Masterpiece balkon terrasse


Balkon terrasse byggeri 2011, mit mesterværk som tømrer

motivation
I 1986 blev der bygget en stor balkonterrasse på den sydlige side af mit 1979 byggede hus (bakkegrund) af et lokalt firma eller arkitekt. I 2004 bemærkede jeg en lille svingning af trækonstruktionen, når jeg gik. Faktisk så jeg snart årsagen til dette: en smuk efu planter på en af ​​de 3 støtteposter havde nu spist den meget. Desværre var jeg ikke i stand til at opdage alle skaderne, før jeg fjernede planten helt.
Jeg bad et lokalt tømrerarbejde om at udskifte posten og andre reparationer. Desværre lod masteren mig ikke se, så jeg måtte antage, at han ikke var interesseret i jobbet. Jeg kiggede nærmere på det selv og besluttede selv at udskifte bjælkepælen. Fra en nabo, der arbejder i en byggevirksomhed, lånte jeg 3 stålsøjler der sikrede balkonen. Jeg fik en 3,50 m ekstra stang fra træhandelen, og efter maling og boring kunne jeg endelig udskifte den med hjælp fra min søn mod den faldne stolpe. På grund af den stejle hældning meget længere var de to andre bjælkepæle stadig i god stand, da de ikke var overgroet med eføy.
I 2009 bemærkede jeg stigende vibrationer igen, og i en dybdegående undersøgelse i 2010 indså jeg, at andre dele af bjælken nu var blevet udsat for betydelig rådighed og sprede sig som en sygdom fra den bjælke, der oprindeligt blev spist af eføyen. Så jeg besluttede at få hele trestrukturen erstattet af et specialfirma. Jeg bad igen, denne gang en anden lokal tømrerarbejde, om at give mig et tilbud på en komplet nybygning. Selvom chefen kom personligt forbi og notater, kom der ikke et tilbud inden for 4 uger. Jeg gætte på, at virksomheden ellers allerede arbejdede med fuld kapacitet, eller at et tilbud var svært at komme med på grund af min vanskelige bjergside. Hvad man skal gøre?

Beslutning om DIY
Som Frischrentner havde jeg faktisk masser af tid til at gøre meget selv, og jeg er også lidt begavet af håndværk. Når alt kommer til alt har jeg allerede samlet den ene eller den anden hylde og endda balkonrækværket, selvom min virkelige styrke er mere inden for elektronik, computere og Internettet. Derudover har Herren velsignet mig med min nu 66 Lenzen med et solidt helbred. Så dette var allerede gunstige betingelser for projektet.
Faktisk havde jeg bare brug for at måle de individuelle dele af den gamle balkon nøjagtigt og bestille dem ved træhandel. Jeg havde dog ingen idé om, hvordan man løfter de gigantiske dele, 9 m lange og bestemt et par hundrede vægt, til deres udpegede steder op til 6 m højde. Jeg vidste, at det ikke ville være muligt uden stillads. Jeg faldt i søvn en nat, og den næste dag besluttede jeg at gå igennem projektet selv med min søn og frem for alt Guds hjælp. På en eller anden måde, efter denne modige beslutning, var al selvtillid i tvivl sprængt, og på en eller anden måde så jeg frem til opgaven forude.

præparater
Den nemmeste øvelse var demontering af metalrækværket, som jeg havde samlet i 1986 og var i stand til at afmontere hurtigt. Rækværket blev parkeret i garagen, hvor det blev renset med en metalbørste og senere malet igen med hammerit.
I det næste trin blev hver del af den gamle trækonstruktion nøjagtigt målt og en plan lavet med resultaterne, se nedenfor. Med denne plan kunne jeg bestille alle de nødvendige dele i tømmerhandelen, som derefter blev leveret til mig en uge senere. Da jeg lossede 9m bjælkerne, blev jeg allerede udfordret kraftigt, på en eller anden måde lykkedes det mig sammen med min søn midlertidigt at opbevare de 150 kg affald på siden af ​​huset. Takket være min lille, men robuste bygning har jeg været i stand til at gøre dette uden rygskader. Fra hardware-butikken var først et par spande vejrbestandigt træglasur med indbygget blå beskyttelse bekymret. Nogle søjler blev først skåret i størrelse, f.eks. Spor af understøtningsstolperne til fastgørelsen på ståldornen, derefter malet med glasuren. I mellemtiden ankom vi i december, men temperaturerne var lige varme nok med 8 grader til at gøre maleriet.

bebyggelsesplan
Nedenfor er delelisten og planen med front-, side- og topbillede. Betonfundamenterne for de lodrette bjælker, som her blev brugt af den gamle konstruktion, er ikke synlige. Yderligere detaljer kan ses på nedenstående fotos.

Indkøb og konstruktion af stilladser
Til sidst måtte der købes et stillads. Jeg var smart på internettet, fordi jeg kunne have haft standard stilladser til € 200.- pr. Måned plus transportomkostninger plus bygningsomkostninger. En nabo skal betale € 900, – for alt for hans almindelige stilladser. For mig var situationen temmelig vanskelig: Jeg havde brug for et stillads, der var ca. 10 langt, 6 m højt og 3 m bredt, som handler om balkonens dimensioner. Derudover skal det hele bygges på en højdeforskel på 2 m. Med en standardramme er dette ikke muligt. Først var jeg med et tab. Men her hjalp flere tilfældigheder min hjælp. Først begyndte det lange vintervejr med meget sne, så jeg var nødt til at udsætte leje af stilladser alligevel. Og dette ufrivillige skift var virkelig et heldigt held, for i marts 2011 læste jeg en lille annonce på opslagstavlen i vores nærliggende supermarked, der tilbyder stillads til en beskeden pris. Normalt tager jeg sjældent der, og annoncerne interesserer mig ikke. Men på en eller anden måde kiggede jeg på, og det var en direkte hit! Sælgeren boede kun 1 km væk fra mig, og stilladset var nøjagtigt det, jeg havde brug for til min vanskelige bjergside. Der var ingen standardrammer, men alt var justerbart, en sand drøm. Min radioveninde Heinz bragte hele belastningen med sin lille trailer på kort tid hjem til mig, det var ikke langt. To uger senere begyndte byggearbejder på stilladset, hvor den tidligere ejer takkede ham som rådgiver. Tak igen til Bellinghausener! 2/3 af stilladserne blev allerede bygget den første dag. Men jeg brugte en anden uge på at bygge omkring det for virkelig at gøre det til mine formål, dvs. E. med den krævede 3 m bredde og delvis 6m højde for at være i stand til at bruge. Højdepunktet var ophængene til de 3 remskiver, som var nødvendige for at heve de enorme bjælker. Tricky måtte jeg trække stilladset gennem en vindeltrappe; Jeg ville faktisk afmontere trappen først, men kunne ikke, fordi gelænderbeslagene var rustne, og det ville have taget en betydelig indsats at løsne og udskifte disse fittings. Alt dette kunne realiseres med de meget variable stilladsdele. Detaljer for det store stillads er beskrevet i denne separate rapport, men kan også ses på de følgende billeder.

Her blev stilladserne i fuld skønhed, en del af de rejste trin nedbrudt

Demontering af den gamle konstruktion
Efter nogle overvejelser, hvordan og hvor jeg skulle starte med nedtagningen, forestilte jeg mig dels i tanke, dels ved at skrive forskellige scenarier. På en eller anden måde måtte det være sådan, starte øverst og arbejde langsomt nedad. Det måtte være gennemtænkt, for jeg kunne ikke lade den nødvendige slidbane til de respektive minearealer forsvinde for tidligt. Mit motto for vejen frem var dybest set: Jeg er pensionist, jeg har tid, jeg foretrækker at tænke på hvert yderligere trin tre gange og sikkerhed først. Forudsagt har denne tilgang bevist sig! Jeg har i alt næsten 2 måneder "rumgemacht", Det tog mere tid at tænke end at udføre faktisk praktisk arbejde, men alt gik perfekt godt uden uheld eller materielt tab.
Det første skridt var at afmontere metalrækværket, som jeg allerede nævnte. Andet trin var fjernelse af slidbanerne lavet af tropisk træ. Selvfølgelig var det tydeligt, at jeg måtte arbejde mig igennem fra øst til vest, ellers ville jeg have mistet min egen arbejdsplads. Slidbåndene, 235 x 12 x 6 mm tykke, var slået ind i tværbjælkerne med store negle, med hammer og trækbjælker var de relativt lette at løse. Følgende billede viser balkonen efter fjernelse af plankerne.

Halvdelen af ​​løbebåndene er demonteret og ser i en retning fra bunden mod øst (Oberpleis)

Udsigt fra oven: Nu var skaden virkelig genkendelig. Den øverste del af baglygten kunne jeg skubbe væk med bare hænder.

Her igen en nærbillede. Bad! Uden den robuste metalrækværk og trappen, ville trækonstruktionen helt sikkert have sammenbrudt meget tidligere.

Hurra! Alle trin og tværbjælke demonteres. De lange 9 m bjælker og lodrette bjælker savet jeg i 3 til 4 dele og kastede ned med hånden for at redde mig arbejdet med remskiverne. Til højre kan du også se, hvordan stilladset blev gevind gennem spiraltrappen. Nedbrydningen er næsten færdig.

Med det første monteringstrin blev den første 9m bjælke vanskelig med remskiverne gennem stilladsdelene "gevindforsynet" og parkerede der først. Først da kunne de lodrette støttebjælker placeres på de eksisterende betonfundamenter eller ståltorner. De blev fastgjort med stilladsdele i den nøjagtige lodrette position. Her havde min søn Alexander stærkt støttet mig.

Fundament 25 x 25 cm, ståldorn og lodret stolpe nedenfor

Derefter blev de to andre bjælker på 9 m hejset op med remskiverne og parkeret midlertidigt.
I det næste trin blev den højre side 9m bjælke midlertidigt løftet til sin nominelle position med åndeniveauet for at markere de lodrette understøtninger. Med sav, hammere og mejsler ca. 3 cm dybe udsparinger blev indbygget i understøttelserne på niveau med markeringerne, hvor senere tværbjælkerne skulle bruges eller hvile. Derefter blev de 6 stykker 2,50 m tværstykker anbragt i de eksisterende huller i husvæggen og fikseret på den anden side i fordybningerne i de lodrette understøtninger. Derefter blev et 16 mm hul boret gennem de 3 bjælker efter passende forboring for at udføre en gevindskruet 16 mm x 40 cm dåse. Sidstnævnte blev derefter kraftigt boltet. Dette var faktisk de mest kritiske konstruktioner. Men som sagt har jeg kun overvejet 3 gange, derefter kun markeret, igen målt, savet og boret. Og alt var i orden.

Nu kunne de 9 meter højere parkerede bjælker placeres i den ønskede position på tværbjælkerne og boltet. Således blev den sværeste del, dvs. skallen, afsluttet. Den stolte tømrer insisterede på at blive fotograferet med sit arbejde. Før placering af løbebåndene blev de opadvendte overflader på alle støttebjælker malet med bitumen, derefter blev tjærepapir påført.

Nu var det muligt at begynde at lægge fodpladerne ned. Først havde jeg til hensigt at udskifte dem helt. På den anden side blev de stadig meget godt bevaret som tropisk træ. Så jeg besluttede at kun luge de mere beskadigede og dårligt fordrevne planker ud og erstatte dem med lim / komposit træ. Ligeledes sorterede jeg de let fordrejede planker i retning af krumning, det vil sige, de tilstødende planker havde hver en lignende krumning. Således var krumningen visuelt næppe mærkbar. Den tidligere vejrside af plankerne, som allerede var let beskadiget, flyttede jeg nu til den beskyttede, tørre husside. Her kommer plankerne næppe i kontakt med regn på grund af den store tagprojektion. Naturligvis blev alle planker malet to gange, før de blev lagt ned med glasur, og fikseret kun med 2 skruer.

Selvfølgelig spekulerede jeg på, hvad der kunne forbedres i forhold til den gamle bygning af den nye bygning. Balkonen skulle nu holde mindst de næste 30 år. Eksperter fortalte mig, at træ på træ uundgåeligt fører til en våd ophobning, og der vil den rådne proces sandsynligvis forekomme. Faktisk var de vertikale dele af den gamle struktur, hvor vandet kunne flyde jævnt, fuldstændig uskadet. Specialforhandleren anbefalede brugen af ​​afstandsstykker. Dette er plastdele 8 x 8 mm, som er placeret mellem lejefladerne på fodpladerne og støttebjælker. Dette materiale kommer på hjul (se billede ovenfor), og jeg skar disse i 10 cm lange stykker, der svarer til bredden på støttebjælkerne.

Disse plastdele kan ses her, så mellem løbebånd (øverst) og støttebjælker (bagpå). Desuden malede jeg de øverste overflader af bjælkerne med bitumen, og kom derefter tarpapir igen. Jeg havde lagt mærke til, at i støttebjælken naturligvis har dannet fine revner også modtaget regnvand og fremskyndet forfaldet. Med disse firedoblet mål, dvs. maleri med træfarvning, bitumen, tjærepapir og plastdistanser, bør balkonen faktisk vare 100 år, eller?

Som en femte ekstra foranstaltning tilføjede jeg en støtte under støttebjælkerne for at aflaste de 16 mm huller i den lodrette stolpe. Ovenstående genanvendte gamle planker forekommer en smule skæve og skæve i slutningen, men på grund af den forrige sortering ser slidbanens overflade meget jævn ud, se billede nedenfor.

Omkostninger ved konstruktion af balkon

Trædelene koster ca. € 1400.-. Farve, skruer, gevindbolte, plastdistanser og andre små dele lavede igen omkring € 600, – i alt omkring € 2000.- Hele banen uden gelænder og vindeltrappe, som jeg allerede havde før og kun måtte slette. Jeg ville antage, at jeg skulle udskifte ca. 10.000 €, hvis jeg havde bestilt en tømreroperation med det. På grund af den vanskelige hældning og utilgængeligheden af ​​en løftekran og multiple træbehandling med glasur balkonbygning var stadig meget arbejdskrævende. Selvkonstruktionen gav pensionisten ikke kun en mest interessant og meningsfuld beskæftigelse, men også 8000 € .-, som ikke behøvede at blive brugt.

Og endelig

Til sidst et billede af det færdige mesterværk, efter installationen af ​​den frisk malede gelænder og træbænk, med tømrermesteren Karl og hans svendmand Alexander. Vi takker HERREN for, at alt fungerede perfekt uden en ulykke, og at jeg med mine 66 Lenzen har været igennem alt med det bedste af sundhed.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: