Forældres behov – fra gode forældre

Forældres behov - fra gode forældre

forældre behov

Vi forældre er i mellemtiden ret behovsorienterede – i det mindste hvad vores børns behov angår. Der vil være kos og slidt, hvis de har behov for nærhed. Plejet og fodret, når de små viser deres første tegn på sult. Og det besvares også på anden måde om behov for søvn, beredskab til at lege, udforskningstrang og autonomifasen (tidligere kaldet trossefase) med passende opmærksomhed fra vores side.

I weekenden var jeg i stand til at tale på den virkelig store vedhæftningsforældrekongres i Hamborg sammen med mange andre eksperter nøjagtigt til hele disse emner. Babyernes og børnenes behov var i fokus her. Det blev forklaret i mange bevægende og meget interessante foredrag, hvad børn virkelig har brug for, og hvorfor det er så vigtigt at tage børnene alvorligt. Men hvad med dine egne behov? Min konklusion: De fleste forældre, især mødrene, har stadig mange læringsbehov. Jeg er enig med det, fordi nogle gange bliver de enkleste ting, såsom at tage mad eller gå på toilettet, forsømt. Søvnen alligevel.

Så også her til morgen. Jeg er ikke en breakfaster, hvorfor jeg normalt går ud af huset nøgternt og starter dagen med en kop kaffe, efter at børnene ankommer til skole og dagpleje, og jeg har afsluttet min lille morgenløb gennem parken. Kaffen er naturligvis allerede brugt til parallelt skrivebordsarbejde. Den store morgenmadssult vågner op omkring kl. Ti.

Kun hurtig …

I dag, efter "obligatorisk program" om morgenen, havde vi et besøg hos tandlægen, to hjemmebesøg og en tidlig afhentning på dagplejen, fordi vi havde en aftale til en underundersøgelse med de yngste ved middagstid. Min idé om at have noget at spise på vej til tandlægen mislykkedes på grund af ventetiden, som var længere end forventet. Mellem de to hjemmebesøg skulle der foretages et opkald, og det var allerede tid til at skynde sig hjem og søge i eksamensbogen.

Med en kort mellemlanding i helsekostbutikken, da dagen i dag ikke giver tid til shopping. Fordi jeg ikke er særlig god til at køre med en hånd på den fulde cykel, kom jeg stadig ikke her for den længe forsinkede sene morgenmad. Hjemme var sulten tilsvarende stor … men først vil indkøbene blive pakket, og derefter bad vaskemaskinen højlydt bip om, at jeg gerne vil distribuere deres indhold på tøjlinjen.

Bare gør det hurtigt, og derefter til sidst "spise morgenmad i fred". Wiretapping af telefonsvareren på vej til køkkenet var heller ikke smart, fordi jeg tænkte på det igen, da jeg installerer tid nu tilbagekaldet. Men i køkkenet ventede opvasken fra denne morgen på mig. Forhøjelser cirklede allerede entusiastisk et stykke banan på bordet. Okay, så læg det væk … men stop! Da jeg var hjemme, fortalte jeg ikke de to mødre, at de måtte passe på at tage sig af sig selv? Børnene kan kun gå så godt som vi er. Af den grund alene bør man også være opmærksom på forældrenes behov.

Teori og praksis

Og nu har jeg ikke været i stand til at spise i tre timer? Men det er teorien og praksis. Heldigvis huskede jeg, at sult gør mig ekstremt dårligt humør, og et besøg hos en børnelæge ved middagstid med træt barn ikke vil være sjovt alligevel. Og alligevel ved jeg nøjagtigt, at du aldrig er færdig med noget alligevel, så du virkelig kan slappe af og sidde ned til middag. Der skal stadig gøres noget. Men nu ved jeg, at tallerkener, tøjvask og støv er tålmodige. Kun nogle gange skal jeg huske det selv. Så den sene morgenmad fandt stadig sted. På et tidspunkt stoppede advarselsvaskemaskinen også med at kvitre, og frugtfluerne var glade for, at de fik lov til at sige lidt længere over køkkenbordet i dag. I denne forstand: tænk også på dig og dine behov og glem ikke i det daglige kaos, også for at stoppe nogle gange for at trække vejret dybt eller spise eller hvad …

Related Posts

 • Vågn op støtte – fra gode forældre

  Aufwachbegleitung Babyer, men også mindre og ældre børn, har brug for vores forældresupport for at finde søvn. At se og føle, at mor eller far er der,…

 • Uterine hjemlengsel – fra gode forældre

  uterin hjemve Ikke så sjældne forældre spørger mig i de første dage af fødsel: Tror du, at vores barn stadig kan være en skrivende baby? . Nogle ved, at…

 • Forældres bekymringer – fra gode forældre

  forældre bekymrede Jeg sidder sammen med andre forældre i en ridehal i East Holstein, og vi ser vores børn ride. De to mødre ved siden af ​​mig taler om…

 • Forældre stolthed – fra gode forældre

  forældre stolte Mine forældre læste mine blogindlæg. Og de finder altid alt godt, som de ofte fortæller mig sprudlende. Nogle gange tror jeg, at de kunne…

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: