Byture: alle 16 statshovedstæder!

family4travel

Byture: Alle de 16 største byer!

Fordi jeg elsker at tjekke lister, har jeg på et tidspunkt sat mig som mål at rejse til alle 16 provinshovedstæder. Så meget, meget ambitiøs forfulgte jeg ikke dette firma, men – jeg gjorde det! :) Jeg er færdig. Her er min personlige liste over provinshovedstæder.

Opmærksomhed: Denne artikel indeholder en masse indsigt i rejsehistorikken for min barndom og ungdom, men lidt nyttige tip. Men du kan søge i de linkede indlæg!

Indholdet af denne artikel

Berlin: Min langvarige favorit

Mere præcist end på "begyndelsen af ​​90’erne" kan min første gang Berlin ikke længere dateres. Under alle omstændigheder var jeg for ung til endda at begynde at forstå byens vægtige situation. Jeg kan huske alle Steiff-dyrene i "KDW" og de dystre facader i East Berlin.

Som 16-år var jeg tilbage, da mine forældre ville gøre noget godt for vores kolossalt uinteresserede udvekslingsstuderende fra USA og arrangerede en familieudflugt. Julie sulkede hele tiden, fordi hun ikke ville løbe så langt og bad om, at hun skulle blive efterladt på hotellet, hvor hun ville se betalings-tv. På den anden side fik jeg en virkelig fornemmelse af byen for første gang.

Indtil begyndelsen af ​​min bloggerkarriere har jeg været der to eller tre gange og især lært at elske Museumsøen. Så viste jeg dem til mine drenge. Siden da kører vi hvert andet år omkring alle mænd til Berlin. Tiden efter vores US-visa-debakel, har vi for eksempel brugt til familiens sightseeing. I vinterferien i år var vi også der, blandt andet besøgte det (spændende!) Jødiske museum (men jeg blogged kun til lejligheden -> Potsdam).

Hvert år går min solo-rejse til Berlin også til ITB, verdens største turistmesse og obligatorisk rejseblogger. Selv hvis jeg tilbringer det meste af min tid i udstillingshallen, er Berlin således blevet en af ​​mine favoritter blandt provinshovedstæderne.

Naturligvis er højdepunktet i Berlin Sightseeing altid Brandenburger Tor.

Bremen: min nordtyske kærlighed

I ung alder var jeg kun en gang med en ven og hendes forældre på Bremen Freimarkt – vi kører fra knap to timer.

Jeg udforskede virkelig byen på en udflugt om hansestadene under mine studier. Ved denne lejlighed blev jeg forelsket i Übersee-museet, og jeg har allerede delt denne lidenskab med mine drenge.

Janis og jeg gjorde en rigtig cool storbyferie i 2013 på invitation fra det nordtyske Blogger-møde – vores første blogger-invitation med overnatning. Ved denne lejlighed lærte vi at kende Bremen fra alle de bedste sider, og siden da er det faktisk en af ​​mine yndlingsbyer.

Da vi altid er på farten, men foretrukne byer er ikke regelmæssigt med på vores rejseplan. Nu om sommeren var vi endelig tilbage, da Martins søster og hendes datter var på besøg, og også Janis ‘udvekslingsstudent fra Schweiz. Grundlæggende gentog vi blogger-mødeprogrammet, hvilket var fantastisk. Især historiehuset er stor klasse!

På min første tur til Bremen med drengene var de to stadig smukke!

Düsseldorf: Min samling af hovedstenen

Jeg tør næppe sige, at Düsseldorf, alle steder, var den sidste statshovedstad, jeg har været i.

Du skal vide: vi føler Westfalen. Så halvt. Selvom vi bor i Schaumburg i Niedersachsen, men to landsbyer fortsætter grænsen løber. Drengene går i skole i Westfalen. Martin og jeg arbejder i Westfalen (heldigvis fordi vi har to ferier mere). Ikke desto mindre har jeg aldrig haft nogen omstændigheder i Nordrhein-Westfalske hovedstad.

Nå, ved femten, plejede jeg at flyve fra Düsseldorf lufthavn til Irland, men da jeg ikke så noget af byen, tæller det ikke.

Først nu i september 2017 kom vi endelig til Düsseldorf. Og det var virkelig godt! Heldigvis var vi i stand til at tilbringe en hel weekend til vores endelige statshovedstad (og jeg blogged også detaljeret om det).

Som det viste sig, har Düsseldorf meget mere at byde på, end vi troede. Men en af ​​vores foretrukne seværdigheder var simpelthen Rhinen.

Dresden: Ambivalent hjertestykke i øst

For første gang lærte Martin og jeg byen en romantisk jubilæumsweekend. Det var 2010, vores første (og jeg tror kun) korte pause uden børn. Zwinger, Frauenkirche, Hygiene Museum, det klassiske program.

Derefter flyttede min søster til Dresden, fordi hendes mand gjorde sin doktorgrad på Max Planck Institute. Fra da af gik vi der et par gange, gik på en stor sightseeingtur i den gamle bydel sammen med verdens spekulerende familie, udforskede den seje Neustadt med en papirjagt og testede børnenes afdeling på Dresden Universitetshospital efter en temmelig dramatisk legepladsulykke.

Efter at det startede under nøgleordet Pegida med den åbne racisme, der var så effektiv i medierne, har jeg allerede gjort mine tanker, hvis vi overhovedet skulle rejse til Dresden. Ja, mit resultat er stadig at vise folk der, at der er en anden måde, og ikke at forlade de fordomsfri demokrater i den nye by helt alene.

I mellemtiden bor min søster i Schaumburg (det var planlagt fra begyndelsen, men hun var mere end lettet, da hun kunne efterlade sumpen). Det vil ikke være så hurtigt igen i Dresden.

Kulturelle aktiver i topklasse i Green Vault: Ganske grund til at besøge Dresden.

Erfurt: Kun i forbifarten

Jeg kom kun i kontakt med hovedstaden i Thüringen, efter at jeg havde været involveret med en thüringer i et stykke tid. En af hans venner studerede der og gav os en guidet tur i byen med fokus på den guddommelige isbar ved katedralen. Jeg kan ikke huske, hvad hendes navn var, men hun er let at finde i den grotesk lange kø.

Jeg så katedralen og Krämerbrücke. Og selv da tænkte jeg, at Erfurt ville være værd at et yderligere detaljeret besøg virkelig værd.

Hver gang på vej til svigerforældrene kører vi forbi. En dag vil vi benytte lejligheden.

Dette er Krämerbrücke, et af Erfurts vartegn. Fordi jeg ikke tog nogen fotos på det tidspunkt, var jeg nødt til at låne et af Andrea, der har 11 tip til Erfurt i sin blog Indigo Blue, som jeg vil skrive på min liste. Tak!

Hamborg: altid glad

Denne by var et husnavn for mig som barn, især i form af Elbtunnel og Köhlbrandbrücke, fordi vi kun var i Hamborg, vi havde normalt allerede halvt overvundet på vej til ferie til Danmark.

Jeg husker en weekendtur med mine forældre og bedsteforældre, hvor jeg især huskede parken "Planten un Blomen" med den japanske have.

I ungdomstiden blev der tilføjet forskellige udflugter, selvom jeg går på den klassiske tur – med tog, om aftenen i nabolaget for at fejre, gemme indkvartering og i stedet om morgenen til fiskemarkedet og med det første tog derhjemme – aldrig deltaget.

Med min egen familie har jeg kun en gang i detaljer i Hamborg: i Miniatur Wunderland, dialogen i mørket og omkring det.

Vi ønskede at stoppe i Hamborg denne sommer med vores schweiziske udvekslingsstuderende på vej til Østersøen, men det var så travlt, at der kun blev foretaget en kort bytur.

Hamborg om natten – i Miniatur Wunderland. :)

Hannover: hjemmekamp

Hannover er "min" statshovedstad, kun 50 kilometer væk fra vores dørtrin. Her studerede jeg, her bor en stor del af min vennekreds, og det er sandsynligvis den eneste statshovedstad, som jeg rigtig god kender.

Men som det er i sådanne tilfælde, har jeg hidtil næppe blogget om det. Jeg har gjort det igen og igen (når alt kommer til alt er der også rejseblogger-møder i Hannover, som jeg undertiden endda deltager i, og jeg er altid en af ​​dem, der ivrig nikker, at vi skal blogge noget sammen …).

Det eneste seriøse blogindlæg om Hannover (fordi min hjemmeartikel efter vores rejsepause næsten ikke tæller) er vores anmeldelse fra Herrenhausen-haverne, som også virkelig er helt i top.

I Hannover er jeg sjældent som turist med fritid, men mest med en mission. Det er for eksempel værd at gå en tur rundt i det nye rådhus!

Kiel: Den, der tog den anden chance

Vi udforskede den nordligste hovedstad i republikken i 2009 på vej til Skandinavien. På det tidspunkt kunne vi ikke lide det så meget. Uddraget fra min rejsedagbog kan læses her.

I mellemtiden flyttede min bedste ven til Kiel (på grund af kærlighed, som altid er en god grund til ambivalente byer). Derfor gav jeg nord langt en anden chance. Og se og se: Kiel kan også være dejlig. Hvis du har lokale med dig, viser de smukke hjørner.

Kiel er virkelig smuk her: udsigt over den "lille Kiel".

Magdeburg: Det bliver noget igen!

Jeg kender hovedstaden i Sachsen-Anhalt fra den tidligste genforeningstid. Min far udførte et banebrydende arbejde der, når det gjaldt at introducere kapitalismens resultater for brødrene og søstrene i øst, såsom det vesttyske sundhedsforsikringssystem. Som barn oplevede jeg Magdeburg takket være den stadig fremherskende lignitbrug som en frygtelig beskidt by.

For et par år siden gav jeg hende en ny chance, og vi havde en grundigt fornøjelig dag i Natural History Museum og omkring Hundertwasser designet Green Citadel.

Da Magdeburg på en eller anden måde altid er på vej for os mod øst, har jeg været glad for en anden i længe højre Besøg. På ITB havde jeg endda en date med den ansvarlige kvinde inden for turismefremme. Desværre har året kun et begrænset antal helligdage og weekender, ellers ville vi have været der igen. Jeg har haft nok ideer senest siden den samtale …

Når alt kommer til alt, efter at have læst Marc’s rejseforbedringsrapport. Han er en hammerfotograf og har også foretaget nøjagtigt familieturen til Magdeburg, ønsker jeg. Og han lånte mig dette foto. tak!

Mainz: kort tur til metroen

Hele Rheinland-Pfalz er underrepræsenteret i mit liv, og endda statshovedstaden har hidtil kun modtaget en halv eftermiddag, da vi faktisk ville til Frankfurt. Ikke desto mindre har omkørslen været meget værd, fordi vi har fundet det sene antikke Isis-tempel, som jeg varmt anbefaler igen til alle rejsende fra Mainz og Mainz!

Resterne af det sene romerske Isis-tempel ligger midt i Mainz under et indkøbscenter.

München: ses snart!

Indtil videre kender jeg hovedstaden, der er længst væk fra os kun fra et enkelt ophold, som jo også inkluderede en god uge. I 1997 gik jeg på den tyske gymnastikfestival med min far. Hele byen var i en nødsituation, bybilledet var meget lidt at genkende. Jeg ved, at vi besøgte Frauenkirche, men jeg kan ikke huske noget. Billederne i mit hoved handler mere om Schwabinger pubber og vilde smooking i en skolegård ved solopgang – hey, jeg var 15!

Men i det mindste besøget på Deutsches Museum er tilbage i min hukommelse, med alle de eksperimenter, der skete bag glas med et tryk på en knap.

I efterårsferien, meget snart så, udforsker jeg München med Martin og drengene "igen ret". Jeg ser frem til det!

Dette billede lånte jeg af fru.Berry, der rejste med sin datter i München (og siden da ejer en dirndl). Tak!

Potsdam: Berlins smukke lillesøster

Kvarteret til Berlin antyder en forbindelse med besøg, og det er præcis, hvad vi gjorde dengang, da vi havde den nødlidende amerikaner på slæb. Selv Sanssouci Palace imponerede ikke hende. Jeg husker meget, for eksempel den overdådige kinesiske tesalon.

Det tog næsten 20 år, indtil jeg kom til Potsdam en anden gang. Denne vinter var det tid, og jeg bloggede også detaljeret om det: Potsdam uden Sanssouci. Vi vil ikke bruge så meget tid indtil vores næste besøg, og så viser jeg mine drenge det kongelige slot.

Arkaden foran Belvedere på Pfingstberg tilbyder i bladløs vinter smuk udsigt over det italiensk-udseende Schlösschen.

Saarbrücken: Overraskelsen helt til venstre

Hvad skal føre dig til Saarbrücken, langt fra mærket og uden rigtige seværdigheder? Vi var først nødt til at møde sofasurfere, der proklamerede os til et tilbagevendende besøg – heldigvis, fordi Saarbrücken er absolut værd at tage en tur!

Især turen til Völklingen-hytten imponerede os virkelig.

Völklinger Hütte er ren galskab: en surrealistisk kolossus lavet af rustent stål, og du kan besøge den fra top til bund.

Schwerin: Det iøjnefaldende

At ikke Rostock er hovedstaden i Mecklenburg-Vorpommern, glemmer du som en halv-halv-Rostocker som tidspunkter. Fra Rostock er Schwerin synonymt med provinsen, i det mindste hvad angår kulturlivet. Okay, okay – jeg har en fornemmelse af, at jeg måske bare sidder i brændenældene, så det skal vi hellere være.

For et par år siden oplevede vi Schwerin på en dagstur som en virkelig smuk lille by med børnevenlige restauranter og en smuk park omkring Landtag-paladset (som i dag stadig skal være meget mere spektakulært efter Federal Garden Show).

Igen, jeg er nødt til at optage et billedligt lån, for hvis jeg har snappet, har jeg ordlygt billederne. Dette var Imke fra CrappyRadioStationsAndCandyBars, der gjorde en solo weekendtur til Schwerin.

Stuttgart: Hvilket stadig er på vores liste

Hovedstaden i Baden-Wuerttemberg er en af ​​dem, som jeg er nødt til at se nærmere på. På vej hjem til vores tur til Italien stoppede vi her i 2008 for en kort mellemlanding. Hvad Antje von Mee (h) r-oplevelse og Christina fra rejsebureauet så alt fra deres hjemland, men får dig bestemt til at ønske et "rigtigt" besøg ved næste lejlighed!

Fra Stuttgard har jeg i det mindste fundet et gammelt bevisfoto! Silas foran Stuttgart-slottet følte sig for hundrede år siden.

Wiesbaden: Nå, ingen idé

En anden hovedstad, der altid forbliver i skyggen af ​​sin større søster. Selv hos os var det kun nok til en kort mellemlanding, hvor vi nød den sofistikerede flair i den dyre by og underholdt os om enkle cardigans for mere end 300 euro i butiksvinduerne. Men det var en af ​​de meget få byer, hvor endda børnene har det sjovt i vinduet at shoppe, fordi vi har opdaget butikker med de mest ude af mad..

Silas var for nylig nødt til at holde en præsentation om en statshovedstad og har netop trukket Wiesbaden. Før det havde jeg følelsen af, at jeg måske havde gjort lidt forkert i Hessens hovedstad med vores korte besøg. I mellemtiden tror jeg ikke på det længere (selvom jeg altid er villig til at give destinationer en anden chance i princippet).

Marktkirche fotograferede Renate von Rausinsleben for mig. Hvis jeg ser på dem sådan, tænker jeg allerede igen, hvis vi ikke skulle vende tilbage til Wiesbaden. Især når jeg læste Renates Café-Tip!

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: