52 timer i New York


52 timer i New York

Sidste år, da jeg rapporterede til en ven af ​​min Stopover Tour Island – New York, så hun utroligt på mig. ”Vil du rejse til New York i en weekend?” Hun kunne ikke tro, at jeg kunne opleve en sådan by på så kort tid uden stress. Og ja – New York er enormt. Imidlertid kan enhver, der på forhånd sørger for, hvad han vil se, også spadsere gennem New York ganske afslappet. Jeg tilbragte kun to hele dage i "Big Apple" og opdagede så meget. Vil du på min rejse med mig? Lad os gå!

Ankom til New Jersey

Det er 17:00 lokal tid, når jeg ankommer til Newark lufthavn på min Wow Air-flyvning. Nyt miljø og mørke – ikke så let at finde vej rundt her. Efter en god time sidder jeg i toget mod Penn Station – godt, at jeg på forhånd afklarede med boligen den senere ankomst. Togene fra Newark Lufthavn til Manhattan kører hver halve time, og det tager kun en time at spytte i travlheden på Manhattan.

New York i løbet af dagen. Om natten er det lidt mindre travlt.

Jeg er sulten – men jeg er ikke alene med denne idé og har brug for lidt længere med rigtig god bagage for at finde et passende sted. Som du kunne forvente, vil en burger hurtigt stå op. Ikke mere end 10 minutter senere er jeg tilbage ved et stop – denne gang på metroen til Brooklyn – det sidste stop for denne dag.

Brooklyn om natten

Jeg føler en vis spænding, når jeg sidder i metroen i retning Brooklyn. Ofte har jeg rejst alene, men aldrig i en så stor by som New York. Jeg vidste – hvis nogen ville forfølge mig, ville jeg være et let mål med min enorme rygsæk. Og alligevel var denne frygt ubegrundet. Brooklyn ser meget mørkere ud om natten end Manhattan – men det er temmelig sikkert.

Det er stadig 26 grader, og jeg er glad for at gå kun 600 meter til min bolig. Det ligger i en stille sidegade. Bevæbnet med en sikkerhedskode kommer jeg hurtigt til min nøgle og dermed på mit værelse. Enkelt, men rent, og op til klimaanlægget er det ganske behageligt. Badeværelset er modsat i min gang. Jeg er træt. Jeg indstillede vækkeuret til 5:30 ur. God nat Brooklyn.

Solopgang på Brooklyn Bridge

Jetlag gør det muligt – jeg vågner op uden problemer kl. 05:30. Det er stadig mørkt udenfor og det ser næsten ud som om jeg er den eneste, der er vågen i denne enorme by. I dag planlægger jeg en Powertag, der starter ved Brooklyn Bridge om lidt over en time. Efter et brusebad er jeg cirka 15 minutter senere ved døren og prøver at finde min vej til Brooklyn Bridge. Det er ikke så let, for i mørke løber jeg også væk.

Et par minutter forsinket, så finder jeg trappen til broen, og kort tid senere er jeg næsten den eneste, der ser på denne side af Manhattan i det første sollys. Jeg vælger en bank – tag en New York-bagel (jeg elsker 24 timers butikker!) Og nyd mine første par timer i storbyen.

Broens vibrationer, bøjning af bilerne og de mennesker, der bliver mere og mere – jeg kan godt lide New York om morgenen. Efter et par billeder er det tid for mig at gå videre. Fra i morgen er der annonceret en ændring i vejret. Efter 13 grader i Island nyder jeg mini-sommeren i begyndelsen af ​​oktober!

Gå gennem det "gamle" New York

Brooklyn Bridge bliver fyldigere, og jeg beslutter at gå videre. Lige bag broen begynder "kraftscenter" i New York. Her i Civic Center er Rådhuset og domstolen samt nogle andre administrative bygninger. Alt ser så anderledes ud end hvad jeg forestillede mig for en by som Big Apple.

Næsten klassisk, flad og alligevel med en stærk tilstedeværelse. Rådhuset på ugedage guider sandsynligvis også – for dum, at jeg kun er i weekenden i New York. For retten, løber jeg også hurtigt med at optage og vil blive bange væk. Jeg vidste – at jeg har set disse trapper og denne bygning oftere på skærmen! Det er kun et stenkast til det kinesiske kvarter i New York, og alligevel må jeg lade det være i dag. Fordi jeg har en date på Union Square!

En date på Union Square

Indtil da kender jeg kun Petrina online – hun er journalist og har boet i storbyen ved Hudson-floden i flere år nu. Hendes blog "Moment-NewYork.de" handler ikke om de klassiske seværdigheder og must dos – snarere den viser hverdagen og livet i en sådan verdensmetropol.

Petrina og jeg i Grand Central Station

Og så er vores mødested også et sted, hvor mange New Yorkere er forbi – det friske marked på Union Square. Her er regionale frugter og grøntsager til $ 25, men jeg kunne have købt rigtig New Yorker honning her.

Jeg nøjes med en frisk juice på denne smukke dag og sætter mig sammen med Petrina på en bænk i skyggen af ​​træerne på Union Square. Vi har et tæt forhold til hinanden, og det er næsten som om vi mødes regelmæssigt her. Jeg synes Petrinas udsigt over byen er meget spændende. ”Hvad skal du gøre i dag?” Spørger hun mig. Jeg siger hende, at jeg stadig vil gå til Centralstationen. ”Det er ikke langt væk – jeg ledsager dig!” Er hendes svar.

Historierne fra New York Central Station

Kun et stop væk fra Union Square, møder jeg en meget anden verden. Og gennem Petrinas historier bliver dette sted endnu mere levende. Der er hviskningsbuen i kælderen, der er et lille hul i loftet og uret, der ser ud til at findes i næsten hver New York-film.

Og Petrina fortæller mig om nogle spændende opdagelser, som vi bare skal se op til. Loftet på Grand Central Station har så mange historier at fortælle.

Den fra det lille hul, der stadig kan ses på himmelens station på grund af en forkert bedømt raket i slutningen af ​​1950’erne. Eller det lille hjørne, der viser, hvor gammel stationen engang var. Emnet hemmeligheder fra Grand Central Station Petrina har dækket detaljeret på sin blog – men pas på! vanedannende!

Petrina er nødt til at komme videre, og jeg har også en masse igang for denne dag. Derfor tager jeg bussen tilbage mod syd til Nedre Manhattan.

En tur gennem batteriet

Jeg indrømmer det – først havde jeg virkelig tænkt på at ansætte mig selv i turistkøen til Frihedsgudinnen. Pris og varighed på ventingen gav mig nok argumenter til at beslutte imod det.

Så jeg slentre gennem Battery Park og opdagede ikke kun en smuk park og haver midt i Manhattan – men også cafeer og mange steder at slappe af og dræbe. Også fra Central Park er New York ret grønt!

Med færge til Staten Island

Fra Petrina havde jeg henstillingen om at tage færgen til Staten Island. Det samme er gratis og tilbyder ikke kun den korteste rute til Staten Island, men også nogle fantastiske udsigter.

Om bord var jeg bestemt ikke den eneste turist, og alligevel var jeg meget tilfreds med valget af min plads om bord. Jeg gik straks til det nederste dæk, hvor biler og cykler er tilladt på færgen. Her foregik der ikke meget – kun nogle få lokale stod rundt og ventede utålmodig på ankomsten.

I det omkring tyve minutters kørsel havde jeg ikke kun en fantastisk udsigt over statuen (en vej) og skyline (retur), men også nogle dejlige samtaler. Jeg ville ikke miste meget tid i Staten Island og fik tip på den samme færge, men lige tilbage igen.

Og faktisk – få minutter senere var jeg tilbage på færgen igen. Skam med Staten Island – men jeg har stadig nogle planer!

Fra mindesmærker og mindesmærker i New York

Næppe ombord fører min vej mig direkte til One World Trade Center. Fra i morgen skal vejret være værre, og jeg håber på en ikke for lang kø. Desværre er jeg uheldig – for med cirka en times ventetid er min hele plan brudt.

Jeg udsætter mit besøg til næste dag og har tid. Tid til at tage et kig på mindesmærket den 11. september – tid til at opdage noget andet omkring det økonomiske centrum i New York. I et grønt område opdager jeg for eksempel et stykke af Berlinmuren, og et andet kunstværk vekker også min opmærksomhed.

Det hedder "The Sphere" og stod oprindeligt mellem de to tårne ​​i WTC. Skulpturen fra 1971 overlevede – skønt hårdt beskadiget – ødelæggelsen og er nu bygget meget tæt på dens gamle placering. Også fordi i dag intet er at se fra ulykken i 2001 – dette mindesmærke får mig til at indse virkningen af ​​helheden igen, hvad der skete.

En station af en særlig art

Jeg er nødt til at komme langsomt på vej. Omkring 1 1/2 time er solnedgang. Jeg vil gerne opleve det i dag på Coney Island. Tid til at bryde sammen! Ikke uden at undre sig over den mest imponerende metrostation i verden – The Occulus. Mand ser futuristisk ud!

Salsa og pariserhjul på Coney Island

Ja, vejen fra Manhattan til Coney Island er hård. Men denne gang får jeg den rigtige forbindelse, og næsten 50 minutter senere befinder jeg mig i en helt anden del af verdensmetropolen. Og jeg elsker det. Stemningen – "sjovsparken" og især strandpassagen, som om sommeren sandsynligvis så et par sol-sultne New Yorkere på Island lokker.

Jeg tager mine sko og sokker og lægger dem i det stadig varme sand. Solen – lyset – stemningen (i baggrunden danser folk salsa) og dagens indtryk skaber en følelsesmæssig forvirring. Jeg savner min ven og på en eller anden måde nyder jeg på en eller anden måde øjeblikket for mig selv alene.

Først når solen går ned ser jeg rundt på forlystelserne. Den ene del er allerede lukket eller er ved at lukke. Jeg er så heldig, at Wonder Wheel giver mig endnu et skød. Jeg behøver ikke at stå i kø og har en af ​​gitterhytterne til mig alene.

Gudskelov, ikke dem, der bevæger sig i sig selv. Det ville have været lidt for meget for mig da. Så jeg nyder et par omgange på pariserhjulet, der har været på Coney Island siden 1919. Et syn af en særlig art.

Men alligevel er Coney Island speciel. En hotdog at gå og en god 90 minutter efter solnedgang er jeg endelig tilbage på hotellet. Natteliv? Ingen. Jeg er bare flad!

Et verdensobservationscenter

Den næste morgen sover jeg ude. Det er først klokken halv ni, at jeg vågner op i huset med støj – og kigger ud af vinduet i en ret dyster himmel. Jeg bremser lidt ned i dag – One World Trade Center, New Yorks højeste bygning, et besøg i Soho og et besøg i Public Libary.

På Twitter fik jeg anbefalingen men en billet til at reservere. Da jeg reserverede en online-billet til knap $ 23, tog jeg min rygsæk og satte ud. Denne gang gik jeg med Q-Train, som ikke krydser Hudsonriver under jorden, men over en bro.

Problemet med billetten ville jeg ikke have haft at gøre, da jeg var ved indgangen til porten – jeg kunne ikke finde en slange. Når jeg kiggede op, indså jeg hvorfor. Toppen af ​​skyskraberen var helt i skyerne. "Du kan komme tilbage igen" tilbød mig tjenesten ved indgangen.

Vejrudsigten lovede dog kun regn i det næste 24 timer, og derfor valgte jeg stien på trods af udsigten til ingen udsigt.

Tidsrejse i elevatoren på One World Trade Center

Selv præsentationen af ​​indgangen er spændende. Her finder jeg ud af, hvorfor New York er så ideel til skyskrabere (på grund af dens jordtilstand) og går gennem en lille udstilling til elevatoren. Næppe nogen er stadig på vejen – og derfor klatrer jeg ind i elevatoren med to unge damer. Det er virkelig spændende – for under indkørslen oplever jeg på skærme, da New York er vokset og udviklet sig. Højdepunktet på turen skal være i slutningen af ​​et kig på den nuværende skyline – men vi ser kun i en tæt tågesuppe.

Så jeg ser lidt rundt og opdager mange spændende ting. Miniatyrens skyline, som skal forhindre folk i at sidde i vinduet, kardinalretningen og skærme på jorden. Jeg bliver sulten og unner mig en ostekage til $ 15.

Det sker – skydækket tårer åbent. Og jeg har udsigt over Manhattan, New Jersey og det omkringliggende område. Utroligt imponerende!

Book kærlighed på Manhattan

Efter ca. 1 1/2 time har jeg nok af synspunkter. Tilbage på baggrund af fakta ser jeg igen på St. Pauls-kapellet over – som desværre er lukket på grund af renoveringer. Okay – næste gang!

Jeg kører på en bus denne gang – og jeg er næsten direkte på vej til min næste "Must Do". Den offentlige libary. Og ja – selv udefra er jeg lidt forelsket i bygningen. Klassisk – sublimt men alligevel enkelt – det er, hvordan biblioteker skal se ud. Efter en posetjek er jeg midt i det hele og ser på billeder og udstillinger i de forskellige etager.

Related Posts

Like this post? Please share to your friends:
Christina Cherry
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: