Den analoge forbliver: bryllupskassettebutikken er ergin


”Jeg valgte mine film > Kassettebutikken Ergin – En Weddinger-veteran

Kassettebutikken Ergin har været i bryllup i cirka 30 år på det samme sted, hvor den blev åbnet på det tidspunkt. Det er noget af den sidste bro, der forbinder gæstearbejdere i Tyskland med Tyrkiet og dens popkultur, og den sidste af sin art. Ejer Yüksel Ergin og hendes søn Levent har ikke bøjet sig for de nye teknologier og bevaret butikken , På trods af faldende kundetal, klager Yüksel ikke, hun snakker om sin butik, som om det var hendes hjem.

Hvornår og hvordan besluttede du at åbne en sådan butik??

Yuksel Ergin: På det tidspunkt åbnede næsten alle fra det tyrkiske kvarter en lille butik. Vi overtog vores butik takket være vores naboer.

Boede du altid i Wedding??

Levent Ergin: Ja. I 1978 kom vi til Tyskland med min mor og søskende. Min far ankom kort før os.

Yuksel Ergin og hendes søn Levent foran deres butik

Hvor var dit hjem før??

Y.E.: Vi kom fra Ankara, men vores hjem er Bolu. Mere specifikt landsbyen Kıyaslar i Bolu. Der var dog ingen i vores landsby. Alle er flyttet enten til udlandet eller til byerne. Jeg kører kun meget sjældent, måske hvert 7-8 år. Her i Berlin har jeg i det mindste venner og bekendte, som jeg altid kan se.

Hvis Ibrahim udgav et nyt album nu, ville jeg gøre en god aftale.

Hvordan har dit distrikt ændret sig i Bryllup??

L.E.: Her blev der åbnet mange nye butikker, især "vandpibebarer". Jeg er ikke sådan fan af det. Men selvfølgelig er der også dejlige nye butikker og caféer. Selvfølgelig er meget ændret her siden murens fald.

Hvilken type kassetter solgte du før??

Y.E.: Alle disse hylder var fulde af videokassetter. Vi solgte også musikkassetter, men meget mindre. Der var hovedsageligt tyrkiske film og et par indiske. I en kort periode prøvede vi det med tyske film. Efter et par år blev der åbnet et videobibliotek efter det andet.

Hvordan fik du kassetterne??

Y.E.: Der var et par grossister, hvoraf vi fik de nyeste film hver uge. Vi fik fire stykker, fordi du måtte købe en pakke på grund af kontrakten. Uanset om dette var en god film eller en dårlig film, måtte vi overlade det til skæbnen.

Grundlæggende købte jeg altid hver nye film. Og mine kunder kiggede på dem og bragte dem tilbage næste dag.

(I øjeblikket kommer hendes store søn Bülent ind)

De film og kassetter, som kunstnere og sangere solgte mest?

Y.E.: Tidligere fik folk hver en film af forskellige genrer. En melodrama, en komedie … Kemal Sunal har altid solgt godt. Af sangerne var selvfølgelig bobo (Ibrahim Tatlıses, A.d.R.) den mest populære. Hvis han udgav et nyt album nu, ville jeg gøre en god aftale. Og hvis han bare hoster, køber han det. Tarkan og Sezen (Sezen Aksu) klarer sig stadig godt. Müslüm Gürses nøjagtigt sådan. Især lastbilchauffører, der går langt, kan godt lide at høre Müslüm.

Et analogt blik inde i butikken.

Musik i en masse. Et lille udvalg.

Hvad har der ændret sig i denne butik siden da??

Y.E.: Denne butik gik faktisk meget godt, så vi gjorde en god handel. Men nu er han en hobby af min, min mand og jeg er pensioneret. Jeg vil gerne have, at denne butik bliver hos mine børn og børnebørn.

Fordi jeg har været lejer så længe, ​​er lejen stadig god. Der kommer altid folk og spørger, om jeg sælger. Men hvis jeg ikke var i min butik, men derhjemme, ville jeg sandsynligvis gå til lægen tre gange om dagen ud af kedsomhed. Jeg giver min tid her. I løbet af dagen passerer bekendte, jeg lytter til musik, jeg ser en film, og inden jeg ved det, er det allerede aften.

Folk stashede altid de købte film i kælderen og glemte dem. Disse kassetter er blevet slidte og rådne. Jeg har ikke kastet disse kassetter væk, de er alle stadig der. Mine børn og min familie, selvfølgelig er vi altid sammen, det er klart, men jeg har dedikeret mig til mine film. Når jeg tænker over det, tør jeg det hele ud individuelt.

Hver dag arrangerer jeg hylderne. Det kan jeg godt lide. Og jeg er ligeglad med pengene.

L.E.: I dag er der musikstreaming og digitalt tv. Næppe nogen udgiver et album længere, alle udgiver singler. Tidligere solgte de millioner, nu betragtes salg af over 100.000 i Tyrkiet som en rekord. Min mor er blevet så vant til at tilbringe mere tid i butikken end derhjemme.

Brug hendes tid også i denne butik, Levent?

L.E.: Da jeg allerede var ung. Vi samledes altid her med mine venner. Der er så mange minder om dette sted. Vi fejrer alle vores fødselsdage her. For eksempel i går min mors fødselsdag. Denne butik bringer os sammen. Mine børn er ikke så interesserede som vi er. Naturligvis forstår den nye generation det ikke. Ingen køber kassetter, nogle ved ikke engang, hvad det er.

Hvad køber folk i dag??

Y.E.: Jeg har en klient, der tager mindst 15 film hver gang. Altid så gamle film som denne her (Hun rejser sig og viser på hylden "Kara Sevda"). Så skifter han de nedslidte dæksler og bringer dem tilbage til mig som nye. Nogle bryder sig så meget, og andre kaster dem i hjørnet.

L.E.: Der er også nogle samlere fra Tyrkiet, der køber kassetter fra os, som ikke længere er tilgængelige i Tyrkiet.

Y.E.: Jeg har for nylig sendt næsten 600 musik-kassetter, herfra til Adıyaman. Kunden har bånd fra gamle musikfirmaer som Türkola, Uzelli og Destan bestilt. Forestil dig, denne person finder ikke disse bånd i Tyrkiet og køber dem her. Jeg troede ikke på det først, jeg troede, de hentede mig.

Jeg forlader kassetbutikken Ergin med Sezen Aksus album "Işık Doğudan Yükselir", som jeg sidst hørte i min fars bil i 1995.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: