Hvorfor maleri sammen med børn er så vigtigt, 3 kreative ideer

Kan dine børn lide at male? Jeg er sikker på, at jeg ikke kender et barn, der ikke har mindst en fase, som de kan lide at male. Maleri er et vigtigt trin i barns udtryk. Det er spændende at se, hvordan penne skraber over papiret, og hvad der laves af dem.

Med tiden bliver udefinerbare kugler med pind noget definerede figurer og til sidst hanner med fingre og tæer. Cirka fire år gammel begynder børn at opbygge deres børn, og emner bliver interessante. Hvis der er nok tre farver inden da, kræver den lille frøken allerede en hel række farver for at fylde sin fantasiverden på papir med farve. Forresten, eksperter anbefaler voks-farveblyanter til at begynde med, fordi børnene kan eksperimentere med farveblandinger her på grund af deres konsistens.

Mal sammen med børn

Kan du også lide at male? Det gør jeg. Selv hvis jeg siger, at jeg ikke rigtig kan gøre det mere, fordi jeg bare er ude af praksis. Dog bemærker jeg også, at jo mere jeg maler med mine piger, jo bedre bliver jeg igen. Og det betyder ikke noget, hvor godt du maler, dine børn nyder at gøre det sammen med dig.

Jeg kan stadig huske, at jeg altid kunne lide at male. Uanset hvilket materiale, syntes jeg maleriet altid var fantastisk. Det, der især har imponeret mig, var, at min mor kunne male så godt. Hun siger måske ikke det selv (som jeg gør nu), men jeg syntes, det var fantastisk, hvad hun tryllede frem for mig og med mig på papir. Hun viste mig mine første meget enkle vintergrantræer samt snedækkede bjerge og huse. Jeg elskede at male dem i lang tid, jeg kan stadig huske dem godt. Fordi min mor viste det for mig. Forresten, jeg maler stadig træerne i den enkle version og giver dem videre til mine piger.

Vores fælles projekt: enhjørningsmasker & Invitationer

Vores sidste projekt var ikke kun maleri, men pigerne nød det virkelig. Vi designede fødselsdagsinvitationerne til den lille frø fest sammen: enhjørningsmasker til farvestoffer. De to blev også nødt til at teste alle mine maskeprototyper og kunne selvfølgelig udskære og male de endelige masker. Vi var interesseret i dette i lang tid, for til sidst måtte jeg udskrive nye masker igen og igen, de var så grådige for dem. For øvrig malede de dem med alle mulige penne – de foretrækker at gøre farveblyanter, filtpinde, farveblyanter og neonfarvede markører.

Maling sammen: 3 ideer

Idé: tegne skabeloner

Mal sammen med forældre er vigtig for børn. Det skaber en farverig, afslappet atmosfære. Det er ofte sådan, at forældre ligesom dine børn, skal du først nærme dig materialet og genopdage det. Børn kan lide at male, hvad du maler – men rolig, det gør dem ikke skabende. Til min mors vintertræer, som hun viste mig som skabelon, kom jeg med mange andre ting og lærte at male vintertræer. Så der er absolut intet imod at vise børn, hvordan noget ser tegnet ud, de har nok kreativitet til at kunne bruge deres egen fantasi. Måske fortæller du en dejlig historie om billederne?

Sidste år opdagede og er jeg Rory’s Story Cubes
stadig meget begejstret for det. Dengang var mine to piger lidt unge til det, men nu bringer jeg dem langsomt i spil. Ikke i betydningen af ​​spilinstruktionerne, men det betyder ikke rigtig noget. Med historiekuberne kan du rulle billeder og lade en historie fortælle. Det handler om at fortælle, men du kan gøre det med penner lige så godt, hvis du er ved at løbe tør for historier. Prøv det. I begyndelsen anbefales Story Cubes Starter Set *, men der er også nogle sæt udvidelser med mange andre billeder.

Idé: design kunstværker sammen

Eller du kan lade dine børn tegne noget og derefter designe det sammen, som Ruth Oosterman viser i sin video. Dette er en dejlig idé, som jeg bestemt vil implementere med den lille pige: male et billede på samme tid og sammen med hende. Men meget selv – jeg synes resultatet er vidunderligt! Helt bortset fra det faktum, at jeg desværre ikke kan male så godt som Ruth Oosterman &# 128.521;

En anden idé fra Ruth Oosterman er at få tegnet konturer. I dette tilfælde ser de anderledes ud, end du kunne forvente af det færdige billede. stor!

Og en anden idé til dig – jeg finder det meget sød:

Kvalitetstid: for mere bevidst tid sammen

Mit bidrag er en del af BICkids #BICqualitytime-kampagnen, som jeg kan lide at deltage i af forskellige grunde. Kreativt maleri og leg sammen er et vigtigt emne for os. Selvfølgelig kan du tilbringe kvalitetstid med dine børn på mange forskellige måder, men jeg tror, ​​at maleri altid er muligt. I dårligt vejr alligevel, men også i godt vejr, kan du sidde godt under et træ i græsset og være kreative sammen. Jeg har næsten altid pakket papir og blyant – det kræver ikke mange farver. Ud over at læse højt, er dette en af ​​vores yndlingsaktiviteter sammen, medmindre sommeren hilser os i marts som disse dage og lokker os ind i haven. For øvrig foretrækker børnene også at male med mig snarere end alene (eller i par) – det tror jeg siger meget om deres behov for delt kreativitet.

Forresten opdagede jeg smukke farvelægningssider og endda skriveøvelser, mens jeg forskede på BIC-stedet i børnenes område. Alt hvad du skal gøre er at klikke i hovedmenuen øverst til venstre i "Område for børn" og oprette en konto.

Hvordan kan du lide at tilbringe kvalitetstid med dine børn? At tale, læse, lave sport eller male og håndværk?

* Dette indlæg indeholder links til tilknyttede partnere. Hvis du køber fra disse links, understøtter du min blog gennem Amazon-tilknyttet program. Der er naturligvis ingen ekstra omkostninger for dig. Mere information her.

Dette bidrag vises som en del af et betalt samarbejde med BICkids

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: