Kvinders sundhedscenter: erfaringsrapport om præventionshormonet spiral – mirena

Erfaringsrapport om præventionshormonspiralen "Mirena"

Hej,
Med min negative erfaring med hormonspiralen Mirena vil jeg gerne bidrage til videreuddannelse af de berørte:

Jeg fik hormonspiralen indsat omkring 4 måneder efter fødslen af ​​vores 2. barn (maj 2007). Tipset kom fra en ven, der havde haft spiralen i et år og stadig var meget tilfreds med den på det tidspunkt.

Jeg fandt tanken meget behagelig og var ikke blevet bekendt med bivirkningerne (godt læst, men ok, alt har bivirkninger …). Min gynækolog rådgav mig også til at bruge spiralen, fordi den simpelthen er behagelig, og forholdet mellem pris og ydelse i de 5 år, som spiralen kan bæres, er også ok. Da vi var sikre på, at vi ikke ville have flere børn i øjeblikket, blev vores beslutning hurtigt taget.

Indsættelsen var ok, næppe ondt, selvom jeg er følsom over for smerter. Derefter havde jeg plettet indtil midten af ​​august 2007, hvilket virkelig generede mig. Jeg var ved at få det fjernet (jeg ville have gjort det!). Da plettet stoppede, var jeg meget tilfreds med spiralen. I mellemtiden havde jeg altid relativt svære mavesmerter såvel som "arbejdslignende" smerter, som min gynækolog ikke virkelig tog alvorligt.

Spiralen passede godt, og det kunne ikke være på grund af det. Ligesom mit alvorlige hårtab. Da jeg har temmelig tykt og meget hår, kiggede min FA bare på mig og sagde, at det ikke kunne være så slemt, jeg havde stadig nok hår på hovedet … Ok, mavesmerter opstod fra min fantasi, fordi jeg var sundt, og jeg er tilbøjelig til at gå ind i "små ting" af frygt for at være alvorligt syg.

I mellemtiden havde min ven ladet spiralen trække og klagede over uger med ekstrem kvalme, som hun ikke kunne forklare, fordi hun ikke var gravid. Hendes gynækolog (som også er min) sagde, at dette ikke kunne have noget at gøre med at fjerne spolen.

I sommeren 2009 kom de første nervøse tilstande, som jeg oprindeligt lykkedes godt med homøopati. Jeg har kun vidst, at dette var en anden bivirkning af spiralen i 4 dage. Dengang lagde jeg det ned på hverdagens stress. Så begyndte jeg at lave yoga og autogen træning … Om vinteren gentog nervøsiteten sig, hvilket i sommer førte til selvmordstanker.

Jeg havde forsøgt at undertrykke mine tanker igen og igen, men dette øgede nervøsiteten mere og mere, så jeg tænkte på det igen … Begyndelsen var så langsom og snigende, at jeg bare ikke troede, at det kunne relateres til spiralen. Jeg fortsatte med at lægge alt på "hverdagsstresset" og var bange for at være alvorligt syg, skulle bringes ind, ikke være i stand til at være der for mine børn osv. Af frygt for, at det er nøjagtigt, hvad der vil ske, hvis jeg stoler på mig selv til det Jeg talte heller ikke med nogen om det.

I juli i år (2010) spurgte min mand (intetanende) mig, om vi gerne ville have et tredje barn. Og jeg blev straks vant til tanken om, at jeg var glad for at kunne distrahere mig selv, lave nye planer og var sikker på, at alt ville være det samme igen … Så jeg ringede til min gynækolog, så jeg kunne aftale en aftale om fjernelse spiralen fik i slutningen af ​​august. Fjernelse var ikke et problem, jeg blev behageligt overrasket. Imidlertid forblev nervøsiteten, og der var også kvalme. Dette steg fra dag til dag. I ugen efter at spiralen var fjernet, forblev jeg syg hjemme en dag … Den følgende weekend havde jeg en slags nervøs sammenbrud. Jeg var kun nervøs, jeg følte mig syg, anoreksi, havde disse dårlige tanker, kunne ikke sove om natten, jeg sved … På et tidspunkt brast det ud af mig, og min (heldigvis meget forståelige) mand lyttede til det hele. Jeg græd meget og sov meget bagefter og håbede, at det var forbi.

Mandag morgen bemærkede jeg igen, at jeg bare ikke kunne gøre det mere. Jeg registrerede syg og gik til min familielæge. I mellemtiden mistænkte min mand og jeg, at fjernelse af spiralen måske har noget at gøre med det. Min praktiserende læge kunne ikke forestille sig dette, halvanden uge efter fjernelsen (men muligvis de første dage efter), men lovede at ringe til min gynækolog for at spørge, om hun havde haft noget lignende mere ofte. Selvfølgelig (og jeg kunne gætte svaret) sagde hun nej! Min familielæg sagde, at jeg skulle være ærlig med mig selv, hvis jeg virkelig vil have et barn, eller hvis jeg har andre problemer. Hun skrev mig syg i en uge, vi blev enige om, at jeg ville vende tilbage i slutningen af ​​ugen. Jeg ville prøve homøopati igen i stedet for tabletter, og jeg tilskrev min tilstand den "hverdagslige stress" og håbede at komme mig inden for ugen. I mellemtiden blev det bedre (efter timen), men der var stadig "nervøse angreb", hvilket mest resulterede i tårer og udmattelse. Jeg er så glad for, at min mand kunne tage en uge fri, så han kunne passe børnene og hjælpe mig …

På fredage afskrev min familielæge mig i en halv uge, så jeg kunne ikke straks skal starte igen med den fulde stressdosis. Jeg troede, at jeg ville regenerere helt i weekenden. Desværre forblev nervøsiteten, ikke så ofte, men da den kom op kunne jeg kun græde. Jeg var så bange for, at jeg led af en depression, at jeg kun kan klare mig med antidepressiva eller i værste fald indlægges. Mandag havde jeg endnu et "beslaglæggelse" (heldigvis var min mand hjemme på grund af hans skiftarbejde), hvorefter jeg måtte lægge mig og sove. I mellemtiden satte min mand sig ned på pc’en og undersøgte hormonspiralen. Han var chokeret over de mange negative rapporter på Internettet, selvom de fleste af dem kom fra det tidspunkt, mens han bærer hormonspiralen. Endelig vidste jeg, hvad der var galt med mig. Jeg var så lettet, at jeg først troede, at alle mine problemer var løst. Desværre forblev nervøsiteten, men jeg kan nu klare det bedre, fordi jeg ved årsagen til det (også takket være den 43. oplevelsesrapport om Mirena, hvor patienten fik at vide på hospitalet efter at have fjernet spiralen, at hun ville gå gennem nogle lav som frygt og panikanfald, fordi hormonbalancen først skal stabilisere sig). I dag, torsdag, var min første dag på arbejde. Desværre var det sværere, end jeg troede. Jeg var hjemme, da det brød ud af mig igen. Og selvom jeg ved, at jeg bare har brug for tålmodighed nu og ved årsagen, er det ingen trøst i de timer, hvor jeg har det dårligt. Jeg er stadig bange da …

Jeg håber hver dag, at det er forbi (i morgen er spiralen ude 3 uger). Men det vil sandsynligvis tage lidt længere tid for mig at gøre det fra det Hele helbredt. Takket være min mand er jeg nu overbevist om, at jeg kan gøre det.

Jeg håber, at jeg med denne rapport kunne hjælpe alle, der havde / stadig havde problemer efter at have fjernet spiralen.

Rapport fra en kvinde til Women’s Health Center, september 2010

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: