Mærkbar adfærd hos barnet – hvad du kan gøre ved det – lille bliver stort

Virker det dig velkendt??

For et par uger siden var alt i orden. For nylig har du dog spekuleret på, hvad du gjorde forkert i dit barns opdragelse, eller hvad der skete, at pludselig brød relationskoset ud med dig.

Dit barn kommer måske hjem fra børnehaven og reagerer på hans søskens stress med at slå, skubbe eller vrede.

Eller kommer dit skolebarn hjem og låser sig på sit værelse – uden at sige et ord.

Måske har dit lille barn for nylig brast i tårer for enhver lille ting?

Eller opfører dit barn sig anderledes, end du er vant til på nogen anden måde?

I sådanne situationer spørger jeg mig altid, hvor kommer denne opførsel fra, hvad udløste den? Dog ofte forbliver dette spørgsmål, fordi jeg ikke straks kender et svar på det og lader mig blive trukket ind i forholdet kaos (dvs. kun reagere på mit barns opførsel – med skæld eller formaninger) i stedet for at ændre mit perspektiv.

I oktober vil jeg gerne fokusere på at ændre mit perspektiv, hvis et af mine børn opfører sig på nogen måde "iøjnefaldende":

Når mine børn mumler, grumler, græder, eller når de pludselig bliver meget vrede.
Når der er mange argumenter mellem søsknene eller magtkampe.
Hvis du klager over mavepine oftere.

Jeg vil have mindre i oktober på det Reager opførsel, men se mere på adfærden. Med en bestemt nysgerrighed – en ånd af forskning:

den"prangende" Opførsel giver mening

Jeg er overbevist om, at slående opførsel altid forekommer, når barnet ikke klarer sig så godt på nogen måde. Uanset om det er i børnehave, skole, derhjemme eller i selskab med venner.

Støj, argumenter, jalousi hos søskende / ven eller vanskeligt læringsmateriale kan opbygge stress og pres hos barnet, som så skal se efter sin afsætningssted et eller andet sted – så barnet er i balance igen.

Børn kan undertiden ikke navngive deres følelser eller kun opfatter dem diffust som vrede eller mavesmerter. Børn kan kun sige nøjagtigt, hvad der generer dem eller forstyrre dem senere i folkeskolen.

den "prangende" Adfærd er den eneste måde for barnet at advare os om en klage: noget omkring barnet er ikke længere korrekt for barnet.

Opgaven af forældrene eller plejere kl "prangende" adfærd

Det er dit job at dechiffrere dette puslespil. Gennem observation og empatiske samtaler for at finde ud af, hvad der ikke længere er egnet til dit barn – hvad der stresser eller stresser dem, og hvad der pludselig forekommer "prangende" adfærd hans Stien går i stykker.

Når du har en idé eller gæt om årsagen til opførslen, kan du tænke over, hvordan du kan ændre situationen, så dit barn er bedre og ikke behøver at vise denne usædvanlige opførsel.

Hvorfor jeg ønsker at ændre mit perspektiv med dette månedlige fokus:

Det sker meget hurtigt, at jeg kun reagerer på mine børns "iøjnefaldende" opførsel og formaner mit barn til med rette eller nogle gange skælder – i stedet for at tænke over, hvorfor det gør det.

Jeg ved, at jeg bare er et menneske, og at jeg ikke kan holde mig under kontrol hvert øjeblik – især når jeg er udmattet eller træt.

Ønsket om et anerkendende samarbejde i mig er imidlertid så stort, at jeg ved, at jeg vil ændre på dette tidspunkt. Hvis jeg bliver opmærksom på dette, ved jeg også, at det er lettere for mig at fange mig selv, før jeg hopper på vredetoget for meget.

Jeg gør det for mig selv, så jeg kan nyde min tid med mine børn mere og sidst, men ikke mindst, være en rollemodel for mine børn om, hvordan man håndterer vanskelige situationer i stedet for at skælde eller narre.

I langt de fleste tilfælde bringer og gnagende – hvis overhovedet – kun kortsigtede adfærdsændringer. (Er det også tilfældet i din daglige familieliv?)

I stedet for at arbejde på symptomerne (iøjnefaldende adfærd hos barnet), vil jeg gerne se på årsagerne (som førte til dem) for at starte med min forandring.

Er du der igen??

Må du se bag dine børn i kulisserne i oktober. Se hvorfor det er sådan og ikke ellers? Vil du også ændre årsagerne for at gøre miljøet smukkere eller mere behageligt for dit barn?

Så ville jeg være glad, hvis du giver mig besked i kommentarerne, at du er en del af det!

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: