Hvad kan jeg gøre ved moderne slaveri? Golden z club vienna

Da jeg forberedte mig på paneldiskussionen, spekulerede jeg på, hvordan jeg kunne håndtere emnet efter begivenheden. Jeg ønskede ikke, at vi skulle forlade rummet efter cirka to timers samtale og fortsætte som før.

(Billede: http://www.blickamabend.ch)

"Hvad kan jeg gøre ved moderne slaveri i morgen, i morgen, når jeg står op, hvor kan jeg ændre noget?", Jeg spurgte panelets højttalere, efter at jeg følte, at de alle ville bidrage positivt til at forbedre problemet, men det gjorde jeg undtagen min at have skrevet et par essays ville aldrig have "hjulpet" nogen steder. Efter en kort tavshed som svar på mit spørgsmål var alle enige om, at vi i Golden Z Club allerede havde gjort meget ved at rapportere om disse klager, tænke på dem og dele disse tanker med verden.

Imidlertid har denne ”verden” hidtil bestået af et par læsere og et par mennesker, der allerede er engagerede og motiverede. ”Så skal jeg stoppe med at købe billige sko i morgen?” Spurgte jeg. Latter og stilhed som et resultat – ja, køb af dumpingsko understøtter udnyttelsen af ​​mennesker i andre lande, men på samme tid kom vi til den konklusion, at selv de laveste sulteløn på en eller anden måde støtter en familie (da børn ofte er den eneste indkomstskilde fra meget fattige familier).

Eller måske "understøtninger”Ikke det rigtige ord for den onde cirkel, hvor vi er i vores kapitalistiske og materialistiske verden og forpligter ufrie mennesker i andre dele af verden til tvangsarbejde, så vi kan leve, som vi ønsker det skal være. På en eller anden måde er noget i det frustrerende. Jeg ved jeg en masse Gør forkert mod mennesker i denne verden ved bare at se på dette Bor på kontinentet og er afhængig af et system, hvorfra det er vanskeligt at bryde ud.

Selv Roland Düringer, der ønskede at undgå dette system, boede i en campingvogn, der sandsynligvis blev fremstillet under ugunstige forhold (plastdele, dæk, elektronik osv.). Jeg mener det i dag Det er næsten umuligt at leve under "moderne" forhold på den ene side og på den anden side ikke at understøtte umenneskelige processer. Disse umenneskelige omstændigheder, det være sig tvangsarbejde, slavelignende forhold eller børnearbejde, findes desværre overalt. Du kan ikke helt afholde dig fra disse processer, selvom du trækker dig ud af samfundet.

Man kan heller ikke leve helt uselvisk og retfærdig i dette samfund. Næsten alt, hvad jeg angriber, også den bærbare computer, jeg skriver disse linjer på, har blod fra nogle uskyldige børns hænder. men, du kan i det mindste gøre en forskel gennem din egen forbrugeradfærd.

”Nå,” tænkte jeg med mig selv, ”jeg kan kun prøve at leve mere bevidst i hverdagen og fortsætte med at gøre uden (måske endnu mere) ting, der ville være praktiske eller pæne. Og jeg kan prøve at komme ind på et job ved at prestere lige så imponerende som vores inviterede panelgæster. I det mindste her var jeg i stand til at tage en masse motivation og ambition med mig. Inspirerende til at se, at der er voksne, der ikke har givet op til at kæmpe for en bedre verden. Tak for det …

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: