Forældres bekymringer – fra gode forældre

Forældres bekymringer - fra gode forældre

forældre bekymrede

Jeg sidder sammen med andre forældre i en ridehal i East Holstein, og vi ser vores børn ride. De to mødre ved siden af ​​mig taler om deres børns sovende adfærd. Dette handler ikke om babyer eller småbørn, men børn i førskolen eller skolealderen. Mens den ene mor har aftenen klokken otte ganske pålideligt "efter arbejde", har den anden mors døtre brug for mere selskab for at sove. Jeg tænker over vores situation og finder mig et sted i midten igen. Oftest er vores 7 og 9 år gamle piger glade for at læse højt og have godnatskyss, men nogle gange har de brug for mere tid og nærhed.

På samme måde kan jeg genkende mig selv på en eller anden måde af de to kvinder ved siden af ​​mig. Hvorvidt det er spørgsmålet om, hvorvidt og hvornår et barn må bo alene hjemme, eller når det måske er fornuftigt med en mobiltelefon. Fordi, for at være ærlig, de typiske spørgsmål, som mødre diskuterer mere eller mindre intenst, kun bevæger sig i en anden retning. Således kan diskussionen om "amning eller ikke-amning" erstattes af tvisten om "dagpleje eller hjemmepleje". Hvis en babyslynge eller klapvogn en gang tjente som en personlig mening om at være mor, kan det senere være det faktum, når et barn får lov til at gå alene i skole. Der er tusind ting, som du som forælder kan synes at gøre forkert eller rigtigt – men du gør det faktisk kun anderledes end andre forældre gør. I sidste ende ved ingen af ​​os overhovedet hvad der er godt og meningsfuldt på den opad åbne "Gute Eltern" dommer skala. Derudover er hvert barn et individ og har deres egne forskellige behov. Jeg ser dette allerede hver dag her i vores eget lille "testlaboratorium" med tre børn.

Ved siden af ​​mig sukker en hel forældrelinie

Jeg ser på vores børn så forskellige som på deres heste. Faktisk ser alle meget glade og tillid ud. Og det er trods alt det, der betyder noget i alle vores mere eller mindre vellykkede uddannelsesforsøg …

Pludselig bryder en neighing og et lille råb gennem mine tanker, og jeg ser i langsom bevægelse, hvordan min syv-årige datter flyver fra sin ikke-så lille hest, når hun triller ved overgangen fra galop til trav. Frygt, bekymring og panik kommer over mig på samme tid, men den lille hestekvinde rejser sig straks igen, slår støvet af sit tøj og kommer hurtigt tilbage på hesten med et smil. Rideinstruktøren signaliserer også, at alt er okay. Jeg trækker vejret, og ved siden af ​​mig sukker en hel forælder samtidigt.

Bagefter vil vi tale om de små og store bekymringer, som man har som forældre igen og igen. Og vi er alle enige om, at det ikke er søvntilstanden, mængden af ​​produceret mælk eller antallet af tilbagelagte kilometer i slyngen, der bestemmer børnenes weal og ve, men snarere det faktum, at vi ser disse små mennesker, der er betroet os som en gave, og vi overfører dem over elsker alt. Og det er derfor, vi alle har mange tanker og bekymringer om deres velbefindende.

Nogle gange, mellem alle disse i sidste ende mere eller mindre irrelevante diskussionspunkter i forældrescenen, er vi måske nødt til at huske os selv, hvad der betyder noget. Intet barn skal falde af sin hest eller endda skade sig selv. Men det ender altid lidt, når vi har nogle reelle bekymringer på kort sigt og ikke skaber problemer, vi har konstrueret selv. Og når jeg ser andre forældre og føler, at deres børn er lige så vigtige for dem, betyder det ikke noget, om, hvor længe de blev båret eller ammet i slyngen, eller hvor stor andel af fulde korn i børneernæring er. Spørgsmålet om træklodser eller Lego eller måske begge er i børnehaven siger intet om disse forældres forhold til deres børn. Og nu lukker jeg den bærbare computer og klemmer min lille modige rytter og ledsager hende i søvn efter denne spændende dag. Bare fordi jeg elsker hende meget. punkt.

Related Posts

 • Vågn op støtte – fra gode forældre

  Aufwachbegleitung Babyer, men også mindre og ældre børn, har brug for vores forældresupport for at finde søvn. At se og føle, at mor eller far er der,…

 • Foretrukne mennesker – fra gode forældre

  foretrukne mennesker I dag har to mennesker fødselsdag, hvilket er især tæt på mit hjerte. Da vi forpligtede os til at blogge for næsten fire år siden,…

 • Nødstilstand – fra gode forældre

  undtagelsestilstand Den sidste weekend begyndte med et ophold i akutthuset på et stort Berlin-hospital. Sønnen var så uheldig mod opvarmningen, da han…

 • Forældre stolthed – fra gode forældre

  forældre stolte Mine forældre læste mine blogindlæg. Og de finder altid alt godt, som de ofte fortæller mig sprudlende. Nogle gange tror jeg, at de kunne…

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: