem.
  • Bruger alternativ husstand hjælpere, der tager dit arbejde ud (f.eks.. robot vakuum-> Der er andre alternativer, som dine børn kan lære uafhængigt af.

Med dette DIY vaskeribordbræt selv små børn kan folde deres eget vaskeri:

Kort sagt: Lyt til din magefølelse, slet de ting (og mennesker) fra dit liv, der stresser dig, og gør kun det, der er godt for dig som familie. Du behøver ikke at bevise noget for nogen, og det ville være for dårligt, hvis du virkelig gjorde det smuk og unik tid med dine børn kunne ikke nyde, fordi du er permanent under magt.

Min konklusion:

Store ændringer er ofte forbundet med en grad af overvinde. Især når energien faktisk ikke længere er tilstrækkelig til at møde indledende konflikter. Men det betaler sig at investere nøjagtigt denne energi! Og du har virkelig altid muligheden for at starte med det! Først havde vi en masse diskussioner under mottoet: "Men du har altid gjort det andet" eller "Du har aldrig gjort det før". Mit svar var derefter en dag: ”Dårligt nok. Høj tid at starte ”. I mellemtiden har alt fungeret godt, og jeg vil sige, at vi fire faktisk deler hverdagens opgaver (husholdning, børn, skole osv.) Ret godt – med det resultat, at vi nu er så harmoniske som nogensinde, og selvom jeg gør så lidt som aldrig før. Så det fungerer temmelig godt uden mig! &# 128.521; #lifegoal

Som altid er jeg interesseret i, hvad du siger om dette emne. Føler du dig mere glad og afslappet eller stresset? Har du følelsen af, at det meste af ansvaret ligger på dine skuldre? Eller er pligter og opgaver i husstanden ret delte mellem jer? Jeg er glad for dine kommentarer!

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: