I et interview: christiane herrmann von – familie af små dyr

Christiane Herrmann fra "Family of Small Animals" illustrerer moderne familieportrætter

Familieportrætter kan ikke kun fotograferes, men også tegnes. De fleste af dem tænker nu på alle gadekunstnere, der påstås sjove tegneserier af fodgængere i fodgængerområdet. Eller støvede oljemalerier på bedsteforældres vægge. De fortryllende illustrationer af Christiane Herrmann har intet at gøre med alt dette. På baggrund af familiebilleder skaber Christiane personlige portrættegninger i en moderne, ren stil under mærket "Family of Small Animals". Vi synes det er fantastisk, hvilket fremkalder Christiane fra familiebilleder, og derfor ønskede de at spørge dem om deres illustrationer.

Kære Christiane! Først skal du fortælle lidt om dig selv og fortæl os, hvordan du blev en grafisk designer med din egen lille online butik.

Hej! Som med så mange kvinder, har mit liv med at starte familie ændret sig en del, og jeg har ledt efter måder at arbejde mere hjemmefra. Ud over mit arbejde for reklamebureauer begyndte jeg at designe illustrationer til børn og åbnede derefter min første online butik med mit brand "Family of Small Animals". Det var allerede i 2005.

Hvordan kom du på ideen om at fremstille portrætter baseret på familie- og parbilleder??

For to år siden havde jeg tegnet et portræt af min familie og lavet et julekort til venner og familie. Derefter tilbød jeg illustrationen i min DaWanda-butik som et eksempel på et familieportræt – bare for at teste, hvordan det sker. Den følgende vinter havde jeg flere ordrer til portrætter end jeg kunne antage, fordi mange mennesker ville give noget til jul. Er bare en god mænds gave.

Hvordan opretter du dine detaljerede illustrationer? Kan du fortælle os noget mere om din arbejdsgang??

Som basis bruger jeg fotos, som folk sender mig. De er i meget forskellig kvalitet. Nogle gange er der allerede et foto, som alle er på, og flot ud, men for det meste sammensætter jeg min skabelon fra flere fotos. Jeg sporer billederne ved hjælp af et lysbord og scanner denne blyantskitse. Dermed opfinder jeg ofte et nyt arrangement eller fx udfylder benene, der ikke var på billedet, eller lader familiemedlemmer "kigge ind i kameraet", som tidligere havde set til siden. Den sort / hvide skitse er jeg enig med kunden og retter efter anmodning, indtil ligheden er korrekt. Derefter lægger jeg farverne i forskellige lag i Photoshop og udskriver i slutningen af ​​et stort A3-portræt.

Og hvor mange timer har du brug for et færdigt portræt? Lad os sige en familie på fire?

Hvis det fungerer godt 6 timer, men ofte er det 10 timer.

Står du altid i koordinering med kunden, eller kan kunden blive overrasket over det endelige resultat??

Kunden kan rette den første skitse i højst tre trin, hvorefter han først ser den færdige farvede illustration. Farver kan justeres her om nødvendigt.

Som fotograf lærer du ofte familien godt at kende under en shoot. Hvordan er det med dig? Du bruger en masse timer på at studere familiernes ansigter uden at møde dem personligt. Ikke desto mindre har du sommetider lyst til, at du er meget tæt på familierne?

Det er et dejligt spørgsmål, fordi det rammer det punkt, der fascinerer mig så meget ved dette arbejde. Under processen er kontakten via e-mail meget personlig og dejlig. Jeg vil genkende de ansigter, jeg har tegnet overalt, siger jeg – i det mindste har jeg altid en fornemmelse af, at jeg kender disse mennesker efter portrætter.

Kan du stadig huske den første familie, du tegnet??

Den første opgave var en familie på seks, og lige nu arbejder jeg på min største familie indtil videre: syv mennesker og en hund.

Du har allerede set mange familiebilleder under dit arbejde. Hvad gør et godt familieportræt til dig? Er det måske arrangementet af befolkningen eller rettere det farvekoordinerede tøj? Hvad er nøglen til det succesrige familiefoto?

Stemningen er vigtig for mig – når familier ser glade ud sammen, finder jeg det rørende. Men med hensyn til design er selvfølgelig arrangementet vigtigt for mig og især farverne.

Bestiller dine kunder portrætterne mere til deres egen stuevæg eller som en gave til venner og familie? Ved hvilke lejligheder giver dine kunder portrætterne væk??

De fleste af mine klienter er kvinder, der bestiller portrætter til deres mænds fødselsdag, jubilæum eller jul.

Du sælger dine portrætter via DaWanda. Hvilke andre produkter har du til familier??

Jeg har mange plakater til børnehaven, der tilbydes; for eksempel mine plakater med sjove dyr i kombination med børnesange til læsning og sang.

Tak, Christiane!

Og endelig er vi klar over, at vores bedsteforældres oljemalerier har deres berettigelse. For ligesom de moderne portrættegninger af Christiane, er det ikke kun personaliserede dekorative stykker, men også varige minder.

Hvis de selvillustrerede familieportrætter inspirerer dig lige så meget som vi gør, kan du kontakte hende via Christiane Herrmanns DaWanda-butik "Familie af små dyr". Og du kan finde ud af mere om hendes seneste arbejde for klienter fra hele verden gennem hendes facebook-konto.

Christiane Herrmann, familie af små dyr, januar 2017
Interview: Carolin Bartel
foto & Illustrationer: Christiane Herrmann

Related Posts

 • Familie og job er enige

  Job og familie Her er nogle tip til jobsøgere og ansatte. Hvad skal man overveje, når man leder efter et job? Hvordan nyder du jobbet? Og hvordan forener…

 • Familie: historier i hverdagen med et barn

  To Kita-steder søges – og når de endelig findes? Fra en studerende, der fik sit barn midt i erhvervsstudier, skrev Baby med SEO-bacheloropgaven og…

 • Familie fra A til Å, Ratgeber Magazine

  familie Alt om emnet familie i socko – familieblad og familieguide. Hvis folk i Tyskland bliver spurgt, hvad der er vigtigst for dem , er familien lige…

 • En rygsæk fuld af familie

  En rygsæk fuld af familie Familie i konditoriet hos Rosa Rechtsteiner Det sker ikke ofte, at de bøger, jeg læste for HausHofKind, handler så meget om…

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: