Det hele begyndte med papirdukker


"Alt startede med papirdukker …"

… fortæller mig den tyrkiske coutureskærer Berna Elsner. ”Hver uge var der en ny dukke eller en papirkjole som en side skål i Hürriyet-Avis, der altid ligger sammen med mine bedsteforældre. Men med tiden blev jeg bare kede af at kun bruge de foruddannede ting, så jeg lavede mine egne tøj. "
I dag har Berna med ALLE BALUSHE en separat etiket. Vi møder dig i det lille køkken på hendes systudie for at tale om hendes motiver, hendes ideer og hendes nuværende samling.

Præsentér dig selv kort og fortæl os, hvad der har gjort dig til mode.

Jeg blev født i Starnberg, voksede op med mine bedsteforældre i Istanbul og bor i Berlin i dag. Forholdet til mode kom gennem min bedstemor. Hun syede tøj og strikede ting. Som barn har ingen nogensinde spurgt mig, hvad jeg vil være, når jeg bliver voksen. Så jeg synes, det var logisk for mig at efterligne min bedstemor.
I løbet af min læretid som dameskjærere modtog jeg et stipendium for begavede børn. Dette gav mig råd til en symaskine, som jeg stadig syr mine kollektioner med. Nu, i en alder af 33 år, studerer jeg i år som skæredirektør.

Hvordan skete det, at du oprettede dit eget modefirma??

Det var en tarmbeslutning for to år siden. Jeg fandt ikke et passende job og ønskede ikke at bryde mig med det faktum, at kontrakter ikke blev opretholdt og min løn ikke ankom. Måske måtte det ske med mig ALLE BALUSHE kunne findes.

At ikke opgive er næsten en lidenskab fra mig. Så jeg startede med et målebånd af Ikea, en køkkensaks og sort uldstof. På det tidspunkt ville jeg aldrig have drømt om, at kjolen, der fulgte af den, ville blive solgt direkte i LNFA-butikken i Bikini-huset.

Flere og flere dele blev tilføjet, indtil endelig en hel kollektion udviklede sig: "THE CONFIRMED LOVE CRIMINALS". Med linjen ønskede jeg at diskutere forbindelsen mellem rige, ældre mænd og unge piger og dermed give mad til tanke om, at vi ikke er så forskellige. Det, vi betragter som "sukkerholdigt addy", finder også sted i Syrien, Indien eller Niger på et andet niveau. Der kaldes det ægteskab for børn.

Indtægterne fra de anatoliske sjaler fra min sidste linje, jeg har afsat nøjagtigt disse piger. Med denne samling ønskede jeg at samle kærlighedens glemte værdi. For at udtrykke elementet i at smide væk, brugte jeg en mønsterblanding af genanvendt 3D-net i kombination med fine couture-stoffer.

Hvordan opretter du dine samlinger, og hvordan vil du beskrive din couture-linje??

Faktisk tænker jeg ikke meget på indsamlingsstrukturen på forhånd. Jeg vil fortælle noget om mode. Hvis jeg kunne udtrykke mig med noget andet, ville jeg bare gøre det. Nogle gange spekulerer jeg på, om det er en forbandelse eller en velsignelse. Fordi jeg har øjeblikke, hvor jeg virkelig ikke ønsker at se noget materiale og ingen tråd. Men så bliver den negative følelse en god, og jeg er motiveret til at fortsætte.

Jeg tror, ​​jeg ved, hvordan man håndterer materialer og samler dem gennem mit lærde håndværk. Når man kombinerer samlingerne, handler det om at kombinere hverdagstøj med elementer af couture. Derfor kalder jeg mine begrænsede udgaver "Couture Basics" tøj.

Hvordan visualiserer du dine ideer??

Den kreative idé dannes, så snart jeg står foran tekstilerne, og jeg får lyst til at fortælle en historie. Mode er mit personlige udtryk, mit mundstykke. Som min Berlin Wall T-shirt linje, hvor to punkere kysser midt på væggen. Jeg vil gerne være opmærksom på tolerance og universel kærlighed.

At realisere mine ideer fungerer takket være et kreativt team af mennesker omkring mig, som alle har budskabet til ALLE BALUSHE legemliggøre og transportere. I fremtiden vil jeg gerne samarbejde endnu mere tæt med andre kunstnere, der imponerer mig. Så på den ene side får jeg feedback og på den anden side arbejder det sammen med andre enormt.

Hvilke mennesker vil du bære, og hvorfor??

Jeg vil gerne klæde folk som Stephen Hawking, Lisa Randall, Lesley Hazleton, Malala Yousafzai og Barbara Hemauer Volk. Mennesker, der gør en forskel. Mode skal ombygges, folks opmærksomhed skal ændres. I dag er folk orienteret mod stjerner og berømtheder. Disse nyoprettede "guder" er ikke interesseret i den sande værdi af tøj. Det køres efter den ene trend efter den anden. Det glemmes, hvad der ligger bag moden, så disse "smarte" dele hurtigt er tilgængelige for bæreren. Vi udnytter mennesker, forurener miljøet og spilder vand. Etiketten på vores tøj skal også svare til vores værdier. Vi er nødt til at oprette forbindelse igen. Cirklen skal lukke igen.

Til sidst fortæl os noget om din nuværende kampagne!

Efter en lang pause satte jeg mig ned til min nye kollektion. Når jeg laver delene, hører jeg ofte nyheder på radioen. Det føltes frygtelig nytteløst og nonsensisk: Der er så meget lidelse og drama i verden, og jeg nærmer mig her? Hvor frygtelig meningsløs og ubetydelig!

Det var, da jeg kom på ideen om at fremstille krigen fra modefotografiets perspektiv. Indtægterne fra samlingen går til fordel for Red børnene til uddannelse af flygtningebørn ved den tyrkisk-syriske grænse. Handlinger som disse gør mig håbefuld og giver mig styrken til at fortsætte. Følelsen af ​​at være i stand til at støtte noget og blive involveret, hvor jeg føler det haster, er meget inspirerende.

På dette tidspunkt vil jeg gerne takke Timo Frank og mit team. Timo var klar som fotograf til at visualisere mit projekt gennem sin kreative sans, som jeg forestillede mig. Hvert enkelt medlem af teamet har beriget projektet med sit engagement. Gennem vores visionære dynamik blev min billedserie den afgørende kvalitet, der var nødvendig for at formidle mit budskab. Dette er et globalt emne, som alle, alle på deres egen måde, har noget at sige!

Jeg vil gerne takke det inspirerende couturerebellin og ønsker dig en stor fornøjelse at se bag kulisserne i hendes nuværende fotogalleri.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: