En mors usædvanlige anbringende: stop med at opdrage dine børn! Fokus online

Du fandt en fejl?

Hos os er der ingen ordrer, ingen sanktioner, ingen time-outs. Nej "hvis da" og nej "jeg tæller til tre". Hvorfor min datter stadig ikke er en af ​​de meget beskrevne "tyranner". Og os alle vores Skal se på børnene ændre sig – læs her.

Børn og uddannelse – der hører sammen i vores samfund. Så "noget bliver af de små". Ønsket opførsel forstærkes med belønninger eller ros ("Godt job!"), Og uønsket adfærd forhindres ("Det er nok!") Eller straffes ("TV-forbud!"). Så det er i alle guiderne. Og hvis alle gør det på den måde, er det rigtigt … eller?

Uddannelse er et konstant modstykke snarere end en sameksistens

Ikke for mig. Fordi opdragelse er en konstant modstykke snarere end en sameksistens. Jeg har ofte set, hvor skammelig opdragelse er: ”Et så stort barn og så noget i den retning!” Da hun truer: ”Hvis du ikke rydder op, kaster jeg alt i papirkurven!” Hvordan hun skræmmer: ”Kom nu eller mig gå uden dig! "

Og børnene hører alt dette fra de mennesker, der holder af dem næste stå – forældrene. Hvor du faktisk skal føle dig elsket ubetinget. Men i stedet for "Du er god, som du er", formidler forældre med opdragelse "Du skal være anderledes for at behage mig."

Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal behandle mit barn anderledes end alle andre. Jeg trækker ikke nogenlunde min mand ved armen fra supermarkedet, fordi han stadig ville vælge cookies. Jeg maler ikke min søsters dessert, fordi hun ikke kunne lide hovedretten. Selv når min kæreste er bitchy for mig, spørger jeg hende, hvad der foregår, og sender ikke hende ud af rummet: "Jeg vil ikke have dig her."

Vi ville aldrig gøre alt dette med voksne. Fordi det ville være sårende og nedslående. Derfor ønsker jeg at møde mit barn i øjenhøjde. Og jeg ved nu, at det kan gøres. ”Forhold i stedet for uddannelse” betyder, hvad jeg – og flere og flere andre – bor der.

Jeg giver min datter så meget frihed som muligt

Det antages, at børn ikke behøver at blive "formet" for at blive en del af samfundet, men at de gør deres bedste lige fra starten for at høre til. De vil samarbejde (inden for deres alder). Det er nok at ledsage dem tæt og give et eksempel for dem. Flere og flere eksperter bekræfter dette: "Børn behøver intet andet end tilstedeværelsen af ​​voksne, der opfører sig menneskeligt og socialt," skriver den kendte familieterapeut Jesper Juul i "Dit kompetente barn".

Men hvad betyder det for hverdagen med min datter? Jeg uddanner dem ikke aktivt til at opføre sig og være høflige. Hos os er der ingen "Hvad er det magiske ord?" Eller "Hvordan siger du?" Ikke desto mindre har min datter sagt "tak", "tak" og "undskyld" i mange måneder. Og kun fordi jeg behandler mine medmennesker også på denne måde.

Jeg giver min datter så meget frihed som muligt – så længe hun ikke bringer sig selv, andre eller andres ejendom i fare. "The mærker man findes ikke hos os! Prøv pastaen i æblejuice. Sænk håndklæder i det fulde bad. Spis under bordet. Ja, hvorfor ikke? Børn lærer ved at eksperimentere. Min datter har lov til at tage sine sko ud, selv i efteråret, fordi hun ikke engang skulle glemme at lytte til sin kropsfølelse.

Og hvad gør vi i tilfælde af konflikter: Min datter vil være længere på legepladsen, jeg er sulten og vil gå? Vi finder kompromiser: "To dias mere". Eller vi gør vejen tilbage sjov med hunderacet. Eller jeg køber en rulle, og vi bliver stadig. Hun vil køre trappen alene om morgenen? Jeg planlægger mere tid. Jeg er ikke interesseret i at vinde en magtkamp, ​​men i at finde en løsning.

"Forhold i stedet for uddannelse" er ikke "laissez faire"

At drage fordel af det faktum, at jeg er stærkere, er ude af spørgsmålet for mig – undtagen når der er en akut fare: Jeg fører ikke bare min datter væk fra legepladsen og tager ikke hende i hovedlågen, mens jeg børster tænder. Nogle gange børster du det koselige legetøj med dine tænder, nogle gange jagter jeg "tandmonstre" i hendes mund. Hvis min datter nægter, vil jeg prøve igen senere eller børste i trin. Det er vigtigt at børste dine tænder – men mit barn bør ikke lære, at det er okay at blive holdt og tvunget til at gøre noget.

Og ligesom jeg respekterer min datters personlige grænser, lærer hun også at gøre det med andre mennesker. "Forhold i stedet for uddannelse" er ikke "laissez faire". Jeg overlader aldrig min datter til mig selv. Jeg forklarer hende, at vi ikke kan være højt i biblioteket, fordi andre besøgende vil læse i fred. Eller at hun kan gå rundt med mad derhjemme, men ikke med bedstemor.

Vores måde at leve sammen er heller ikke "anti-autoritær". Snarere betyder det konstant at veje alle familiemedlemmers behov og ønsker imod hinanden. Hvad er i øjeblikket muligt? Hvem kan holde sig tilbage? Derfor hører mit barn naturligvis et "Nej". Men jeg siger det kun, når jeg virkelig står bag det og retfærdiggør det: ”Jeg vil ikke spille nu. Jeg er træt. "" Vi kan ikke købe bamsen. Det er for dyrt. ”Efter det viser jeg også forståelse for mit barn, når det er vred eller trist. Alle følelser er tilladt med os.

Vi ønsker alle, at vores børn kritisk skal sætte spørgsmålstegn ved tingene og sige nej. At de anerkender uretfærdighed og står op for sig selv og andre. Men hvad nu hvis uddannelse gør det modsatte. Hvis hun i stedet lærer børn, at deres mening ikke tæller, og at den stærkeste altid vinder?

Ja, "forhold i stedet for uddannelse" er undertiden udmattende og er ikke altid let for mig. Men min datter og jeg er på rette vej. Jeg oplever hende som selvsikker, munter og empatisk. Hun er ikke en mobber, der ødelægger supermarkedet eller slår andre børn ud. Og da hun for nylig bestilte sin rulle fra bageren på en venlig måde, sagde sælgeren: ”Nå, hun er velopdragen!” Hvis hun vidste …

Forfatteren: Silvia Risch (36) er redaktør på Hamburger Morgenpost og har beskæftiget sig meget med uddannelsesmæssige spørgsmål. Hun er mor til en tre år gammel datter. Denne tekst optrådte først i Hamburger Morgenpost.

Denne artikel er skrevet af Silvia Risch

Relaterede emner

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: