I interviewet: Anette guddommelig om at lære at fotografere

I interviewet: Anette Göttlicher lære om fotografering

På jagt efter min første fotochallenge stødte jeg på "guddommelig fotografering" på Anette Göttlicher for flere år siden. Anette er en lidenskabelig familie- og bryllupsfotograf med øje for de iøjnefaldende detaljer. Og en slags mentor. Fordi Anette ringer jævnligt på nettet for vidunderlige fotoprojekter og fototure. Med sine handlinger når hun mange fotografier, der er inspireret, motiveret og inspireret af Anette. Derudover kan hun også lide at dele sine oplevelser som et fototip på sin blog. Så hvem er denne kvinde, der kan lide at dele sin fotografiske viden med andre ligesindede??

Kære Anette Divine. Præsentér dig selv for vores læsere! Hvem er du? Hvor er du fra? Hvordan kom du til fotografering??

Jeg er hjemmehørende i München, og efter uddannelsen arbejdede jeg i ti år som onlinejournalist for store udgivere og skrev romaner, indtil jeg blev mor. Jeg har altid været fotograf, min far var en talentfuld amatørfotograf og gav mig mit første kamera, da jeg var fem år. Da jeg stoppede ved udgiveren og blev selvstændig, var fotografiet oprindeligt beregnet som en anden søjle ved siden af ​​skrivningen, men blev hurtigt hurtigt min hovedopgave.

Og hvordan i himmelens navn får man navnet "guddommelig fotografering"? Lyder lidt megaloman ved første eller ej?

Ikke hvis du navngiver Divinity ved efternavn, ikke? Dette er mit rigtige fødselsnavn, hvorunder jeg også har udgivet mine romaner, og jeg har holdt på med alt hvad der har med mit arbejde at gøre, selvom siden 2003 er en anden i mit pas.

Hvad fascinerer dig ved familiefotografering??

Meget! Der er denne indsigt i fremmede, der ikke længere er fremmede bagefter. Tilliden fra familierne, som lader mig kort ind i deres hjem og deres liv, som det virkelig er. Familienes glæde over de autentiske fotos, der er så intime og ægte.

Hvis du har valget: første øjekast med søskende, familierapport med fem børn derhjemme eller dåb som familiebegivenhed. Hvilket job ville du vælge, og hvorfor??

For den første øjekast, en rapport om det øjeblik, hvor storesøskende ser den nye baby for første gang. Dette er mit absolutte yndlingsformat. Fordi det er præcis, hvad jeg elsker at gøre: ægte, upopulær, følelsesladet, irreterbar, speciel, magisk, og placeringen er fuldstændig irrelevant. Kun øjeblikket tæller.

Du giver fototips på din blog nu og da. Tror du, at kvinder fotograferer anderledes end mænd? I hvilke områder søger kvinder støtte? Teknisk forståelse? Art arbejde? motivation?

Jeg tror det. De fleste kvinder ser teknologi som jeg: som en base, der mestrer så meget som muligt, så det ikke længere generer dig at udtrykke, hvad du vil vise. De fleste af de spørgsmål, jeg får om "hvad kamera", især da der er systemkameraer, og hvordan man kan "se" kan lære. Hvordan man klarer at se noget specielt i hverdagen og udtrykke ens følelser med billeder, fortælle historier.

Hvad, efter din mening, skal vores læsere, der lige er ved at fotografere, først lære? Fordi lige i begyndelsen af ​​informationsstrømmen så mange kun én. Hvad skal begyndere fokusere på? Hvilke personlige tip har du til vores læsere??

Du skal få et solidt kamera med en god fast brændvidde og lære den grundlæggende teknik: hvordan blænde og lukkerhastighed hænger sammen, og hvordan man bruger blænden (eller lukkerhastigheden) til at kontrollere udseendet på billedet. Det er virkelig let. Og så skal du bare øve, øve, øve, altid have et kamera med dig og fotografere alt.

I de senere år har du lavet en masse fotoprojekter: fotomaraton, foterejser til New York, #dailyfotoprojekt eller endda selvorganiserede fotoprojekter på facebook – i år er dit Fotochallenge "42plus10". Hvorfor skulle vi alle deltage i et fotoprojekt? Hvad er disse projekter til vores fotografiske udvikling?

Først og fremmest: inspiration og motivation. Jeg plejede at gøre en masse fotoprojekter bare for mig selv, som "Hver dag et billede". Men det er svært at gøre det, hvis du gør det alene, og ingen er interesseret. Målet med mine Fotochallenges som 42plus10 er at bringe deltagerne til at tage billeder. Og regelmæssigt og ikke kun på ferie eller på vandreture. Bare gør det. Resten er indlysende – eller ej, men så er det måske ikke den rigtige hobby.

Hvad var dit yndlingsprojekt? Hvad oplevede du??

Et af mine smukkeste projekter var en fototur til Apulien arrangeret af en partner i Italien og mig selv. Jeg havde otte gode deltagere, kemi stemte, og det var meget mere end bare et fotoværksted. Vi lærte alle så meget disse få dage, det var næsten en gensidig coaching, selvom det ikke var meningen, at det skulle være sådan. Og selvfølgelig disse gamle oliventræer … Min selvorganiserede tur til New York var også sådan et hjerteprojekt, selvom det viste sig, at jeg ikke rigtig kan tjene mine penge med det, fordi jeg har absolut få deltagere, som jeg så virkelig er der kan, vil arbejde.

Til gennemførelsen af ​​sådanne projekter har du bestemt brug for mange ideer og undertiden noget mod. Hvad eller hvem inspirerer dig igen og igen? Hvad sporer dig mod?

Jeg har mere end nok ideer, og det mener jeg bogstaveligt. De fleste af dem kan jeg ikke følge op i tide. Jeg føler mig ikke modig, fordi jeg investerer i mig selv, og hvis noget går galt, er det en værdifuld og nødvendig oplevelse. Jeg er inspireret af den følelse af frihed, som jeg har gennem min uafhængighed, og som jeg så ofte mangler som mor til selv meget små børn. Mit job giver mig frihed, økonomisk og meget praktisk. I et solidt 20-timers job ville det bestemt være mere behageligt, men jeg ville føle mig fanget i det.

Kære Anette, mange tak for de mange tip og motivation til et fotoprojekt!

Anette Göttlicher giver regelmæssigt flere tip til billeddesign og undertiden også om grundlæggende teknisk viden om "guddommeligt fotografering" på hendes blog og på facebook. Find ud af mere om Anette og hendes arbejde på hjemmesiden. Og alle læsere fra det sydlige Tyskland anbefales også Anette individuel coaching.

Anette guddommeligt / guddommeligt fotografi, marts 2017
Interview: Carolin Bartel
Fotos: Anette Divine / Divine Photograph

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: