Min daglige arbejde i en flersproget børnehave i London bag horisonten

Live fra ERASMUS praktikplads i udlandet

Kære læsere af denne blog,

Jeg har nu afsluttet halvdelen af ​​min praktik. Jeg har vænnet mig til mit nye daglige arbejde i den tyske børnehave i London, og nu vil jeg fortælle dig om det.

Mit daglige arbejde i London starter kl. 20 En gang i børnehaven er det første skridt at forberede lokalerne til børnene. Børnehaven lejer bygningen af ​​spejderne, der bruger værelserne hver aften. Det er sandsynligvis almindeligt her i England, at lokaler bruges af forskellige organisationer. Derfor skal alt legetøj, borde, stole osv. Indstilles dagligt og bortskaffes igen om eftermiddagen. Men dette har også fordele, fordi udvalget af spil kan tilpasses børnenes behov, så udvalget af legetøj kan varieres. Derfor er dagens første opgave: lægge tæpper, bygge legetøj og sætte borde. Derudover skal der udarbejdes særlige aktiviteter på dagen, såsom at fremstille lanterner. Derefter finder et kort holdmøde sted. Her gennemgår vi den daglige rutine igen, diskuterer specielle aktiviteter eller begivenheder i de sidste par dage. Desuden fordeles opgaver, hvor jeg i stigende grad er involveret og får mine egne opgaver.

De første børn når børnehave fra kl. 8.30. Mit job på dette tidspunkt er at give børnene en venlig hilsen og gøre det lettere for dem at begynde at lege. Børn kan frit vælge, hvor og med hvem de vil lege under det frie leg. For eksempel er der gulvtæpper, en dukke og klædningshjørne og et legekøkken. Du kan male, prikke eller ælte ved borde. Min hovedopgave under det frie leg er at løse eventuelle konflikter eller at tilskynde de enkelte børn til at deltage i legeaktiviteter.

Rengøringstiden begynder kl. 9.45. Som allerede nævnt skal lokalerne bringes tilbage til deres faktiske tilstand. Dette gøres i samarbejde med børnene. Alle børn hjælper med at rydde op, så en cirkel af stole derefter kan placeres i rummet.

I begyndelsen af ​​stenkredsen (også kaldet børnegruppen) vælger jeg et barn, der bruger en klokke til at starte cirklen med stole. Derefter diskuteres aktuelle emner med børnene, eller sangene synges. I den sidste måned har vi beskæftiget os meget med efteråret og St. Martin-sæsonen.

Kl. 10.30 går vi til morgenmad. Jeg sidder ved bordet med en mindre gruppe børn. det går For mig er den første ting at tjene som kontaktperson for børnene ved morgenmaden og at hjælpe. Fra tid til anden skal børnene opmuntres til at spise det, de har medbragt, så de har styrke nok til resten af ​​morgenen.

Et fokus for børnehaven er naturuddannelse. Derfor tilbringer børnene flere timer om dagen i haven – uanset vejret. Det er grunden til kl. 11 er det tid for at klæde sig til leg i haven! Mudbukser, gummistøvler, regnjakke, hat og tørklæde er et must på denne tid af året!

Der er mange aktiviteter i haven for børnene at deltage i: en arbejdsbænk, en klatrestativ og mange andre udendørs legetøj. På nogle dage er der også gruppeaktiviteter eller kunsthåndværk. Hver af underviserne overtager en del af vejledningen her. Derfor er mine opgaver for eksempel overvågning på arbejdsbænken og undervisning i korrekt brug af værktøjer.

Da børnehaven har en meget stor have, og den ikke er omgivet af hegn i alle retninger, er det så meget desto vigtigere, at vi undervisere deler os godt og har øje med udgangene til haven forsynet med barrierebånd. Børnene kender disse røde barrierebånd og ved, at de fungerer som et "stop-symbol".

Afhentningstid begynder kl. 12.30. Imidlertid forbliver mange børn i børnehaven om eftermiddagen. Så kl. 12.45 går jeg med en anden pædagog og børnene ind til frokost. Så er det tid til at flytte igen! Fjern mudderbukser, gummistøvler og regnjakke!

Ved frokost ligner mit job morgenmad. Jeg er tilknyttet et bord og hjælper med at spise. Tro mig, det er ikke så let, at maden ender i børnenes mund!

Så går jeg ind i "hvilefasen" med en lille gruppe børn. Dette er en lille pause, som børnene kan bruge til at slappe af eller tage en lur eftermiddag. Jeg læser mest historier her for at skabe en rolig atmosfære.

Da jeg er i en naturbarnehave, går jeg tilbage i haven bagefter. Gummistøvler, mudderbukser, regnjakke på igen! Igen hjælper jeg børnene og derefter går jeg i haven med opsyn.

Min arbejdsdag slutter kl. 16, og jeg går hjem.

Hvad er anderledes nu sammenlignet med en børnehave i Tyskland?

Først og fremmest har børnene forskellige baggrunde, hvorfor de bor i London, hvor de blev født, og hvilke sprog deres forældre taler. Nogle børn taler mere tysk end engelsk, andre mere engelsk end tysk. Alle vokser op på tosprogede, nogle endda tosprogede. Børnenes sproglige udvikling er derfor et væsentligt fokus i børnehaven.

Børnene opdrages dobbeltvis. Nogle lærere taler kun tysk, andre kun engelsk med børnene. Dette er specifikt defineret og opretholdes konsekvent. Jeg taler tysk med børnene. Der er et særligt sprogundervisningstilbud to gange om ugen efter morgenmaden. Ledsaget af en underviser og en hånddukke lærer børnene på en legende måde at kommunikere på det respektive sprog.

Jeg skal også være fleksibel, når jeg kommunikerer med forældrene. Nogle forældre taler ikke tysk. Aftener til forældre afholdes på engelsk og understøttes med en tysk PowerPoint-præsentation. Der er også et månedligt nyhedsbrev for forældre, der udgives på både engelsk og tysk.

Selvom det er en tysk børnehave, er det engelske sprog meget vigtigt.

Også kulturelt er Børnehave alsidig. På grund af de mange kulturer, der mødes i børnehaven, fejres ikke kun tyske festivaler. Dette gør det muligt for forældre fra andre kulturer at præsentere deres fejring i de daglige formandskredse. Således lærer børnene mange festivaler og kulturer at kende.

Så det er det! Der er selvfølgelig andre aktiviteter, der er knyttet til den respektive ugedag (for eksempel på fredag ​​er "naturdag", hvor vi tilbringer hele dagen i haven). Jeg lærer meget om uddannelse i den tidlige barndom. Især er naturuddannelse og tosproget uddannelse fokuspunkter, der er meget nyttige for min undervisningsgrad. Mine sprogfærdigheder er også forbedret markant siden mit tidligere ophold i London.

Her er et foto af en fælles aktivitet med børnene, hvor en sjov rensdyr blev oprettet ud fra fodaftryk og håndaftryk.

Indtil næste blogindlæg!

Julekort

4 tanker om “Mit daglige arbejde i en flersproget børnehave i London”

Tak for den gode og interessante information om dit praktikophold i udlandet i London! &# 128.578;
Jeg planlægger i øjeblikket en praktikplads i udlandet for 2016, hvilket også er relevant for min undervisningsgrad.
Hvilken børnehave er du i London? Og hvordan fik du denne praktikophold, hvis jeg måske spørger? Har du nogle tip til, hvordan du ansøger om en børnehave i London??

Jeg ville være meget glad for at modtage et svar! &# 128.578;
Mange tak og venlig hilsen,
Angelina

tak for din kommentar (:
Hvis du googler “Naturkindergarten London” finder du min børnehave.
Som dig fik jeg på forhånd en masse information om mulighederne og skrev til nogle børnehaver i Storbritannien. Ansøgningen (via e-mail) bestod faktisk af et simpelt CV og et ansøgningsbrev (plus alt, hvad der kan knyttes til en ansøgning). Jeg har ikke modtaget nogen feedback fra mange. Imidlertid svarede mit nuværende job og påpegede straks, at prøvearbejde er en forudsætning for en praktikplads. Jeg tror, ​​du måske skal tilpasse dig det, især når det kommer til at arbejde med børn. Så jeg fløj til London, kiggede på børnehaven og arbejdede i to dage. Derefter blev jeg informeret om, at jeg havde praktikpladsen.

Mit tip er, at du sender ansøgninger så tidligt som muligt. Især tyske børnehaver har mange forespørgsler. Du skal også skrive til mange forskellige institutioner. Desværre må du forvente, at nogle af dem slet ikke vil svare.
Du skal også bemærke prøvearbejdet. Det kan godt være, at mange institutioner har dette som en forudsætning for at tilbyde en praktikplads.
Et andet tip er ellers: Hvis London er den by, hvor du (forståeligt nok) absolut ønsker at tage praktikpladsen, skal du tænke på boligmuligheder og finansiering fra starten. Dette gør tingene meget lettere for dig (:

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at stille dem (:
London er en virkelig interessant by, og det er meget sjovt at arbejde i børnehaven (:

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: