Når stuen bliver et fødestue – valg af fødested – lander aldrig familie

Når stuen bliver et fødestue >> Valg af fødested

> Valg af fødested" højde ="675" w >

Valg af fødested 2.0.

Med min fornyede graviditet vil det før eller siden være tid til at vælge det rigtige fødested for babyen. Ja, det virker næsten lidt skørt, at jeg skriver dette indlæg, for ved min første graviditet tænkte jeg helt anderledes om dette emne, emnet hjem fødsel. Enhver kvinde i dag har ret til frit at vælge sin fødested! I øvrigt var det ikke altid tilfældet; i fortiden var det kun kvinder fra højere sociale klasser, der fik lov til at gå til en klinik for fødsel. Jeg er overbevist om, at valget af fødested altid afhænger af fødselsprocessen, for kun på et sted, hvor kvinden kan hvile, slappe af, vil der være en problemfri fødsel. For nogle kvinder er dette sted klinikken, for andre en fødested eller et velkendt miljø.
Jeg kan huske at have fortalt Niklas, at jeg aldrig kunne føde et barn derhjemme, fordi jeg altid var bange for, at der kunne ske noget med mig eller babyen. Jeg beskrev endda en hjemmefødsel som uansvarlig. Når jeg tænker tilbage på mine ord, ved jeg en ting i dag: forbandet, jeg har ændret mig meget i de sidste to år. Jeg modnes som en person, mine synspunkter har ændret sig meget, og meget, der bevægede mig, gør det ikke længere. Jeg er bevæget og rører ved helt forskellige ting. Jeg er stærkere, ved nøjagtigt hvad jeg vil have for mig og min familie og kan udtrykke mine ønsker. Så jeg udtrykte forsigtigt, men bestemt et ønske til min mand – det må have været omkring tre måneder siden. Og siden da har et familieprojekt modnet, modtaget former og farver.

Vi får vores baby derhjemme.

Vi får vores baby derhjemme. Jeg holder markøren tikkende et stykke tid, synker mine tanker, før jeg fortsætter med at skrive.

Vores andet barn bliver født i et sikkert og behageligt miljø, vores lejlighed. Stille og stille vil det være der, velkendt (for os) og en hyggelig atmosfære, som vi vil forme os efter vores ønsker. Forhåbentlig. I det mindste er det planen. Jeg kan forestille mig en hjemmefødsel nu meget smuk, selvfølgelig, smertefuld, men stadig smuk. Og frem for alt en: selvbestemt. Denne gang vil jeg have det godt, gøre alt lidt anderledes. Roligere. Beroligende. Beautiful. Alt meget mere erfaring i stedet for bare at leve igennem. Hvordan jeg forestiller mig min fødsel i detaljer, ved jeg ikke nøjagtigt. Jeg tror, ​​det vil danne et klarere billede i de næste par uger.
Selvfølgelig kan du ikke planlægge en fødsel ordentligt, fordi det i sidste ende kan ske, mange ting går ofte anderledes, end du havde forestillet dig. Men – på dette punkt er jeg meget sikker – man kan udtrykke sit ønske og i overensstemmelse hermed forberede sig til fødselen, til at udveksle sig selv, oprette en fødselsplan og sørge for eventualiteter.

Hvordan blev mit ønske??

For første gang gravid har du ingen idé om, hvad du skal gøre ved fødslen, hvilken træthed du forventer. Jeg følte det på samme måde med Samuel, vi kendte ikke engang kønet til vores baby. Men det var klart efter et par fødestuerbesøg, at jeg ville føde på det nærliggende hospital. Alle virkelig typiske. Kun en ting var temmelig usædvanligt for det første barn: Det skulle være en ambulant fødsel (det viste sig jo ikke at være det, men dette er ikke fokus her). Jeg har aldrig fortalt dig om Samuels fødsel – fordi det var et meget intimt øjeblik for mig, men også fordi jeg først skulle behandle, hvad der faktisk skete. Hvad der skete med mig frem for alt. Bagefter var fødslen alt andet end smuk for mig, og jo længere jeg tænker over det, jo mere utilfreds er jeg med processen. Objektivt var hun ikke så slem, men jeg ser hende ofte som et lille traume, og jeg er tilbageholdende med at tænke tilbage til fødslen bortset fra de første øjeblikke med vores Samuel. Jeg spekulerer på, om mange ting kunne have været anderledes, hvis jeg ikke havde følt mig så alene, hvis jeg havde følt mig mere komfortabel. Fødselsprocessen er for mig stadig mit ømme punkt, et som jeg stadig er nødt til at narre på. Så jeg tror, ​​der er et stærkt ønske om at gøre det anderledes denne gang.
Indtil videre var en fødsel uden for hospitalet tænkelig for mig. Jeg blev desto mere overrasket, da tanken pludselig dukkede op og siden da er allestedsnærværende. Faktisk var det mere en stærk mavefornemmelse, Jeg har siden begyndelsen af ​​denne graviditet. Jeg ved ikke hvorfor, men pludselig kunne jeg ikke forestille mig mig selv i fødestuen. I stedet havde jeg et dybt ønske om at holde min baby i sikkerhed hjemme. Jeg ønsker for dette barn en selvbestemt fødsel væk fra lyse hospitalslamper og sterile rum, der lugter af håndrenser. Jeg ville ønske, at vores baby kunne ankomme til verden med endnu mere fred end Samuel gjorde.

Reaktionerne.

Da jeg først udtrykte ønsket om en hjemmefødsel til Niklas, var han slet ikke begejstret. Han udtrykte bekymring og bekymring. Men Niklas ville ikke være Niklas, hvis han ikke spurgte af mine grunde. Vi havde en lang samtale og endte med et smil. Min mand havde styrket mig igen, ryggen, aftalt han. Og selvom han stadig har en ubehagelig følelse i maven, mens han tænker på at føde derhjemme, er han fuldstændigt bag mig og vil, jeg er sikker, støtte mig. Det er ikke bare længere min Beslutning, men vores – og det føles så rart!
Min mor gjorde overraskende anderledes end forventet, næsten afslappet, da jeg fortalte hende om vores planer. Heldigvis snakker hun normalt ikke med mig, når jeg træffer en beslutning. Selvfølgelig, hun havde et par ting at overveje, men dybest set var hendes reaktion positiv. Reaktionen fra Niklas ‘forældre var meget blandet. Vi stod over for mange spørgsmål. Om vi ​​ville have overvejet det godt, om vi har informeret os selv om risici og og og. Heldigvis prøver de ikke at afskrække os fra vores beslutning – fordi de ved, at det alligevel ikke ville ændre noget. Vores venner reagerede helt anderledes. Nogle syntes, det var fantastisk, og andre syntes, det var alt for farligt. Jeg tror, ​​nogle havde stor respekt for vores projekt (for mig, dog nu uforståeligt) – ville endda skabe hjemmefødsel, ifølge deres egen erklæring.

I sidste ende er det kun vores ‘Niklas’ og min, den beslutning, vi er nødt til at tage. Det var meget vigtigt for mig, at Niklas også føler sig godt tilpas med den endelige beslutning. Nu har vi besluttet som familie, sammen.

Vores vej til hjemmefødselen.

Selvfølgelig var det første skridt mindst et Find jordemoder, der stadig administrerer fødsler. Efter den lovlige ændring og den høje Selbstvesicherungskosten for jordemødre, er disse meget sjældne og frem for alt reserveret alt for hurtigt. Derfor prøvede jeg at finde en jordemoder i den sjette uge og endelig fandt noget. Du tror ikke engang, hvor meget jeg skalv før det første møde, fordi jeg håbede så meget, at hun også passer os. Ud over kvalifikationen er sympati meget vigtig for mig, når alt kommer til alt vil denne kvinde tilbringe de mest intime timer i vores liv med os. Vi var meget heldige, fordi jordemoren, der besøgte os til en samtale, straks var sympati for os, og vi havde en lang samtale.
Allerede i graviditeten med Samuel havde jeg nogle forebyggende undersøgelser hos min tidligere jordemoder, og denne gang vil vi håndtere det igen – med den lille, men subtile forskel, at denne gang vil jordemorebaseret forebyggelse være fremherskende. Dette betyder, at jeg kun vil gå til lægen i tilfælde af problemer og en eller to ultralydundersøgelser, resten overtages af vores jordemoder. Det er jeg meget glad for, for det er sådan, vi lærer hinanden at kende godt inden fødslen og kan tale om mange ting på forhånd.

Mental forberedelse. Jeg vil også forberede mig lidt anderledes på fødselen end i min første graviditet. Afslapningsteknikker og regelmæssig sport er nu en del af min hverdag. Jeg vil tænke nøjagtigt og igen på mine ønsker og ideer og holde dem skriftligt, for på den måde kan jeg tale mere målrettet med min jordemoder om for eksempel en fødselsplan. Afslapning og vejrtrækningsteknikker skulle hjælpe mig med at tackle smerterne bedre denne gang, måske endda gå i en slags hypnose, hvor jeg helt kan skjule den. Jeg er stadig en komplet novice på området Hypnobirthing og måske fungerer det ikke. Men du ved, jeg vil bare være åben for det og se, om det kan hjælpe mig. Og hvis ikke, så har jeg slappet af i det mindste under graviditet regelmæssigt – med et lille barn i hånden, der måske ikke engang er så slemt. Gennem regelmæssig træning vil jeg forbedre min fysiske kondition og derved støtte min krop under graviditet og regression. Især mit bindevæv er meget slap (det har altid været et problem) og er glad for enhver støtte.

Find alternativer. Jeg vil også gerne behandle alternativer, hvis en hjemmefødsel ikke er mulig. Jeg ønsker ikke at skulle tænke spontant på, hvilken klinik jeg kører, eller hvad jeg pakker i min hospitalpose. Derfor vil Niklas og jeg vende tilbage og måske endda gå på fødestuebesøg, for jeg er ikke sikker på, om jeg vil føde igen på det samme hospital, hvis det skulle komme til det. Disse ting bør afklares i løbet af graviditeten for at have en plan B i nødstilfælde.

Grundstenen til vores ønskede fødested er lagt. Jeg er ærlig, jeg har ikke været så begejstret i lang tid. Jeg ønsker meget, at vores tredje barn kan blive født hjemme i en tæt cirkel, og at vi kan gøre en unik oplevelse. Hold fingrene krydset, ja?

Har du spørgsmål om vores kommende hjemmefødsel eller aspekter, som du er specielt interesseret i, måske også oplevelser, som du gerne vil dele? Skriv derefter under dette indlæg her i kommentarerne.

Related Posts

 • Livet med klubfod – familie Neverland

  At leve med klubfod Nora er 32 år, mor til tre og en medicinstudent. Hendes tredje barn, Konstantin, blev født med en fysisk handicap. Ved ultralyd under…

 • Ikke moren – hvorfor vi besluttede os mod krybben

  Ikke moren – hvorfor vi besluttede os mod krybben ”Og i hvilken krybbe er Aric registreret?” Dette spørgsmål kom ofte op, efter at jeg annoncerede min…

 • Mor og søn

  Mor og søn 1. Drengens katastrofe Jeg er hans bog Drengens katastrofe pædagogen Frank Beuster henviser til et fænomen, som mange forældre måske kender…

 • Blog – anton – s hele verden

  Anton’s hele verden En rejseblog til mobile familier Seneste artikler Dagtur til Cape of Good Hope Fra Cape Town kan Cape of Good Hope opdages godt under…

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: