Glutenfri og vegansk ernæring – et vidnesbyrd

Glutenfri diæt

Rapportering af et selveksperiment

Lær her, at udeladelse af visse fødevarer, såsom dyreprodukter eller endda korn, ikke kan være en mangel, men en berigelse af livskvaliteten. Den indre holdning og overbevisning er vigtig.

Da jeg begyndte at leve vegetarisk for mange år siden, forstod mange omkring mig ikke det. Måske ønskede de heller ikke at forstå det. I dag støder jeg stadig på de samme spørgsmål. Det hyppigst stillede spørgsmål er: "Hvad spiser du så hele dagen, hvis du ikke spiser kød, ikke engang pølse?"

De fleste vegetarer kender dette spørgsmål, så det handler ikke kun om mig. Det, som også mange ved, er en sætning, der normalt følger dette spørgsmål, efter at han kort har beskrevet, hvad du spiser: "Ja, men jeg spiser ikke så meget kød!"

Efterhånden som tiden gik, forsvandt flere og flere animalske produkter fra min diæt: mælk, æg og ost helt i slutningen. Jeg blev en veganer. Mærkeligt nok blev jeg meget mindre konfronteret med sådanne spørgsmål. Jeg formoder, at sådan spiseadfærd allerede er for langt uden for den gode borgerlige norm. Folk vil ikke vide det mere.

Jeg kender mange veganske og vegetariske mennesker, og de fleste af dem har udviklet sig der. Du bestemmer ikke bare det, du udvikler det.

Saltvand og raffineret sukker forsvandt også fra min diæt for mange år siden. Meget information om skadelige virkninger af sådanne raffinerede produkter gjorde det nemt at undvære. Historien fortsætter.

Lad os komme til det aktuelle emne i denne artikel:

I 100 dage lever jeg uden korn. Min diæt er fri for brød, pasta, kiks, kager, ris osv. Jeg har tidligere haft en modvilje mod hvedemelprodukter, jeg har købt en melemølle og malet frisk spelt. Så jeg lavede brød og ruller i lang tid selv. Spelt pizza, også gryderetter med hele eller ødelagte korn.

Da jeg næsten hver dag foretager en meget intensiv træning, tænkte jeg også, at jeg havde brug for en masse kalorier. Kornprodukter var min vigtigste kilde til kalorier og kulhydrater, og den kilde er nu også tørret op.

Hvordan skete det??

Det er velkendt, at mange mennesker lider af kornintolerance. Jeg læste eller hørte også her og der, at korn ikke er egnet til konsum. Jeg følte ikke, at jeg havde nogen uforenelighed, og det ville heller ikke gøre ondt at spise korn regelmæssigt. Udskiftning af hvede med stavemåde syntes at være den optimale løsning.

Jeg havde læst meget om de positive effekter af en stavet rig kost. Mine hjemmebagte ruller smagte også bedre end kommercielt fremstillede, og jeg følte mig meget komfortabel med dem. I det mindste troede jeg det. For mit logiske sind blev emnet med korn optimalt løst.

Ting fortsatte med at udvikle sig.

Jeg boede de sidste 10 måneder på den kanariske ø La Palma. På La Palma vokser stort set alt hvad du kan spise. Frugten alene er turen værd. Jeg mødte mange veganere og noget rå mad. Nogle lever endda helt selvforsynende i huler, drev ikke engang deres egen have, men levede kun på vilde planter. De var af den opfattelse, at naturen producerer alt rig, og man behøver kun at vide, hvad der er spiselig.

Emnet ernæring og frem for alt naturlig ernæring har været min bekymring siden min ungdom.

Jeg troede, at jeg allerede vidste de vigtigste ting, men jeg blev gentagne gange forkert. En samtale med et ældre par efterlod det stærkeste varige indtryk. Alle mine tidligere "fund" inden for ernæring kunne ikke modstå deres udsagn. Begge var meget uddannede og meget progressive uanset deres alder. Manden var godt bevandret inden for verdenspolitik, sundhedsvæsen, farmaceutiske og fødevareindustrier, medier osv.

Og han overbeviste mig igen om, at korn ikke har mistet noget i vores fordøjelseskanal, ikke engang stavet. Spelt er en bedre hvede, sagde han. Begge af dem levede uden korn i lang tid og udstrålte helbred, styrke og glæde. De var hverken missionær eller fanatiske, men overbevisende. Jeg havde mødt to mennesker, der også levede, som de fortalte. Det føltes autentisk, baseret på ægte oplevelser.

Mange prædiker simpelthen deres visdom, men disse to udviklede sig i løbet af deres liv gennem en konstant gennemgang af de enkelte påstande til dem, der ved.

Vi talte i lang tid. Jeg blev anbefalet den Hirse, quinoa og boghvede at opgradere. også majs ville være okay. Men her skal du være forsigtig, fordi den allerede er genetisk modificeret, meget som soja. Denne aften har imponeret mig dybt.

Nu ville jeg virkelig vide det.

En selvtest måtte, og jeg havde længe været behovet for at lave en let fastende kur mod lettelse og regenerering. Det ville være startsignalet for eksperimentet "Diæt uden korn".

Jeg kan altid tvinge mig selv til at gøre noget meget dårligt, så jeg er glad for, hvis enten lidelsen eller interessen bliver så stor, at jeg ikke kan vente med at prøve noget sådan.

en to ugers rå madfase, for den lige La Palma er ideel egnet, var det første skridt. Både med hensyn til kropsvægt og trivsel bemærkede jeg en sand lettelse de første par dage. Min diæt bestod af de to uger friskpresset juice, solmodnet frugt og mandler. Salater i alle varianter tilberedt med god olivenolie og lidt havsalt, lavet til stor variation.

Desuden opdagede jeg igen energien i spirede frø og bælgfrugter inficeret. Værd at nævne er Blandede drinks fremstillet af frugt, mandler, solsikkefrø, frøplanter og kokosmelk, som kan omformes efter sæson og præference hver gang.

I disse to uger skete der allerede meget:

Mængden af ​​mad, jeg tog, var meget lille sammenlignet med, hvordan jeg levede før. Ikke at jeg fastede, jeg havde bare ikke brug for det mere. Morgen frugt, i den tidlige eftermiddag en rig ryste og lejlighedsvis en salat om aftenen.

Min daglige præstation og træningsindsats var høj til meget høj, men alligevel var fødevareforsyningen nok for mig. Min sugen efter brød eller korn var der ikke fra starten. Jeg troede, det var det mest fantastiske, fordi jeg forventede, at det ville være lidt svært.

Nej, selv det modsatte var tilfældet: Jeg følte ikke, at brød var mad. Ligesom jeg ikke havde lyst til at spise savsmuld, kunne jeg ikke længere forestille mig at spise brød. Hele sult, appetit og spiseadfærd ændrede sig, og det i løbet af få dage. Jeg følte mig mere og mere effektiv og opmærksom med mindre og mindre mad.

Og med rå madfasen, som jeg havde planlagt den før, var også helt ligetil. Det var normalt så varmt, at jeg ikke følte noget ønske om varm mad. På et tidspunkt var der ingen idé om, hvor længe jeg ikke spiste noget kogt, det var nok fra min følelse.

Jeg fik en appetit på varme måltider igen.

Efter denne følelse udvides min kost igen: kogte bælgfrugter, såsom linsesupper, indiske dalerier, bagt kartofler, vegansk chili eller simpelthen dampede grøntsager fik deres plads i min diæt igen.

Dette har foregået i over tre måneder nu, den hundredeårs dag af dette "selveksperiment" er nu overskredet, og det er heller ikke længere et forsøg. Min diæt og mit forhold til mad er ændret igen.

Det er ikke længere muligt at spise brød, pasta, kager eller kager. Ligesom kød, æg og mejeriprodukter ikke noget meget før. Som om det altid havde været sådan uden tvang og selvdisciplin. Tværtimod er jeg temmelig glad for, at jeg ikke længere har stress med alle disse ting.

Og det bedste er:

Jo mere jeg forlader min diæt, jo mere er jeg klar over, hvilke uendelige muligheder der er. Det lyder paradoksalt, men vores smagsløg og vores spisevaner er ofte så monotone, at vi bare ikke bemærker mangfoldigheden og overflod af mad.

Tænk på, hvor varieret din kost er. Selv hvis det indeholder animalske produkter, korn, sukker og lignende, ville jeg satse på, at du dybest set altid spiser de samme ting. Vi glemmer, hvilke muligheder og madkombinationer der er.

Denne gennemgang er ikke beregnet til at udgive en proces. Han skulle ikke have dårlig samvittighed og endda vise, hvor "god" er min egen diæt. Mit punkt er at vise, at der ikke er nogen grund til at udelade nogle ting af forskellige grunde. Intolerancer og allergier, det være sig gluten, mælkeprotein og hvad der sker meget ofte.

De berørte rådes ofte til at undvære disse ting resten af ​​deres liv. Dette giver ofte anledning til en følelse af tomhed og mangel og opfattes som en begrænsning af personlig glæde.

Mit mål er at give disse mennesker mod og at vise, at de faktisk kan være glade for alt, hvad der ikke belaster krop, sind og sjæl længere, og at der er utallige, meget kulinariske midler og måder gennem en sådan ændring i livet at berige.

Min ændring kom fra nysgerrighed og ikke fra behovet for uforenelighed. Så jeg kunne ændre sig når som helst, men det ønsker jeg overhovedet ikke. Jeg er glad for at have stødt på disse ting, selv uden "lidelsestryk", og jeg ønsker alle dem, der måske ønsker at ændre deres diæt af andre grunde eller burde have meget glæde og inspiration i udforskningen af ​​deres egen optimale ernæring.

Jeg er også glad for konkrete spørgsmål og feedback om disse emner. Våg at finde din egen måde med hensyn til ernæring og nydelse.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: