Enlig-hvorfor-I-til-mit-barn-nej

Du fandt en fejl?

Først efter at have adskilt sig fra sin mand oplever Jule Spratte ægte familieglæde og indser fordelene, det giver hende at være enlig forælder. Selvom hun snart finder en ny kærlig partner med en følelse af familie, foretrækker hun at forblive single. Optaget af Elisabeth Hussendorfer

Nu mere end nogensinde – efter adskillelsen fra min mand var der denne holdning ud over al skuffelsen. Du vil bevise dig selv, hvad du kan gøre. Ønsker ikke at være den anden, ufuldstændige halvdel, giver to hundrede procent, så dette indtryk ikke opstår. For eksempel inden for musik: med min mand havde jeg været aktiv i gospelkor, nu begyndte jeg at producere mine egne sange.

Men også i tilrettelæggelsen af ​​hverdagen: Jeg plejede at passe på, at bilerne kommer regelmæssigt til kundeservice, nu tog jeg mig af, da bremserne blev skiftet. Eller tog den bor, som min eks havde tilbage for at montere de nye persienner – som om jeg altid havde gjort det.

Frustration og stress var stor

Men mest af alt, fra det øjeblik, vi var alene, var jeg der 200 procent for børnene. Så der skete noget overraskende: Vi blev en familie, virkelig. Vi plejede at være komplette med mor, far og to børn, men der var ingen samhørighed. Børn sporer, når forældrene ikke er glade. Frustration og stressniveauer i hverdagen var tilsvarende høje, børnene blev forsømt, syntes for mig som lynstænger, hvor alt blev afladet, og som derefter konstant argumenterede.

Udløseren til den nye harmoni var, at jeg så, hvordan mine to led af adskillelsen, og at jeg derefter tog meget tid på dem til at svare på deres spørgsmål og frygt.

FOCUS Online giver dig de mest spændende rapporter fra forældres område. Her kan du abonnere på nyhedsbrevet.

I løbet af de sidste to år har dette resulteret i, at vi bygger et forhold, som jeg altid har drømt om. Vi koser meget, meget mere end før, vi taler om alt. "Du er den bedste mor i verden" og "Tak, fordi du gør alt dette for os" – Jeg hører ofte sådanne sætninger nu. Det gør mig glad. Generelt klarer jeg mig ret godt i min nuværende situation. Hvorfor jeg begyndte at kigge rundt i en datingportal for enlige forældre et par uger efter adskillelsen, jeg kan ikke længere sige nøjagtigt, jeg var sandsynligvis hovedsagelig nysgerrig.

Han arbejder, hun bliver hos børnene

Marco ** var hvad andre sandsynligvis ville kalde en sjette i lotteriet: sjovt, flot, men frem for alt åbenlyst virkelig interesseret i mig og børnene. Jeg kan stadig se ham sidde på stuegulvet med de to og bygge Lego i timevis. Vær varm med dem – som min eks sjældent var. Jeg ser ham også stå i køkkenet med os og forberede alle måltider til os.

Jeg nød at have en så hjemlig, praktisk mand ved min side, for det var det, jeg havde savnet i alle årene før. Men noget føltes underligt fra starten. Marco ville arbejde på sin fortid med os – så jeg ser tilbage.

"Se hvordan alt allerede er", sagde han ofte. For mig lød det som "nu klarer jeg mig endelig bedre". Han var i en lignende situation, var også nyskilt, hans tre sønner boede sammen med sin kone. Han arbejder, hun bliver hos børnene – han havde kørt denne model, og fordi han havde en karriere, kom han ofte kun hjem i weekenderne. Nu hvor hans ægteskab blev brudt, syntes han at fortryde det.

Marco ønskede et nyt partnerskab, når det gjaldt bøjning og brud

At ønske at rette ens fortid, omend ubevidst – er noget andet end virkelig at elske og respektere. Senest når min lille en gang stod i vores soveværelse om natten, fordi han havde drømt dårligt, det kunne jeg have indset. Marco gled ikke til siden, men lidt længere hen til mig og satte Tamino på kanten. En mand, der sætter dit barn på væggen og sig selv i midten, det er ikke muligt. Marco ville have mig og ved at bøje og bryde et nyt partnerskab. Det var som en byrde, knyttet til mit liv og min lille familie.

Jeg beklager ham i dag. På det tidspunkt var jeg en af ​​ham: stadig irriteret. Hvis han "Maden er klar" kaldes for eksempel gennem lejligheden – uden først at spørge, hvornår det ville være et godt tidspunkt at spise sammen. Jeg blev irriteret, da jeg sorterede køkkenet igen efter sådan madlavning, fordi der ikke var noget tilbage på sin plads. Eller hvis jeg fandt nyvasket vasketøj i helt forkerte barrierer.

Det er grotesk, når du på den ene side føler den nye frihed, som adskillelse medfører efter 17 års ægteskab – og på den anden side bliver du tvunget til uafhængighed. Jeg måtte kun hoste, og Marco løb til apoteket. Og fordi denne opførsel grundlæggende er pæn og prisværdig, tog det mig lang tid at indse, at det ikke kunne gøres. At jeg ikke har brug for en fyr omkring mig for at trække min stol rundt, når jeg vil sætte mig ned.

LEGO produkter hos AMAZON. Find alt her hjerte Dit barns ønsker.

Mine børn har ikke brug for en erstatningsfar

At mine børn ikke har brug for en erstatningsfar, selvom det ser ud til, at de gør dem glade. Så hårdt som det lyder: Da jeg satte Marco foran døren efter næsten ti måneder, påvirkede det ikke rigtigt mine to. Jeg forklarede dem, at jeg ikke er klar endnu, og at jeg synes, det er godt, hvis vi finder os først. Og at jeg har en fornemmelse af, at vi allerede er på en meget god måde.

I mellemtiden, to år senere, er jeg klar til at sige det: En ny kærlighed kan komme. men efter, hvad jeg har oplevet, er jeg årvågen. Frem for alt gjorde de mange fyre, der ville mødes efter de første to eller tre e-mails, og som derefter gik ned, når jeg ikke gik ind på det, mig opmærksom på, hvad jeg ikke ønskede: at lade mig sættes under pres ved navn.

Jeg har ikke brug for en mand, fordi jeg ikke kan være alene. Frem for alt har jeg ikke brug for nogen, der vil arbejde noget op med mig eller om mig – og det forekommer mig at være hovedmotivet for mange singler, der leder efter noget.

En person, der siger: Jeg står med begge fødder i livet, har behandlet den oplevelse, jeg har haft, og nu begynder noget nyt med dig – det ville være en drøm. Som en dejlig encore, så at sige. Som en encore til butikken, der kører. Og bedre end nogensinde.

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: