Forældrekonsultationen – en antroposofisk uddannelsesrådgiver

Forældrekonsultationstiden – en antroposofisk uddannelsesrådgiver

Uddannelsesguide: Forældrerådgivning

Med 450 sider er konsultationstiden forældrene en rigtig mursten sammenlignet med de uddannelsesrådgivere, som jeg ellers læste. Men jeg har besluttet altid at læse en bog fuldstændigt, før jeg diskuterer den. Så du måtte vente et stykke tid på det.

Fra bunken af ​​mine gennemgangskopier har jeg nu herausgegrfiffent forældrekonsultationen, fordi jeg har haft travlt i lang tid med babyer. Samtidig er børnehavebørn mindst lige så spændende i deres udviklingsstadier. Men faktisk finder alle forældre hjælp i forældrenes rådgivningssession, men denne vejledning handler snarere om meget store undervisningsemner. For eksempel:

  • faderskab
  • enlige forældre
  • frygt
  • Ikke-verbal uddannelse
  • aggression
  • ADHD

Bogen har en interessant struktur. Børnelægen Dr. med. Michaela Glöckler holdt foredrag for forældre, der beskæftiger sig med meget snævre emner. Efter hvert foredrag var der et spørgsmål og svar. Disse begivenheder blev senere skrevet og danner nu grundlaget for denne forældreguide. De enkelte emner er, tror jeg, meget præcist beskrevet. Så der er først et mere videnskabeligt foredrag og derefter til hvert kapitel forældrenes spørgsmål, hvorved emnet igen sættes i perspektivet på familiens og uddannelsens hverdag. Jeg føler, at jeg bedre har forstået de forskellige ideer og forklaringer.

Forældrekonsultation: emner fra uddannelsesvejledningen

Nogle kapitler har omfangsrige overskrifter, men det afskrækker dig ikke nødvendigvis. Men det skete nogle gange, at jeg ikke forstod hele afsnit. For eksempel havde jeg store problemer med kapitlet "Forbindelserne mellem den mentale aktivitet og organisationens foryngelses- og vækstaktivitet", hvilket også kan skyldes det faktum, at jeg efter lange dage med to småbørn har nået ud til denne bog og til dels allerede mine øjne er faldet under læsning …

I forældrekonsultationen er der mange aspekter og forslag, som du kan tænke på i lang tid. Her er et par af dem, jeg kort sammensætter, så du har en idé om, hvilke mentale rum denne bog åbner:

  • Hvor vigtige gode vaner er. Mad og sengetid skal skiftevis og være tydeligt adskilt. Dette er godt for udviklingen af ​​organerne i barndommen og fremmer således modstandsdygtighed.
  • Tanker om at tackle angst i forskellige aldre.
  • Hvordan samvittighed former sig, og hvordan forældre og plejere kan hjælpe med at forme den. At tage konsekvenser i stedet for straf er et vigtigt element her.
  • Det ikke-verbale uddannelseskapitel har været det, der generede mig mest og har også skabt en interessant debat om uddannelse med min mand.

Enhver, der følger denne blog et stykke tid, ved, at jeg er meget optaget af prænatal diagnostik. Men faktisk er jeg mere optaget af det efterfølgende spørgsmål om handicap og dets mulige betydning. Dette emne diskuteres også i forældrekonsultationen forskellige steder. Men dette handler mere om den store kontekst med genfødsel og om at opleve en modning af sjælen i løbet af de forskellige liv i denne verden. Jeg kan kun antage, at disse tanker kan være trøstende for forældre til handicappede børn, men jeg vil ikke forudsige det. Jeg tror dog, at jeg har fundet en forklaring til mig selv i denne bog om, hvorfor jeg aldrig var bange for at få et handicappet barn.

Du ser: Forældrekonsultationen er ikke egnet til at "læse væk". Dette er et referenceværk eller en bog til lange timers fritid. Jeg kan forestille mig, at denne bog er givet til forældre, der holder øje med deres barns seng.

Selv er jeg en Waldorf-studerende og har en grov oversigt over antroposofiens ideer. Enhver, der aldrig har hørt om det, kunne have svært ved at håndtere kapitlerne om engle eller genfødelse. Men jeg tror, ​​at en indsigt i nye tankerverden her også kan betragtes som en berigelse.

Forældrekonsultationstiden til Dr. med. med. Michaela Glöckler er blevet udgivet af Verlag Urachhaus og koster € 25,00. Vi takker forlaget for at have leveret en gratis gennemgangskopi.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: