Min dag: margarita (9) arbejder i en murstenfabrik (peru) – robinson i netværket

Jeg hedder Margarita, jeg er 9 år gammel og bor i Cajamarca, en by i bjergene i Peru. Jeg bor i et lille hus med min mor, min storesøster (15 år) og min yngre bror (6 år). Vi kan dyrke nogle grøntsager i haven. Vi har også to får, en smågris og de to hunde Skygge og Beethoven. Min mor kan ikke læse og skrive. derfor hun finder ikke et godt betalt job. Jeg arbejder i en murgård i weekender og efter skole for at forsørge min familie.

For eksempel ser min lørdag sådan ud:

17:00
Jeg rejser mig, klæder mig, kæmmer mit hår grundigt og vasker mig selv. Min mor lavede suppe eller pandekager til morgenmaden. Jeg spiser ofte ikke morgenmad torsdag og fredag, fordi jeg får frokost i skolen. Maden til morgenmaden kan gemmes i weekenden.

18:00
Jeg går en halv time ned ad en smal sti til murstenfabrikken. I murstenfabrikken har jeg allerede gjort næsten alt det arbejde, der er nødvendigt for at fremstille murstenen. I dag stabler jeg mursten i ovnen med min kæreste. Hver sten vejer mere end 2 kilo og skal afleveres eller kastes. Dette er meget trættende, og vi må passe på ikke at lade de tunge sten falde på vores fødder. I en halv dags arbejde får jeg 5 såler (ca. 1,30 euro).

1 p.m.
I dag tager jeg hjem til frokost, fordi jeg tager kurser fra IINCAP (børns nødpartner) om eftermiddagen. Jeg arbejder ofte indtil 5 eller 06:00 i weekenderne.

15:00
Mit yndlingsforløb er matematik, men i dag tegner og diskuterer jeg børns rettigheder. Vi taler om ikke at blive slået, at vi har ret til at gå i skole, og at vores mening er vigtig.

5:30 p.m.
Jeg er hjemme igen. Jeg hjælper min mor i haven, vasker op eller foder dyrene. Jeg foretrækker at lege med min lillebror. Mit yndlingsspil er skjul, men vi søskende elsker også at skubbe hinanden rundt med trillebøren.

18:00
Der er middag: ris med linser. For øvrig er min favorit mad pommes frites med kylling.

1900 ur
Jeg børster tænderne og går i dvale. Brrr, det blev meget koldt – da solen gik ned kl. 06.00, er temperaturen faldet fra over 20 grader til et par grader over 0 grader.

Et nyt liv for Margarita

I 2012 skulle Margarita arbejde i en murstenfabrik hver dag. Nu går hun i skole og er glad. Matematik er et af sine foretrukne fag, men hun har ikke kun de normale skolefag, men lærer også for eksempel, hvilke rettigheder hun har som barn. Med støtte fra Kindernothilfe Action! Kidz 200 tidligere børnearbejdere går i skole i Cajamarca i dag. Du får skoleuniformer, notesbøger, penne – og med det chancen for en bedre fremtid.

Men flere og flere familier flytter til Cajamarca – på udkig efter arbejde i Yanacocha, en af ​​de største guldminer i verden. Men fordi guld bliver billigere og billigere, tjener minearbejdere mindre og mindre. Sådan har mange familier behov, og derfor er deres børn også nødt til at arbejde.

Derfor er Kindernothilfe sammen med sin peruanske partnerorganisation IINCAP begyndt at træne drenge- og pigers forældre i at starte små virksomheder og dermed mere penge at tjene. For da behøver deres børn ikke længere at arbejde og kan gå i skole – som Margarita og de mange andre børn fra Cajamarca.

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: